reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrześnióweczki

Ja tez się szybko męczę. Jak myje podłogę to musze sobie przespedzalq. Najbardziej boje się lata i upałów.
Ja też pamiętam z młodą jak było ciężko ale wtedy miałam luksus bo mieszkałam nad samą rzeka więc całe dnie spedzalam w wodzie.. Oby nie było takiego lata jak.w tamtym roku..

reklama
Piszecie o różnicy wieku między rodzeństwem, to się nie wypowiem, bo rodzeństwa nie ma ;).
Co do spania dziecka w sypialni. Oczywiście na początku planuję, by dziecko spało z nami, bo to wygoda. Ale planuję również jak najszybciej wyekspediować je do jego pokoju. Może po 6 miesiącach to zrobię lub szybciej :D. Co prawda nie wiem jak to wyjdzie w praniu, bo to pierwsze. Chociaż mój brat cioteczny z bratową córeczkę wyprowadzili po 1 m-cu i mała spała itd, a bratowa do niej wstawała lub brat przynosił małą do łóżka na karmienie.

A Kamil? Gadalas z nim?

Oczywiście wszystko mu powiedziała, nie będę kłamać i oszukiwać. A to że się raz na jakiś czas spotkam z Pawłem to nikt nie wie.

Acgug to pięknie . Będziemy świętować, jeszcze podajże Paulinka ma też 22 wtedy co ja, alboo bardzo zbliżoną datę:)

Są tu jeszcze kwietniówki ??

Mloda zona ja to nawet ubieraniem się zmęczę :D
Ja mam koło mamy wodę - rzekę i las. Ale do lasu strach, bo kleszcze.

Hess to u mnie małe będzie spało obok w pokoju, bo w sypialni mam wilgoć.

A moja panienka znów się wyrozbierala i z gołym tyłkiem paraduje. Wysmarowala nogi kremem i opatrunki robi na to z papieru toaletowego. Niech wiosna przyjdzie bo ciężko w domu już wytrzymać.

KasiaMarysia23 - generalnie dziecko może spać osobno tyle, że wygodniej mieć przy sobie. Nooo, pierwszy miesiąc to chyba obowiązkowo, a potem można przenieść do pokoju obok. Tylko trzeba kursować :)

KasiaMarysia23 ja też się ciesze, ze będzie pralnia. Póki co moja pralka stoi w kuchni... ale jeszcze trochę ;)
Molly_88 dziękuję kochana :*
Acgug jeszcze żeby sadełko się wchłonęło to już w ogóle lux będzie ;)

KasiaMarysia23 ja też się ciesze, ze będzie pralnia. Póki co moja pralka stoi w kuchni... ale jeszcze trochę ;)
Molly_88 dziękuję kochana :*
Acgug jeszcze żeby sadełko się wchłonęło to już w ogóle lux będzie ;)
U mnie brzuch ciężko było zgubić chyba dlatego, ze przez problemy z szyjnym odcinkiem kregoslupa nie mogłam robić brzuszkow. A wiadomo, że one najlepiej działają spalenie tłuszczu na brzuchu:zawstydzona/y:

reklama
KasiaMarysia, kwietniówki może i nie, ale ja majóweczka i to z 4 maja i moja starsza córka z maja 27:) Młodsza z sierpnia i ciekawa jestem czy kolejny malec będzie z sierpnia, chyba że przenoszę tak jak przy młodszej.tydzień po terminie urodziłam.

KasiaMarysia, a co na to Kamil?

Acgug, a może szykuje Ci się dziewucha? Ja przy dziewczynkach miałam problemy na twarzy.

Mloda zona, u mnie wystarczy mały wysiłek i mam już problem. A to niecała połowa ciąży. Pod koniec chyba z łóżka nie wstane.

Anik, ciesze się, że u Ciebie coraz lepiej. Co do pralni fajna sprawa. Moja siostra ma w kuchni pralkę i nie podoba mi się to. Pranie i gotowanie w jednym miejscu nie dla mnie.

KasiaMarysia, na pewno poczujesz ruchy dziecka :) Ciąża nam szybko zleci i będziemy za tym tęsknić. Pamiętam jak po porodzie przez jakiś czas głaskałam się po brzuchu z myślą, że maleństwo jeszcze jest w brzuchu. A teraz starsza zaraz 6 lat, a młodsza zaraz 4 latka. Za szybko czas leci.

Do góry