reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrześnióweczki

reklama
Dziewczyny bierzecie jakieś witaminy z kwasem dha??? lekarka mi ostatnio poleciła + tran. Ale tak się zastanawiam czy tran może zastąpić ten kwas. Kupiłam bym vita min plus mama ale nie ma kwasu dha ;/

Witajcie. Ale ranne ptaki z was.ja tam mogę spać tylko coś mi ostatnio pod głowę niewygodnie,kark mnie dziś boli.kasiaMarysia w pregna plus jest kwas foliowy.

Dziewczyny bierzecie jakieś witaminy z kwasem dha??? lekarka mi ostatnio poleciła + tran. Ale tak się zastanawiam czy tran może zastąpić ten kwas. Kupiłam bym vita min plus mama ale nie ma kwasu dha ;/

Ja nic nie biorę,ale chyba kupie sobie samo DHa. W poprzedniej ciazy tez jadlam-pregna dha czy jakos tak. Ten mój nic tylko odpowiednia dieta,ale dha jest w głównie w rybach a ja zbytnio nie przepadam.

Mi w poprzedniej ciazy gin mowil zeby dha brać oddzielnie caly czas. Zreszta witaminy brałam od 7 miesiąca.

Czy wiesz może czy dostanę jakąś kasę skoro byłam w szpitalu? I to nie była diagnostyka? Nie mogę znaleźć dokumentów, w pracy nic mi niedowiedza a PZU nie mogę się dodzwonić
powinnaś dostać, w pracy powinni ci dać dokumenty jakie macie warunki, to ich obowiązek. Nie wiem jak jest u was bo warunki pewnie się różnią między firmami ale u mnie jest:
Leczenie szpitalne - świadczenie płatne za każdy dzień pobytu w szpitalu: od 1 -14 dnia pobytu w szpitalu / po 14 dniu pobytu w szpitalu; pobyt w szpitalu trwający dłużej niż 3 dni; maksymalnie świadczenie płatne za 90 dni pobytu w szpitalu w każdym roku polisowym. I w zależności od wariantu ubezpieczenia dostajesz za dzień 40, 50 lub 70 zł....ale nie mam pojęcia jak oni to rozpatrują jak pacjentka jest w ciąży. Musisz tam dzwonić.

Mniej więcej rozumiem. Myślałam, że to po wielkości dzidzi się poznaje. Powiedziała mi ze to 12 tydzień ale Wasze takie duże bobasy a mój mały się wydaje w stosunku do Waszych
po wielkości też ale jak znasz datę owulacji to i wiadomo dlaczego dzidzia mniejsza i stresu nie ma.

nie nadrobię was...za dużo piszecie. Ja po wczorajszej wizycie ok. Dzidzia tak jak myślałam mniejsza i wczoraj miała 10t1d. Termin mi się przesunął na 21 września.
Kornela chyba też taki masz??
Prenatalne ma za dwa tygodnie więc fajnie bo znowu zobaczę mojego Maluszka :-) :)

wczoraj wieczorem złapała mnie taki atak bólu głowy, że myślałam, że zwariuję :sad: położyłam się szybko spać i na szczęście przeszło i dziś już jest ok. Oby tak zostało bo na wieczór mam masę roboty.
Miłego piątku :-) :)

reklama
Jane, fajnie że wizyta udana :) Współczuje bólu głowy. Ja tak miałam przez parę dni, alw u mnie coraz lepiej.

KasiaMarysia, czasami trzeba pocierpieć aby w końcu znaleźć szczęście i u nas tak było. Na pocieszenie napiszę Tobie, że kuzynka mojego męża mając córkę ze swoim mężem na pierwszej sprawie dostała rozwód. Nie układało się i nikt nie robił problemów. Nie żyjecie ze sobą, nie macie wspólnych dzieci, chyba że macie coś do podzielenia. A i staraj się o rozwód zanim dziecko będzie. Nie znam Twojego męża, ale może próbować kombinować i czekać jak się urodzzi aby DNA sprawdzić.

Molly, bidulka :* Musisz odpoczywać. Kochana, co do ubranek przez głowę to nic trudnego. Dziecko ma tak elastyczną główkę po porodzie, że nie zrobisz mu krzywdy :)

KasiaMarysia, spradzałaś witaminy "Mama Mia"? One mają ponić cały zestaw. Ja mam je brać, ale coś w aptekach brak :/

Do góry