reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześnióweczki

reklama
Cześć dziewczyny! Jakoś nie mam siły wstać. Nos oczywiście z rana zapchany. Wczoraj nie najlepiej się czułam wieczorem. Ogólnie ostatnio wieczory mam ciężkie.

Gratuluję udanych wizyt :)

Kawę piję rozpuszczalną z jednej łyżeczki, cappucino albo inkę ale bardzo rzadko jak mnie naleci.

Witajcie :)
Ja jak zwykle w drodze do pracy:(
Dziewczyny czy wy tez jestescie tak uczulone na zapachy?
Ja przed ciaza palilam ojj dlugo palulam, a teraz jak ktos pali kolo mnie to odrazu jest mi nie dobrze ... Przeszkadza mi wszytko zapach w aucie zapach ciuchow...
Milego dnia dla Was :)

Jestem bardzo wyczulona na zapachy, aż do tego stopnia że jak jakiś zapach mi się nie podoba to mnie ściąga na wymioty. Bardzo łatwo mnie obrzydzić. Wczoraj w domu nie podobał mi się zapach, cały parter wywietrzyłam i wypsikałam odświeżaczem takie mam schizy :D

Alexandra super ze z dzidzi ok. Z moim teZ:) wczoraj gin na widok długiej nogi zasmial sie,ze taka piękna to kobieca musi byc a ja mowie,ze czuje,ze chłopak. Zajrzal i mowil,ze cos tam jest miedzy nogami,ale nie chce strzelać wiec za 4 tyg zajrzy. Mi i tak obojętne,najważniejsze,ze zdrowe:) tak ślicznie fikal:)

Dziewczyny,które biorą luteine kiedy odstawiacie? Bo mi juz za tydzien zlecil odstawić.

Oczywiście witamin kazal nie brac tylko zdrowe odżywianie. Martya Tobie tez nie zalecal narazie?

A i robilyscie juz przeciwciała anty rh?

Wizytę mam w poniedziałek i wtedy się okaże czy mi coś będzie kazał zażywać czy nie. Ja miałam robione przeciwciała anty rh.

Tysia, magnez na twardnienie brzucha to podstawa. Ja przy dziewczynkach musiałam brać magnez i pewnie teraz też, bo mam twardnienie brzucha, ale dowiem się w poniedziałek.

Alevandra, super że wizyta udana. Co do kawy to w poprzedniej piłam dużo i moja młodsza córka przesypiała i przesypia mi całe noce. Teraz nie pije, bo mi kawa śmierdzi.

Kornela, w którym tygodniu jesteś, bo suwaczka nie widzę? Jeżeli jest wszystko ok to do 16/20tc zaleca lekarz luteinę. Ciekawe co ze mną będzie.

Anik, a jak tam u Ciebie? Wczoraj też wywoływałam KasieMarysie i nic. Ostatnio pisała, że w szpitalu jest i się martwię o nią.
W sobotę 13 tyg bedzie. Czyli tak do 14 tc kazał brać. Tez sie nie mogę doczekac zeby ja odstawić.

Kurcze a ja nadal dyskutuje na fb z jedną taką mamuśka normalnie krew mnie zalewa twierdzi ze banany mają więcej chemia niż danonki i są mniej zdrowe... I jeszcze mnie obraża.. Kurde już 10 dni od podwójnego testu z krwi a oni nadal nie dzwonią zaczynam się martwić.. Miała któraś testy prenatalne robione już? I jak tak to ile czekałyscie na wyniki? KasiaMarysia odezwij się martwimy się co z wami..

Nie miałam prenatalnych więc nie podpowiem

tu masz linka dla mamuśki - Link do: danonki - dostosowana ilość cukru - Małgorzata Jackowska o diecie mamy i dziecka blw rozszerzaniu diety karmieniu piersią rodzicielstwie przepisy kulinarne dla dzieci i rodziny

a tu wycinek

Na stronie producenta nie znalazłam informacji o składzie Pierwszego Serka. Producent odsyła za to na strony sklepów, w których serek można kupić. Na szczęście zgodnie z prawem w sklepie internetowym musi znaleźć się informacja o składzie i wartości odżywczej produktów spożywczych.
A więc? Jeden serek to 4,5 g cukru! To jest jedna łyżeczka cukru!
Jedna porcja to 45 g a więc 10% Pierwszego Serka od danonka to cukier..
4,80 zł za 4 kubeczki (180g)

a tu z innej strony

Link do: Serki waniliowe – Czytaj Skład

Nie wiem czy warto się kłócić

Czesc witam sie z pracy.
Czesc melanias zapraszamy.
U mnie ostatnio znowu spadek energii. Niech w koncu bedzie wiosna slonce to moze sie bedzie chcialo.
Poki co to odliczam czas do swiat. Bedzie mozna poleniuchowac pare dni. Zwlaszcza ze swieta beda u mamy i tesciowej wiec nic nie trzeba przygotowywac.
Juz mi sie marzy chrzan z jajkiem ;)

oj też mi się świąt chce i też u mamy i teściowej :-) :)

zaczęłam czytać ale przez wizytę wychodzę dziś przed 14 więc mam mało czasu na wszystko....przepraszam ale nie odpiszę Wam teraz :sorry2: miłego dnia

reklama
Nie miałam prenatalnych więc nie podpowiem

tu masz linka dla mamuśki - Link do: danonki - dostosowana ilość cukru - Małgorzata Jackowska o diecie mamy i dziecka blw rozszerzaniu diety karmieniu piersią rodzicielstwie przepisy kulinarne dla dzieci i rodziny

a tu wycinek

Na stronie producenta nie znalazłam informacji o składzie Pierwszego Serka. Producent odsyła za to na strony sklepów, w których serek można kupić. Na szczęście zgodnie z prawem w sklepie internetowym musi znaleźć się informacja o składzie i wartości odżywczej produktów spożywczych.
A więc? Jeden serek to 4,5 g cukru! To jest jedna łyżeczka cukru!
Jedna porcja to 45 g a więc 10% Pierwszego Serka od danonka to cukier..
4,80 zł za 4 kubeczki (180g)

a tu z innej strony

Link do: Serki waniliowe – Czytaj Skład

Nie wiem czy warto się kłócić
Czytałam to wkleilam im nawet link z porównaniem które wcześniej mi wysłaliście dawalam silne argumenty z życia wzięte ale grochem o ścianę poprostu klapki na oczach i tyle..

Do góry