reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześnióweczki

reklama
No
Dziewczyny ja dziś przeżyłam horror, ale taki że prawie na zawał zeszłam. Wczoraj mój Pan doktor nie był w stanie zrobić pomiarów kości nosowej u dzidzi, bo jak widziałyście na zdjęciu ułożyło się przodem do kamerki. Lekarz badał mnie ok 25 minut, przypatrywał się i tak dalej. Nic nie mówił, że jest źle, albo na sygnale mnie do szpitala wysyłał czy coś w tym stylu... Nawet nie kazał przyjść na dniach na kolejne usg tylko dopiero 13.04. mam przyjść. Jak mówiły Panie w poczekalni on zawsze działa jak coś jest nie tak. Wyszłam spokojna od niego i dziś umówiłam się do tego od 3d bo może mu się uda zrobić dobre pomiary, ma w końcu lepszy sprzęt i tak dalej i może by płeć określił. Wiecie co powiedziała położna, która mnie zapisywała?!
Powiedziała że możliwe że mój lekarz tego nie zmierzył, bo dziecko ma zespół Downa!!! Przez chwile życie mi się zatrzymało! Mój szok jest nie do opisania! Jeszcze 3 godziny wyłam jak bóbr ale moja kumpela powiedziała, że mam tą idiotkę pozwać jak będę w poniedziałek na wizycie bo JAKIM PRAWEM ONA WYDAJE WYROKI SKORO NIE WIDZIAŁA MOJEGO WYNIKU USG A NAWET ZDJĘCIA USG!?
Jestem chyba pogodzona z każdą diagnozą, ale jak jakaś krowa która nie powinna się odzywać i wydawać diagnoz, może coś takiego przez tel powiedzieć!? :sad:
nienormalna baba kobietę w ciąży tak bezsensownie stresować ja bym jej wygarnela osobiście i zgłosiła to gdzieś..

10402976_248014212070638_3778271512684638297_n.jpg

Tosia2210 - babka nieodpowiedzialna i w ogóle bez mózgu chyba. Ale skoro ona nie jest upoważniona i nic nie wie, to w ogóle nie powinnaś się jej wypowiedzią przejąć, tylko ją opietruszyć. Mimo wszystko współczuję nerów, ale na pewno lekarz skoro nic nie mówił, to jest ok.

Dzien dobry;)) przepraszam za znikniecie bez slowa, ale juz wracam! Widze, ze sporo sie tu dzialo... dopiero dzis pobieznie udalo mi sie przeczytac Wasze posty;(

U mnie wszystko ok, ciesze sie na weekend bo w sobote rano jedziemy do Sopotu. W koncu zobacze morze!

hej no w końcu :-p gdzie się podziewałaś?? Super z tym morzem :tak:

Dziewczyny właśnie kupiłam jeasny ciążowe za 30 zł
wow super!! Gdzie?? Mi przyszła paczka z Hm...nie pamiętam już czy pisałam? Dżinsy spoko, już do pracy chodzę :tak: sukienka zajebista, będę mieć na komunię w maju już kreację z głowy :-p i szorty też ok. Jedne zwracam bo nie było mojego rozmiaru i wzięłam mniejsze, wcisnę się ale są bardzo opięte i będzie mi niewygodnie.

Kasiu, witaj. Stęskniłyśmy się za Tobą. Ale masz fajnie. Uwielbiam morze. Z M i z dziećmi wybieramy się nad morze jak ciepło będzie.

KasiaMarysia, dobrze że się wyjaśniło co u Ciebie. Kciuki za wizytę u psychologa. Dbaj o siebie.

Dziewczyny, proszę o kciuki. Jutro idę do ginekologa, ale do kobiety, bo mój ginekolog będzie dopiero w poniedziałek. Brzuch mnie od paru dni pobolewa i wolę sprawdzić aby się nie denerwować. Wizytę mam na 10:45.

mocne kciuki &&&&&&

Dziewczyny ja dziś przeżyłam horror, ale taki że prawie na zawał zeszłam. Wczoraj mój Pan doktor nie był w stanie zrobić pomiarów kości nosowej u dzidzi, bo jak widziałyście na zdjęciu ułożyło się przodem do kamerki. Lekarz badał mnie ok 25 minut, przypatrywał się i tak dalej. Nic nie mówił, że jest źle, albo na sygnale mnie do szpitala wysyłał czy coś w tym stylu... Nawet nie kazał przyjść na dniach na kolejne usg tylko dopiero 13.04. mam przyjść. Jak mówiły Panie w poczekalni on zawsze działa jak coś jest nie tak. Wyszłam spokojna od niego i dziś umówiłam się do tego od 3d bo może mu się uda zrobić dobre pomiary, ma w końcu lepszy sprzęt i tak dalej i może by płeć określił. Wiecie co powiedziała położna, która mnie zapisywała?!
Powiedziała że możliwe że mój lekarz tego nie zmierzył, bo dziecko ma zespół Downa!!! Przez chwile życie mi się zatrzymało! Mój szok jest nie do opisania! Jeszcze 3 godziny wyłam jak bóbr ale moja kumpela powiedziała, że mam tą idiotkę pozwać jak będę w poniedziałek na wizycie bo JAKIM PRAWEM ONA WYDAJE WYROKI SKORO NIE WIDZIAŁA MOJEGO WYNIKU USG A NAWET ZDJĘCIA USG!?
Jestem chyba pogodzona z każdą diagnozą, ale jak jakaś krowa która nie powinna się odzywać i wydawać diagnoz, może coś takiego przez tel powiedzieć!? :sad:

o matko co za pinda!!!! A lekarz nic nie powiedział? Może zadzwoń do niego?

moja wizyta ok :-) :) m był ze mną i widział fikającego Maluszka. Już nie taki maluszek :-p dziś 13 tydzień i ma 5,84 cm. Przezierność karkowa ok, nosek jest więc póki co wszystko ok...tylko następna wizyta za miesiąc :-( :( znowu nie będę mogła się doczekać.

Tosia, uspokój się. Nikt nie jest wstanie ocenic Twojego, czy dziecka stanu nie badając lub widząc wyników. Może kobieta ma jakieś problem i dlatego tak powiedziała.

Jase, super że wizyta udana.

Malusiolka - trzymam kciuki, ale napewno wszystko będzie dobrze, także nie martw się

Tosia - ludzkie pojecie przechodzi jak niektórzy nie myśla i sa beznadziejni, nie ogarniam jak można takie diagnozy stawiać od tak

KasiaMarysia Ty to nie szalej tak jak na tym zdjeciu, tylko relaks i spokój należy Ci się jak mało komu

Kurcze co do waszych wyników badań i w ogóle co do ich różnorodności nie moge sie absolutnie wypowiadać, bo ja takich nie mam, wiec nie wiem co jest dobre a co złe

Właśnie wzięłam ja i tak biorę 2 razy dziennie no spe duphaston i luteine.. Może zaraz przejdzie jak poleze tylko teraz nie wiem który ból jest normalny a który niebezpieczny...

Własnie mam to samo , ja biore luteine 2x dziennie i własnie też jak mnie boli brzuch to nie wiem czy on jest bezpieczny czy już nie..
Kornela, a spróbuj balsamu pod prysznic z nivea. Ostatio mnie tak nogi swędziały i były tak suche, że drapałam do krwi. Od paru dni stosuje ten balsam i skóra cały czas nawilżona :)

Też go używam bardzo fajna sprawa ;))

Hej dziewczyny nie bylo mnie dlugo bo jakos nie miałam za bardzo jak. nadal czekam na informacje, które z Was chcą być w watku zamkniętym czekam na informację do piatku.
u nie nic się nie zmienilo oprocz tego ze rosne i nie moge zasnac do 3-4 w nocy.

A mamy jakąś listę kto chce być ? czy gdzie mamy się zgłaszać ?

Ja wczoraj dostałam dwa duuuuże worki ubranek od koleżanki z pracy , każdy mi coś zwozi , za niedługo nie będe miała gdzie tego składować ale kazdy chce się tego pozbyć na już ;) Ból brzucha w miare opanowałam , dlatego poczekam na wizyte za tydzień - oczywiście nie potrafie się już doczekać ;))

Dziewczyny, lekarz nic nie mówił. Maleństwo nie chciało współpracować po prostu i lekarz najpierw próbował przez brzuch zrobić usg i guzik zobaczył, dlatego dopochwowo zrobił. A tu zonk - małe było ustawione jak na zdjęciu, twarzą do "kamerki". Może ciężko było mu zmierzyć od przodu ale widział że raczej jest ok. Nie wiem, ale on jest znany że od razu interweniuje jak coś się dzieje.
A ta krowa walnęła do mnie takim tekstem. Oczywiście, że zamierzam zrobić w poniedziałek zadymę. Jak można diagnozę przez telefon podać?!

reklama
Dziewczyny, lekarz nic nie mówił. Maleństwo nie chciało współpracować po prostu i lekarz najpierw próbował przez brzuch zrobić usg i guzik zobaczył, dlatego dopochwowo zrobił. A tu zonk - małe było ustawione jak na zdjęciu, twarzą do "kamerki". Może ciężko było mu zmierzyć od przodu ale widział że raczej jest ok. Nie wiem, ale on jest znany że od razu interweniuje jak coś się dzieje.
A ta krowa walnęła do mnie takim tekstem. Oczywiście, że zamierzam zrobić w poniedziałek zadymę. Jak można diagnozę przez telefon podać?!
Tosia spokojnie, nie warto się tak denerwować przez zwykła jędze, napewno wszystko jest dobrze, liczy sie opinia lekarza, a nie domysły przypadkowej kobiety. Postaraj sie ochłonąć dla sibie i swojego maleństwa. Głowa do góry :)

Do góry