reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześnióweczki

reklama
Dziewczyny bierzecie jakieś witaminy z kwasem dha??? lekarka mi ostatnio poleciła + tran. Ale tak się zastanawiam czy tran może zastąpić ten kwas. Kupiłam bym vita min plus mama ale nie ma kwasu dha ;/

Witajcie. Ale ranne ptaki z was.ja tam mogę spać tylko coś mi ostatnio pod głowę niewygodnie,kark mnie dziś boli.kasiaMarysia w pregna plus jest kwas foliowy.

Dziewczyny bierzecie jakieś witaminy z kwasem dha??? lekarka mi ostatnio poleciła + tran. Ale tak się zastanawiam czy tran może zastąpić ten kwas. Kupiłam bym vita min plus mama ale nie ma kwasu dha ;/

Ja nic nie biorę,ale chyba kupie sobie samo DHa. W poprzedniej ciazy tez jadlam-pregna dha czy jakos tak. Ten mój nic tylko odpowiednia dieta,ale dha jest w głównie w rybach a ja zbytnio nie przepadam.

Mi w poprzedniej ciazy gin mowil zeby dha brać oddzielnie caly czas. Zreszta witaminy brałam od 7 miesiąca.

Czy wiesz może czy dostanę jakąś kasę skoro byłam w szpitalu? I to nie była diagnostyka? Nie mogę znaleźć dokumentów, w pracy nic mi niedowiedza a PZU nie mogę się dodzwonić
powinnaś dostać, w pracy powinni ci dać dokumenty jakie macie warunki, to ich obowiązek. Nie wiem jak jest u was bo warunki pewnie się różnią między firmami ale u mnie jest:
Leczenie szpitalne - świadczenie płatne za każdy dzień pobytu w szpitalu: od 1 -14 dnia pobytu w szpitalu / po 14 dniu pobytu w szpitalu; pobyt w szpitalu trwający dłużej niż 3 dni; maksymalnie świadczenie płatne za 90 dni pobytu w szpitalu w każdym roku polisowym. I w zależności od wariantu ubezpieczenia dostajesz za dzień 40, 50 lub 70 zł....ale nie mam pojęcia jak oni to rozpatrują jak pacjentka jest w ciąży. Musisz tam dzwonić.

Mniej więcej rozumiem. Myślałam, że to po wielkości dzidzi się poznaje. Powiedziała mi ze to 12 tydzień ale Wasze takie duże bobasy a mój mały się wydaje w stosunku do Waszych
po wielkości też ale jak znasz datę owulacji to i wiadomo dlaczego dzidzia mniejsza i stresu nie ma.

nie nadrobię was...za dużo piszecie. Ja po wczorajszej wizycie ok. Dzidzia tak jak myślałam mniejsza i wczoraj miała 10t1d. Termin mi się przesunął na 21 września.
Kornela chyba też taki masz??
Prenatalne ma za dwa tygodnie więc fajnie bo znowu zobaczę mojego Maluszka :-) :)

wczoraj wieczorem złapała mnie taki atak bólu głowy, że myślałam, że zwariuję :sad: położyłam się szybko spać i na szczęście przeszło i dziś już jest ok. Oby tak zostało bo na wieczór mam masę roboty.
Miłego piątku :-) :)

reklama
Jane, fajnie że wizyta udana :) Współczuje bólu głowy. Ja tak miałam przez parę dni, alw u mnie coraz lepiej.

KasiaMarysia, czasami trzeba pocierpieć aby w końcu znaleźć szczęście i u nas tak było. Na pocieszenie napiszę Tobie, że kuzynka mojego męża mając córkę ze swoim mężem na pierwszej sprawie dostała rozwód. Nie układało się i nikt nie robił problemów. Nie żyjecie ze sobą, nie macie wspólnych dzieci, chyba że macie coś do podzielenia. A i staraj się o rozwód zanim dziecko będzie. Nie znam Twojego męża, ale może próbować kombinować i czekać jak się urodzzi aby DNA sprawdzić.

Molly, bidulka :* Musisz odpoczywać. Kochana, co do ubranek przez głowę to nic trudnego. Dziecko ma tak elastyczną główkę po porodzie, że nie zrobisz mu krzywdy :)

KasiaMarysia, spradzałaś witaminy "Mama Mia"? One mają ponić cały zestaw. Ja mam je brać, ale coś w aptekach brak :/

Do góry