reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześnióweczki

Ja bylam akurat 2 tyg przed staraniami u stomatologa i miałam malutki ubytek. W minutę go zrobila wiec pójdę teraz w 6-7 miesiącu do kontroli tylko.
Najlepszy czas na leczenie to 2 trymestr.
Ja sie boje dentysty jak ognia:( mam fatalne doswiadczenia i bardzo dlugo dochodze do siebie po kazdym leczeniu. Mam nadzieje, ze w ciazy uda mi sie tego unikac.

Tymczasem gotuje ostra zupe pomidorowa [emoji39]

ckai3e3knlg02eze.png

reklama
Witam :tak:

Tak się wczoraj zbierałam żeby wpaść i co nie co po pisać że aż mi się dzień skończył:rofl2:
Ale plan na wczoraj wykonałam czyli zawiozłam pluszaki do szpitala, odebrałam wyniki badań i przeczytałam ( w końcu) książkę:tak:

Co do badań to niektóre wartości mi trochę spadły ale nie ma jeszcze tragedii...zresztą zobaczymy co mi lekarz powie 18.03 na wizycie :rolleyes2:

Co do czytania książek to Wam nie pisałam ale ostatnio mam problem ze skupieniem się wcześniej byłam wstanie książkę taką powiedzmy do 250stron przeczytać w 1-2 dni teraz czytam i po chwili nie wiem co przeczytałam...
no i co wcześniej nie było dla mnie przeszkodą to hałasujące dziewczynki i różne dźwięki jak np, włączony telewizor tak potrafiłam się skupić na czytaniu że przestawałam ich słyszeć :unsure: a teraz muszę czekać na ciszę i spokój więc też nie mogę sięgać po książkę zawsze wtedy kiedy mam na to ochotę :confused:
Chyba moje dziecko wysysa ze mnie zapał do czytani...:no2:
A tą co teraz skończyłam to już od 2 tygodni męczę :eek: mimo że jej fabuła była bardzo ciekawa...
no nic jak będę dziewczynki odbierać to przy okazji wstąpię do biblioteki oddać to co mam i wezmę sobie następną książkę do męczenia na kolejne dwa tygodnie :rolleyes2:

A co czytałaś jeśli można wiedzieć? Ja kupiłam jakiś czas temu "Dziewczynę z pociągu". Trzy dni i była ogarnięta :)

Ja to całkowicie mam zaćmienie umysłu, wzrok mi się pogorszył ale nie wiem czy to od ciąży czy od intensywnego pisania pracy na lapku.

Ja też dentysty się boję, mam dużo zębów do robienia ale na nfz sie nie opłaca. Jednego mi zrobiła i żałuję, że poszłam bo pierdzieliła sprawę.

Aluska ja też nie mogę się skupić, słowa mo uciekają bardziej niż zazwyczaj, muszę opisać dany przedmiot żeby ktoś mi podpowiedzial (np wczoraj miałam ochotę na kiwi i zapomniałam jej nazwy to powiedziałam że chce to brązowe wlochate co się je łyżeczka) tak miałam często ale teraz to ci chwilą mi słowa brakuje. A książek nie czytam bo nie rozumiem ich nawet taka o ciąży ciężko mi czytać. ;( baby brain czy jakoś tak się to zwie

Też to mam ;) zapominam, ciężko mi się skoncentrować na czymś, jestem rozkojarzona ;) oby to minęło

Ja się nie boję dentysty ale zaniedbałam dawno nie byłam na przeglądzie tzn. dziurek ani bólu nie ma ale wypadałoby iść pokazać swoje uzębienie i skontrolować :) mam zamiar może za 2 tyg się umówię

Cześć dziewczyny. Mam dziś straszne osłabienie, nie mam siły wstawać, a jak już wstanę to kręci mi się w głowie i dostaję duszności. Wszystkie zęby wyleczyłam przed ciążą w ramach przygotowań do ciąży. Na czytaniu też nie mogę się wcale skupić, a czytałam bardzo dużo.

Ja bym non stop leżała, może spać mi się już tak nie chce jak na początku ale podusia to dalej to mój najlepszy przyjaciel.
Dzisiaj ide do nowego gina, zobaczymy co powie i czy będzie lepszy od starego.
A moja tarczyca tak szaleje bo jej wgl nie mam , jestem po jodowaniu.Lekarz kazał zmiejszyc dawkę bo tsh bardzo spadało a ft4 rosło. W poniedziałek polece do państwowego żebrać o wizytę.
Trzymajcie kciuki za dzisiejsze badania:biggrin2:

Mam pytanko do dziewczyn które chodza na NFZ, dają Wam lekarze fotki?

Witajcie dziewczyny,
U mnie też pogoda kiepska, pochmurno i popaduje.

Dziś byłam u ginekolog z wynikami badań i usg genetycznym. Powiedziała, że wszystko jest ok. Pobrała cytologię, powiedziała, że mogę odstawić już Duphaston.
Niestety kolejne usg dopiero za 6 tyg, czyli połówkowe (27.04).

reklama
Heej !;) trzymam kciuki za wizytującego mamy ,za mną chodziła wczoraj ogorkowa i pomidorowa :p dziś robi się juz ogorkowa ,jutro z pomidorowka lece ;)))
Kupilam kilogram ogórków a do domu doniosłam pol kilo ;D

Do góry