reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześnióweczki

Młodażona - robiłaś badania, czy wszystko w porządku z nerkami. wiesz dlaczego zatrzymujesz wodę?

Ja przytyłam dwa kg.
Ja urodziłam się ze słabiej rozwinięta nerka i w poprzedniej ciąży też zatrzymywała mi się woda jak byłam w szpitalu w 33 tc i miałam dietę bezsolna to w 4 dni 4 kg mi spadło.. I pewnie hormonów też wina.. Przed ciąża potrafiłam mieć 2 kg różnicy między jednym a drugim dniem a przed okresem i w trakcie nawet 3-4 kg..

reklama
Ja nie przytyłam jeszcze nic, zobaczymy jak będzie później.
Moja mama ma ogródek i też zamierzam sama gotować dla dziecka.
Godzinę temu dotarł do mnie zamówiony nawilżacz powietrza, oddycha mi się świetnie. Mam nadzieję, że pomoże mi z tym moim okropnym kaszlem.

Ja urodziłam się ze słabiej rozwinięta nerka i w poprzedniej ciąży też zatrzymywała mi się woda jak byłam w szpitalu w 33 tc i miałam dietę bezsolna to w 4 dni 4 kg mi spadło.. I pewnie hormonów też wina.. Przed ciąża potrafiłam mieć 2 kg różnicy między jednym a drugim dniem a przed okresem i w trakcie nawet 3-4 kg..

No tak, to wiele wyjaśnia. Mam nadzieję że będziesz miała mniej problemów teraz

Ja też mam problem z jedną nerką i białko w moczu. CO przypomina mi że muszę zrobić dwa badania moczu i wizytę u nefrologa...

Co do kwestii żywienia to wyjdzie w praniu. Ja zaczelam gotowac synków to plul wszystkim. Nic nie chcial. Zaczelam mu dawac sloiczki i 3 miesiące jadl obiadki ze sloiczkow a potem nagle stwierdził,ze sa bleee i wcina wszystko moje. I naprawde nie czuje sie gorsza matka bo mój synek przez 3 miesiące wcinal te obiadki.
Owocki od piczatku jadl nasze z sadu albo sklepowe,pije tylko wode zrodlana...

Witam,

Ja przytyłam 1 kg.
Od kawy mnie odrzuca, ale od czekolady jakoś nie....zwłaszcza od batonów Bounty ;)

Nie mam kompletnie nic z wyprawki. Wezmę się za to za jakiś czas. Choć już oczy mi się śmieją do pięknych i słodkich ciuszków.
Torbę jakaś muszę kupić do szpitala, bo inaczej walizka lub plecak :-/

Też myślałam, że mam jakaś infekcje moczową, ale zrobiłam ogólne moczu i posiew i wyszło, że brak wzrostu bakterii. Gim powiedział, żebym sobie wieczorem popijała wodę z żurawiną i powinno wystarczyć. Podobno w ciąży narządy są "opuchnięte" i rożne wrażenia wywołuje ten fakt...

Ja jeszcze nie rozglądam się nawet za niczym chyba dlatego że ciągle się boję że w każdej chwili mogę stracić i to maleństwo.. Myślę że ok 30 tygodnia zacznę kompletowac wyprawkę zresztą czeka mnie wielka zmiana chciałbym zmienić mieszkanie przed porodem ale nie wiem czy uda się mi to ze względów finansowych.. Zobaczymy :-)

No tak, to wiele wyjaśnia. Mam nadzieję że będziesz miała mniej problemów teraz

Ja też mam problem z jedną nerką i białko w moczu. CO przypomina mi że muszę zrobić dwa badania moczu i wizytę u nefrologa...
Ja w ciazy mialam zastoj moczu w nerkach okropienstwo. Bardzo sie boje powtorki. Teraz o tyle lepiej ze wiem gdzie szukac pomocy jesli zaczne miec kolki zaraz uderzam na bydgoszcz.
Ja przytykam 2 kg w 3 tyg. Musze przystopowac z zarciem:)

reklama
Dzien dobry;)) przepraszam za znikniecie bez slowa, ale juz wracam! Widze, ze sporo sie tu dzialo... dopiero dzis pobieznie udalo mi sie przeczytac Wasze posty;(

U mnie wszystko ok, ciesze sie na weekend bo w sobote rano jedziemy do Sopotu. W koncu zobacze morze!

ckai3e3kikq3p3qp.png

Do góry