reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześnióweczki

Ja tez się szybko męczę. Jak myje podłogę to musze sobie przespedzalq. Najbardziej boje się lata i upałów.
Ja też pamiętam z młodą jak było ciężko ale wtedy miałam luksus bo mieszkałam nad samą rzeka więc całe dnie spedzalam w wodzie.. Oby nie było takiego lata jak.w tamtym roku..

reklama
Piszecie o różnicy wieku między rodzeństwem, to się nie wypowiem, bo rodzeństwa nie ma ;).
Co do spania dziecka w sypialni. Oczywiście na początku planuję, by dziecko spało z nami, bo to wygoda. Ale planuję również jak najszybciej wyekspediować je do jego pokoju. Może po 6 miesiącach to zrobię lub szybciej :D. Co prawda nie wiem jak to wyjdzie w praniu, bo to pierwsze. Chociaż mój brat cioteczny z bratową córeczkę wyprowadzili po 1 m-cu i mała spała itd, a bratowa do niej wstawała lub brat przynosił małą do łóżka na karmienie.

A Kamil? Gadalas z nim?

Oczywiście wszystko mu powiedziała, nie będę kłamać i oszukiwać. A to że się raz na jakiś czas spotkam z Pawłem to nikt nie wie.

Acgug to pięknie . Będziemy świętować, jeszcze podajże Paulinka ma też 22 wtedy co ja, alboo bardzo zbliżoną datę:)

Są tu jeszcze kwietniówki ??

Mloda zona ja to nawet ubieraniem się zmęczę :D
Ja mam koło mamy wodę - rzekę i las. Ale do lasu strach, bo kleszcze.

Hess to u mnie małe będzie spało obok w pokoju, bo w sypialni mam wilgoć.

A moja panienka znów się wyrozbierala i z gołym tyłkiem paraduje. Wysmarowala nogi kremem i opatrunki robi na to z papieru toaletowego. Niech wiosna przyjdzie bo ciężko w domu już wytrzymać.

KasiaMarysia23 - generalnie dziecko może spać osobno tyle, że wygodniej mieć przy sobie. Nooo, pierwszy miesiąc to chyba obowiązkowo, a potem można przenieść do pokoju obok. Tylko trzeba kursować :)

KasiaMarysia23 ja też się ciesze, ze będzie pralnia. Póki co moja pralka stoi w kuchni... ale jeszcze trochę ;)
Molly_88 dziękuję kochana :*
Acgug jeszcze żeby sadełko się wchłonęło to już w ogóle lux będzie ;)

KasiaMarysia23 ja też się ciesze, ze będzie pralnia. Póki co moja pralka stoi w kuchni... ale jeszcze trochę ;)
Molly_88 dziękuję kochana :*
Acgug jeszcze żeby sadełko się wchłonęło to już w ogóle lux będzie ;)
U mnie brzuch ciężko było zgubić chyba dlatego, ze przez problemy z szyjnym odcinkiem kregoslupa nie mogłam robić brzuszkow. A wiadomo, że one najlepiej działają spalenie tłuszczu na brzuchu:zawstydzona/y:

reklama
KasiaMarysia, kwietniówki może i nie, ale ja majóweczka i to z 4 maja i moja starsza córka z maja 27:) Młodsza z sierpnia i ciekawa jestem czy kolejny malec będzie z sierpnia, chyba że przenoszę tak jak przy młodszej.tydzień po terminie urodziłam.

KasiaMarysia, a co na to Kamil?

Acgug, a może szykuje Ci się dziewucha? Ja przy dziewczynkach miałam problemy na twarzy.

Mloda zona, u mnie wystarczy mały wysiłek i mam już problem. A to niecała połowa ciąży. Pod koniec chyba z łóżka nie wstane.

Anik, ciesze się, że u Ciebie coraz lepiej. Co do pralni fajna sprawa. Moja siostra ma w kuchni pralkę i nie podoba mi się to. Pranie i gotowanie w jednym miejscu nie dla mnie.

KasiaMarysia, na pewno poczujesz ruchy dziecka :) Ciąża nam szybko zleci i będziemy za tym tęsknić. Pamiętam jak po porodzie przez jakiś czas głaskałam się po brzuchu z myślą, że maleństwo jeszcze jest w brzuchu. A teraz starsza zaraz 6 lat, a młodsza zaraz 4 latka. Za szybko czas leci.

Do góry