reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześnióweczki

Witajcie, jestem już po wizycie :) kamień z serca mi spadł... Fotka z wątku z usg ;)
Co do wyprawek, to też prawie nic nie mam. Jednak od wczoraj jest już robiony pokój dla Maleństwa :biggrin2:

reklama
Super ze wizyta udana.

To z przygotowaniami jesteś dalej niż ja

A jak Tobie idzie z przygotowaniami? Jak robiliśmy remont w czerwcu to jakoś tak wyszło, że przedzieliliśmy sypialnię i mamy dwa pokoje z dwoma wejściami i oknami :) założyliśmy, ze będzie kiedyś nas więcej a po co potem znowu bawić się w kucie ścian i tak dalej :hmm:. Kolory na ściany wybieram jasne bo nie podoba mi się robienie albo na niebiesko albo na różowo :D lepiej dodatki dobrać.

Nie zdzierzylabym różowych ścian u nas są żółte i jedna nasza baba ma różowo - białe meble. Teraz musimy przenieść młodsza do starszej, kupić łóżko piętrowe, pomyśleć jak zmieścić ich graty tak by nie zagrać ich pokoju. A młodemu damy meble starszej (bo biało brązowe i komoda ma szeroką nastawienie która robi za przewijak). Dużo, bardzo dużo pracy przed nami...

Zazdroszczę wam ze macie już albo w trakcie albo po remoncie

Hej:)
Co do smarowania to mi olej z kokosa naturalny przywieziony z Filipin od tubylców bardzo służy i świetnie nawilża:) Js z nstury mam sucha skórę i muszę mocno nawilżac , wiec używam oleju na zmianę z nivea pod prysznic i oba polecam:) Oczywiście kwestis nawilżenia też skóry od wewnątrz czyli pić dużo wody:) Co do przeziębień i złotych rad to nic nie polecę bo ja od dzieciństwa nie choruje i nawet się nie przeziebiam;)

Nie zdzierzylabym różowych ścian u nas są żółte i jedna nasza baba ma różowo - białe meble. Teraz musimy przenieść młodsza do starszej, kupić łóżko piętrowe, pomyśleć jak zmieścić ich graty tak by nie zagrać ich pokoju. A młodemu damy meble starszej (bo biało brązowe i komoda ma szeroką nastawienie która robi za przewijak). Dużo, bardzo dużo pracy przed nami...

Zazdroszczę wam ze macie już albo w trakcie albo po remoncie

Kochana, nam się fartem udało z meblami dla dzidzi. Wujostwo się przeprowadzało i kupowali nowe meble a po swoim synku mieli mebelki w kolorze białym. Jak zapytali, to ani chwili się nie wahałam :) i mam już problem z meblami z głowy. Tak to pewnie też bym musiała biegać i szukać :( I nie martw się, myślę że zdecyduje się na rodzeństwo dla dzidzi więc będę musiała kombinować jak ich razem pomieścić, bo czwartego pokoju nigdzie nie wciśniemy :p

Kochana, nam się fartem udało z meblami dla dzidzi. Wujostwo się przeprowadzało i kupowali nowe meble a po swoim synku mieli mebelki w kolorze białym. Jak zapytali, to ani chwili się nie wahałam :) i mam już problem z meblami z głowy. Tak to pewnie też bym musiała biegać i szukać :( I nie martw się, myślę że zdecyduje się na rodzeństwo dla dzidzi więc będę musiała kombinować jak ich razem pomieścić, bo czwartego pokoju nigdzie nie wciśniemy :p

No to świetnie wam się trafiło. Ja kiedyś wypatrzylam łóżeczko dla młodej za darmo (tylko musieliśmy po nie pojechac) w bardzo dodrym stanie. Bardzo fajne.

Mój się śmiał ze mały pod schodami będzie spał dopóki mały bo tam sporo miejsca jest.

Przepraszam ale muszę zadać pytanie na poziomie "blondynkowym". O co chodzi z tymi ocenami: pozytywne, neutralne i negatywne? Kto to wystawia i jak to się robi?

reklama
No to świetnie wam się trafiło. Ja kiedyś wypatrzylam łóżeczko dla młodej za darmo (tylko musieliśmy po nie pojechac) w bardzo dodrym stanie. Bardzo fajne.

Mój się śmiał ze mały pod schodami będzie spał dopóki mały bo tam sporo miejsca jest.

Coś wymyślicie :) a propo małych pomieszczeń to dziś z koleżanką wspominałyśmy jak to ona mieszkała na 1 pokoju z rodzicami i dwójką rodzeństwa a ja przez kilka lat z bratem i rodzicami. I to było fajne, bo wszyscy byli razem ;)

Do góry