reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześnióweczki

Super vlog. Gratuluje odwagi :)
Ostatnio wpadlam w necie na opis lotosowego porodu. Po urodzeniu dziecka polozna proponuje zjedzenie kawalka lozyzka. Laska ktora rodzila zjadla i mowila ze to bylo super. Dziecku nieodcinaja pepowiny tylko czekaja az sama odpadnie. Lozysko wkladaja do miseczki, zasypuja sola i rozmarynem i to jest dziecka "braciszek" z ktorym zyje przez kilka dni. Nosza to lozysko z dzieckiem ,kąpia itp nieodlaczny przyjaciel bleeeeh. Byly nawet foty. Tamci rodzice nadali nawet imie temu lozysku... Kobietom na tym swiecie niezle o.d.p.i.e.r.d.a.l.a dla mnie to bylo obrzydliwe
Wychodzi na to, że tylko ja nie słyszałam o tym zwyczaju? ;) Trochę mnie przekonuje kwestia wartości odżywczych, zapobiegania depresji poporodowej... ale pewnie więcej byłoby z tym zachodu niż pożytku.

Wczoraj miałam straszna ochotę na spaghetti i jak zjadłam znowu miałam wrażenie że czuję dzidzie:-)
Ja od tygodnia czuję. Wiem, że to bardzo wcześnie, ale wiercipiętek mi jakieś dziury od środka wierci.

No ja wczoraj rozmawiałam z siostrą i ona cały czas mówiła o dzidzi jak o chlopcu więc pytam czemu mówisz jemu jego a ona bo mam kupę rzeczy po Igorku i trzymam dla ciebie osmialam się strasznie :-) po córce mam kilka kocykow pościel do łóżeczka czapeczke i szlafroczek resztę pooddawalam :-)
Moja siostra uparcie mówiła o maleństwie jako o dziewczynce "Jagódka", a jak się okazało, że raczej chłopak, to mówi "Jagodzianek". ;) U mnie obie starsze siostry poodkładały coś na strychu u rodziców. Ciągle czeka mnie przejażdżka i przejrzenie tego.

Miłej soboty! My właśnie ruszamy w trasę objazdową - teściowa, a potem babcia męża. :)

reklama
Acgug, podobnie mam z zakupami, a później 10 razy latam po sklepach.

KasiaMarysia, myślę o najgorszym. Wczoraj teściowa dowiedziała się od mojego M, że u lekarza byłam. M powiedział, że mam leżeć i oszczędzać się, bo się źle skończy, a teściowa "i tak miała wcześniej leżeć". Nie chce skakania przy mnie, ale też nie chce głupich tekstów. Teścia zdaniem wymyślam :/

Co do proszku używam tylko lovela, ale do kolorów. Do białego nie trzeba kupować i płyn różowy jelp. Próbowałam proszek jelp, ale jak dla mnie za bardzo mydlany.

Młoda żona ja u rodziców miałam takie łóżko, tata mi zrobił było 2m nad podłoga. Poszukaj inspiracji i sama zrób, wtedy będziesz mieć takie jak chcesz, Moja rodzina Hess że cała nie wie, może się zorientuja w sobotę za tydzień, zobaczymy, ale będą gadać bo pytali czy w ciąży nie jestem jak w szpitalu byłam, a skąd miałam wiedzieć że będzie ok to mówiliśmy że nie, więc sir nam oberwie.

A my nadal lezymy, dziś trochę trzeba posprzątać, szukam jakiejś fajnej myjki do okien bo mieszkalna 9p i złymi zawrotami trochę się boję umyć okna a dodatkowo mam okna a wprost kominów wierzycie co 2-3 miesiące obowiązkowo. Mnie się nic nie chce robić. Ja was podziwiam z dziećmi i do pracy itd, mnie się nie chce. Len mnie złapał. Ale zaraz beda reminty łazienka i kuchnia więc teraz mam prawo odpocząć ;p.
Ktoś jeszcze do wątku się dopisuje?czekam di niedzieli na wiadomości prywatne: imię, wiek, data porodu miejscowość,

Malusiolka nie myśl w ten sposób. Będzie dobrze. Odpoczywaj. Musisz się oszczędzać, a gadaniem teściów się nie przejmuj. Zawsze mają coś do powiedzenia. Wiem coś o tym. Moja teściowa nie jest zła kobietą ale bardzo wscibska i ciekawska. Wszystko chce wiedzieć ale nie zapyta wprost tylko bawi się w podchody, a mnie to do szału doprowadza.
Musisz być dobrej myśli, a wszystko się ułoży. Zobaczysz

Młoda żona ja u rodziców miałam takie łóżko, tata mi zrobił było 2m nad podłoga. Poszukaj inspiracji i sama zrób, wtedy będziesz mieć takie jak chcesz, Moja rodzina Hess że cała nie wie, może się zorientuja w sobotę za tydzień, zobaczymy, ale będą gadać bo pytali czy w ciąży nie jestem jak w szpitalu byłam, a skąd miałam wiedzieć że będzie ok to mówiliśmy że nie, więc sir nam oberwie.

A my nadal lezymy, dziś trochę trzeba posprzątać, szukam jakiejś fajnej myjki do okien bo mieszkalna 9p i złymi zawrotami trochę się boję umyć okna a dodatkowo mam okna a wprost kominów wierzycie co 2-3 miesiące obowiązkowo. Mnie się nic nie chce robić. Ja was podziwiam z dziećmi i do pracy itd, mnie się nie chce. Len mnie złapał. Ale zaraz beda reminty łazienka i kuchnia więc teraz mam prawo odpocząć ;p.
Ktoś jeszcze do wątku się dopisuje?czekam di niedzieli na wiadomości prywatne: imię, wiek, data porodu miejscowość,
No chętnie sama bym zrobiła tylko muszę znaleźć dobrego i taniego fachowca ale zawsze to taniej wyjdzie :-)

A nie mozesz do siebie zabrac tych rzeczy i wyprać? Ja nie znoszę smrodu papierosów.

Ona tak bardzo się cieszy... Nie chce zabierać jej tej radości .

Acgug, podobnie mam z zakupami, a później 10 razy latam po sklepach.

KasiaMarysia, myślę o najgorszym. Wczoraj teściowa dowiedziała się od mojego M, że u lekarza byłam. M powiedział, że mam leżeć i oszczędzać się, bo się źle skończy, a teściowa "i tak miała wcześniej leżeć". Nie chce skakania przy mnie, ale też nie chce głupich tekstów. Teścia zdaniem wymyślam :/

Co do proszku używam tylko lovela, ale do kolorów. Do białego nie trzeba kupować i płyn różowy jelp. Próbowałam proszek jelp, ale jak dla mnie za bardzo mydlany.

Naprawdę będziesz się przejmowała teściami ??? Błagam Cię, to Ty nosisz malucha i to Ty jesteś odpowiedzialna, jakby nie daj Boże coś się stało to Ty będziesz miała wyrzuty sumienia. Oszczędzaj sie dla malucha.

U moich rodziców w domu też się pali papierosy. Jak pojedziemy do nich na kilka godzin to ciuchy, wlosy śmierdzą okropnie.

Niestety włosy najszybciej wciągają, bleee. Unikajmy tych miejsc. Mój tata po 40 latach rzucił, gdy się okazało, że ma ostry zespół wieńcowy i teraz mam czyste powietrze.

Dziewczyny a ja mam manie świeżości :) wszystko co przelewy w lodowce jeden dzień ,juz mi śmierdzi i nie smakuje ,nawet smietana czy maslo :)) mięso w sklepach mi tez śmierdzi no masakra :) moja rodzinka juz ze mną nie wytrzymuje kręcę nosem caly czas :) a to dopiero 4 miesiąc ciąży :p

reklama
Dzisiaj się zmotywowałam do zrobienia na obiad kotletów schabowych :D ziemniaczki już obrane czekają do ugotowania, zaraz będę trzaskać mięso i jeszcze sałatka szwedzka :-) :). Coś mnie na ogóry wzięło :cool2:

Do góry