reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześnióweczki

KasiaMarysia ja będę prala w proszku Lovela - w nim piorę starszakowi a on jest alergikiem i tylko na ten proszę nie reagował. U nas się sprawdził bo np Dzidziuś uczulal moich siostrzeńców.

reklama
Malusiolka biedactwo :'( pij przed snem meliske. Gdzie byłaś myślami?

Kasia hymm ja się nie znam. Anik jest ekspertka :-)

Happy bleeeee nigdy czegoś takiego.

Młoda żona faktycznie marzenia nie kosztują :-) masz pamiątkę :-) ja nie mam zdjęć :-)

Tosia rozerwalas się przynajmniej :-D
Ja lubię sprzątać ale zabroniły mi koleżanki z byłej pracy. Ciągle mówiły ze teraz ciężko zajść w ciążę, ciężko ja utrzymać, żebym poczekala do 9 miesiąca. Ale ja oczywiście gąbka, ściera i heja myć szafki i kafelki w kuchni. Jeszcze się poparzylam dwa razy przy obiedzie :'(
KasiaMarysia miałaś się oszczędzać jeszcze zdążysz się nasprzatac :-) a tak na poważnie naprawdę nie bagatelizuj swojego stanu ja też słyszałam ciągle i sama myślałam że początek ciąży nic nie zmienia że mogę normalnie pracować funkcjonować w sobotę miałam dodatkowo 10 godz dyżur w poniedziałek normalnie w pracy i robiłam wszystko i rozladowalam zgrzewki z napojami więc troszkę podzwigalam a w nocy trafiłam z krwotokiem do szpitala i okazało się że jedna dzidzia już mnie opuściła.. I teraz cały czas się zastanawiam czy to nie przez to że się nie oszczedzalam tylko normalnie funkcjonowalam...więc przystopuj kafelki nie zając nie uciekna i nie odpadna jak ich nie umyjesz :-)

Kornela no właśnie widziałam ten proszek u mojej mamy jak urodził się mój bratanek. A to jest tylko proszek czy też płatki do prania?

KasiaMarysia miałaś się oszczędzać jeszcze zdążysz się nasprzatac :-) a tak na poważnie naprawdę nie bagatelizuj swojego stanu ja też słyszałam ciągle i sama myślałam że początek ciąży nic nie zmienia że mogę normalnie pracować funkcjonować w sobotę miałam dodatkowo 10 godz dyżur w poniedziałek normalnie w pracy i robiłam wszystko i rozladowalam zgrzewki z napojami więc troszkę podzwigalam a w nocy trafiłam z krwotokiem do szpitala i okazało się że jedna dzidzia już mnie opuściła.. I teraz cały czas się zastanawiam czy to nie przez to że się nie oszczedzalam tylko normalnie funkcjonowalam...więc przystopuj kafelki nie zając nie uciekna i nie odpadna jak ich nie umyjesz :-)

Nic się nie stanie jak jak je umyje. Rozłożyłam sprzątanie na dwa dni, bo zadyszki dostałam. A teraz pracujesz czy w domku siedzisz?

Nic się nie stanie jak jak je umyje. Rozłożyłam sprzątanie na dwa dni, bo zadyszki dostałam. A teraz pracujesz czy w domku siedzisz?
W domu lekarz od razu powiedział ze z pracą mogę się pożegnać a że na czarno pracowałam bo szef nie chciał mi dać umowy jak się okazało że jestem w ciąży więc nawet na zwolnienie nie mogłam pójść... Tylko że ja mam jeszcze córkę która chodzi do przedszkola więc trochę przy niej jest pracy ale i tak jest cud nie dziewczyna potrafi pół dnia sama się bawić jak wie że mnie brzuch boli :-) najgorsze jest tylko to że na 4 piętrze mieszkam a lekarz zabronił chodzić po schodach więc w tym tyg przy takiej pogodzie prawie nie ruszalam się z domu mała od środy w domu została.. Ale zadowolona bo z mamą w domu jak.mowi lepiej niż w przedszkolu :-)

Mloda zona to zakupy raz na tydzień, żeby się nie przemeczac.

Kornela moja mama jest zadowolona, więc spróbuję. Boje się tylko, bo u niej są wszystkie rzeczy, a ona się tak cieszy. Najgorsze jest to ze u niej się pali papierosy i boję się że ubranka przejdą tym smrodem.

Kornela moja mama jest zadowolona, więc spróbuję. Boje się tylko, bo u niej są wszystkie rzeczy, a ona się tak cieszy. Najgorsze jest to ze u niej się pali papierosy i boję się że ubranka przejdą tym smrodem.
Drobne zakupy robię jak z przedszkola wracamy a większe na szczęście mama.. Bo dzwiganie też zakazane...

A nie mozesz do siebie zabrac tych rzeczy i wyprać? Ja nie znoszę smrodu papierosów.

reklama
Witam, witam!
Młoda żona fajnie, że Ci przeszło. Cieszę się. :biggrin2:
Mnie też wczoraj bolał brzuch ale to chyba dlatego, ze ciągle na nogach byłam.
Dziś juz mniej boli i oby tak zostało.
KasiaMarysia23 ja używałam tez proszku Lovela. U nas się sprawdzał super.
Jak czytałam o jedzeniu łożyska to normalnie słabo mi się robiło. Nigdy wcześniej o tym brrrr.
Za oknem ponuro.
Jedziemy na zakupy bo w domu wszystko się skończyło. Muszę napisać listę zakupów bo mam jakieś zaćmienie umysłu. Jak wchodzę do sklepu to zapominam co miałam kupić.
Miłego dzionka☺

Do góry