reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześnióweczki

reklama
A ja mam tylko wanienke, kocyk, skarpetki i szczotkę do włosów. Oprócz wanienki to resztę dostałam w prezencie od koleżanki. A i wózek, nosidełko, fotelik do auta mam obiecane od brata.
Koleżanka jeszcze mi coś z ciuszków miała dać, ale nie wiem czy w końcu da.

Ja mam już łóżeczko i wszystko do łóżeczka, stojak do wanienki, trochę ciuchów, kocyki po dziewczynkach, ręczniczek, 3 pieluszki tetrowe, pampersy jedynki 1 op i karton pampersów dwójek, w którym jest 140szt, szczotkę i grzebyk, smoczek 0+ i zawieszka do smoka, poduszeczkę pod materac do łóżeczka, żel i balsam z firmy hipp i 4 op chusteczek nawilżających, proszek do prania lovela i płyn do płukania jelp, koszula do karmienia, 4 op wkładek laktacyjnych, wózek 3 w 1. A w 5 msc ciąży jak będę dostane trochę ciuszków od przyjaciółki, która ma 3msc synka :) no i pewnie trochę sama kupie.

Tosia, super że wizyta udana :)

O właśnie, mam jeszcze 1 pieluche flanelowa i wkładki laktacyjne 1 op.

Słuchajcie, a nie można używać zwykłego proszku do prania, jeśli dziecko nie będzie miało uczulenia??

Hess, można. Jeżeli dziecko nie ma uczulenia to matka sama decyduje :) Ja wolę na razie dla dzieci proszek używać, bo mam dzieci z alergią, ja mam alergię i mój mąż ma i duże prawdopodobieństwo, że trzecie dziecko będzie mieć alergię.

Ja msc uzywalam jelpa albo dzidzusia albo platkow mydlanyvh. A pozniej plynow do prania takich jak my. Ale moja nie miala nigdy alergii skornych i tego typu problemow. Wiec trzeba sprobowac. Ale mysle ze plyny lub kapsulki do prania lepsze niz proszek.

Ja tam nie mam nic, liczę że dostanę od znajomych ;)

Też liczę na znajomych, część najpwniej odzyskam swoich rzeczy i dodatkowo bratowa rodzi w czerwcu (też chłopiec) więc już się umówiłam że mi da te mniejsze rzeczy

A ja mam tylko wanienke, kocyk, skarpetki i szczotkę do włosów. Oprócz wanienki to resztę dostałam w prezencie od koleżanki. A i wózek, nosidełko, fotelik do auta mam obiecane od brata.
Koleżanka jeszcze mi coś z ciuszków miała dać, ale nie wiem czy w końcu da.

No to super. Wózek, nosidełko i fotelik to najdroższe rzeczy z wyprawki - więc super prezent od brata

Ja mam już łóżeczko i wszystko do łóżeczka, stojak do wanienki, trochę ciuchów, kocyki po dziewczynkach, ręczniczek, 3 pieluszki tetrowe, pampersy jedynki 1 op i karton pampersów dwójek, w którym jest 140szt, szczotkę i grzebyk, smoczek 0+ i zawieszka do smoka, poduszeczkę pod materac do łóżeczka, żel i balsam z firmy hipp i 4 op chusteczek nawilżających, proszek do prania lovela i płyn do płukania jelp, koszula do karmienia, 4 op wkładek laktacyjnych, wózek 3 w 1. A w 5 msc ciąży jak będę dostane trochę ciuszków od przyjaciółki, która ma 3msc synka :) no i pewnie trochę sama kupie.

Tosia, super że wizyta udana :)

Hu, to sporo masz, fajnie :)

O właśnie, mam jeszcze 1 pieluche flanelowa i wkładki laktacyjne 1 op.

Słuchajcie, a nie można używać zwykłego proszku do prania, jeśli dziecko nie będzie miało uczulenia??

Ja będę prała, bo moja młodsza miała problemy kiedy prałam w normalnym proszku, kiedyś ją tak załatwiliśmy że przez 3 tygodnie wyglądała jak wąż kiedy zrzuca skórę.

Mi nosidełko i ciuszki obiecała siostra męża ale jeżeli będzie u nas dziewczynka to nici z ciuszków

reklama
Do góry