reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześnióweczki

reklama
Piszecie o Synkach tak ,ja Wam powiem ze mając juz parkę ,chciałabym teraz chłopca :) taki maminy cycus ,pieszczoszek ,oczko w glowie :) bo Córa jest indywidualistką, Zosia Samosia :)
Ona leci do koleżanek i nie myśli ze mama w tyle została ,synus do tej pory by z Mama spal gdyby mogl

fajnie ale to chyba zależy od dziecka a nie od płci. Moja taka przylepa mamusi była do niedawna ...a teraz zaczyna się tatoza. M od ok 2 tygodni ją usypia bo mnie nie chce :-p ale ja tam nic przeciwko nie mam, niech m się też nacieszy córcią, szczególnie, że on jest za nią strasznie.

jane może także u Ciebie była ta blokada psychiczna , a jak się Ola urodziła to coś puściło:) :yes::yes:

możliwe ale nie do końca bo ja przed samym zajściem miałam robioną drożność jajowodów i chyba miałam je poblokowane. Bo w pierwszym cyklu po zabiegu się udało :-) :)

Wiem ze to wcześnie ale dziś jak jechałam z małą w autobusie wyraźnie poczułam małego kopniaczka aż się zdziwilam...dziewczyny wy też już się tak szybko meczycie? Ja dzisiaj to jakoś strasznie nie mam siły ciężko mi a niby prawie nic nie robiłam.. Posprzatalm pojechałam po młoda do przedszkola zrobiłam risotto (młoda dwie miseczki zjadła :p) i leżę i boli mnie wszystko aż strach pomyśleć co będzie później..

no to chyba możliwe o o już 15 tydzień, tak? Super :tak: ja też się już nie mogę doczekać.

Piszecie o różnicy wieku między rodzeństwem, to się nie wypowiem, bo rodzeństwa nie ma ;).
Co do spania dziecka w sypialni. Oczywiście na początku planuję, by dziecko spało z nami, bo to wygoda. Ale planuję również jak najszybciej wyekspediować je do jego pokoju. Może po 6 miesiącach to zrobię lub szybciej :D. Co prawda nie wiem jak to wyjdzie w praniu, bo to pierwsze. Chociaż mój brat cioteczny z bratową córeczkę wyprowadzili po 1 m-cu i mała spała itd, a bratowa do niej wstawała lub brat przynosił małą do łóżka na karmienie.

ja też myślałam, że Olę do siebie wyślemy jak będzie mieć ok 6mc :-D a wtedy jej ząbki zaczęły boleśnie wychodzić i zaczęła spać z nami bo ja nie miałam siły co chwilę do niej wstawać. A zresztą uspokajała się dopiero z nami. Teraz śpi u siebie w łóżeczku ale nad ranem przeważnie do nas wędruje. Nam to nie przeszkadza. Sodkie to jest :tak:

A moja panienka znów się wyrozbierala i z gołym tyłkiem paraduje. Wysmarowala nogi kremem i opatrunki robi na to z papieru toaletowego. Niech wiosna przyjdzie bo ciężko w domu już wytrzymać.

ja teżżżżż chce już lato!!!! W niedzielę rano udało nam się na 2 h spacer wyjść bo była jeszcze ciepło i nie padało. Jaka Ola szczęśliwa była. Do domu nie mogłam jej zaciągnąć :-p

Ja tez mam wrażenie czasem ze mnie vos Puknie od środka ale niewiem czy to dzidzia :) ,ja jestem z 29 marca a Syn z 19 mam nadzieje na kopniaczka urodzinowego :)
ja jestem z 28 marca :tak:

KasiaMarysia nie doczytałam ...czyli przez weekend coś się pozmieniało? Nie chcesz być już z Kamilem tylko ze swoim mężem?

gabeee ale super !!!! już duży Maluszek. Ja mam prenatalne w czwartek i już się doczekać nie mogę. Zabieram m ze sobą.

Anik cieszę się że wracasz do formy , noo mi tyłek spada znaczy robi się większy a przy tym galaretowaty , ale myśle że pózniej też zadbam o forme ;)) No to dobrze, że zadowolony oby mu ten kaszel w koncu przeszedł ;)aaa i zazdroszczę pralni ;) mam nadzieję że kiedyś się dorobię domku to też sobie zrobię ;))

kornela123
- jestem z ludzi mających otwarte okno przez cały rok , nawet jestem nauczona w zime spać przy otwartym , wiec u mnie się ciągle wietrzy < nie mam pojęcia jak się przyzwyczaję do spania przy zamkniętym przy maluszku bo przeciez jego tak wentylować nie można> więc daje rade ;))
mloda zona ja też się męczę szybciej teraz jak wchodzę na swoje 4 piętro w bloku to dysze jak nie powiem co ;D
Ja też na 4 piętrze bez windy.. Masakra jakaś w poprzedniej ciąży tak szybko się nie męczyłam na tym etapie.. Ale to było 5 lat temu.. Stara jestem poprostu i tyle.. :p i nogi też szybciej puchna i bolą..dziś miałam ochotę wytargac młoda panienke za włosy bo bezczelnie udawała że nie widzi ze z brzuchem stoję..

Ostatnia edycja:
fajnie ale to chyba zależy od dziecka a nie od płci. Moja taka przylepa mamusi była do niedawna ...a teraz zaczyna się tatoza. M od ok 2 tygodni ją usypia bo mnie nie chce :-p ale ja tam nic przeciwko nie mam, niech m się też nacieszy córcią, szczególnie, że on jest za nią strasznie.

możliwe ale nie do końca bo ja przed samym zajściem miałam robioną drożność jajowodów i chyba miałam je poblokowane. Bo w pierwszym cyklu po zabiegu się udało :-) :)

no to chyba możliwe o o już 15 tydzień, tak? Super :tak: ja też się już nie mogę doczekać.

ja też myślałam, że Olę do siebie wyślemy jak będzie mieć ok 6mc :-D a wtedy jej ząbki zaczęły boleśnie wychodzić i zaczęła spać z nami bo ja nie miałam siły co chwilę do niej wstawać. A zresztą uspokajała się dopiero z nami. Teraz śpi u siebie w łóżeczku ale nad ranem przeważnie do nas wędruje. Nam to nie przeszkadza. Sodkie to jest :tak:

ja teżżżżż chce już lato!!!! W niedzielę rano udało nam się na 2 h spacer wyjść bo była jeszcze ciepło i nie padało. Jaka Ola szczęśliwa była. Do domu nie mogłam jej zaciągnąć :-p

ja jestem z 28 marca :tak:

KasiaMarysia nie doczytałam ...czyli przez weekend coś się pozmieniało? Nie chcesz być już z Kamilem tylko ze swoim mężem?

gabeee ale super !!!! już duży Maluszek. Ja mam prenatalne w czwartek i już się doczekać nie mogę. Zabieram m ze sobą.
No w zasadzie to 14 się zaczął ale już od kilku dni mam wrażenie że czuję ruchy z córką też jakoś wcześniej niż książkowo poczułam :-D

jane chcieć to sobie mogę. Zawikłana sytuacja.

Dużo marcówek:) to cole cherry pijemy laski ?
No raczej :-) Uwielbiam wiśniówkę z kolą :-D :-D :-D
A tak na Poważnie naprawdę lubię wiśniówkę Soplicy ;-)
Teraz wyszła nowość Jagodowa :-) i mój przyjaciel już ją pił i mnie denerwuje :-)

Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka

Ja też na 4 piętrze bez windy.. Masakra jakaś w poprzedniej ciąży tak szybko się nie męczyłam na tym etapie.. Ale to było 5 lat temu.. Stara jestem poprostu i tyle.. :p i nogi też szybciej puchna i bolą..dziś miałam ochotę wytargac młoda panienke za włosy bo bezczelnie udawała że nie widzi ze z brzuchem stoję..

widać już u Ciebie brzuszek na tyle, żeby obcy zobaczyli? :)

Dziewczyny, a tak na zaś...jakie pampersy polecacie? Pamiętam, że moja bratowa bardzo chwaliła kiedyś pieluszki Dada z Biedronki :p że dobre i nie drogie, za to nienawidziła oryginalnych Pampersów. Jakiś czas to ja się zajmowałam dziewczynkami brata i faktycznie Pampersy te oryginalne przeciekały w nocy. Trzeba było nawet i trzy razy w nocy małą przewijać. A jakie Wy kupowałyście? :)

reklama
widać już u Ciebie brzuszek na tyle, żeby obcy zobaczyli? :)

Dziewczyny, a tak na zaś...jakie pampersy polecacie? Pamiętam, że moja bratowa bardzo chwaliła kiedyś pieluszki Dada z Biedronki[emoji14]że dobre i nie drogie, za to nienawidziła oryginalnych Pampersów. Jakiś czas to ja się zajmowałam dziewczynkami brata i faktycznie Pampersy te oryginalne przeciekały w nocy. Trzeba było nawet i trzy razy w nocy małą przewijać. A jakie Wy kupowałyście? :)
Na samym początku mieliśmy belli happy chyba - takie fioletowe opakowanie, bo jako jedyne miały wycięcie na pepuszek. Potem były biedronkowe Dady - że 2 lata, a na końcu były pampersy.

Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka

Do góry