reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześnióweczki

Kurcze no nie daje mi to żyć .
Mam takie wymiary

BPD 25,2mm

FL 10,4mm

Abd 76,7mm

CRL 73,4

i chyba waga napisana ok 92,5 g ( to chyba nie możliwe)

I te wymiary odpowiadają 11w3d
Nie odpowiadaja 11 tyg
Ja mam swoje usg z 11t i 6d
I tak mam-
Crl-53,9-12t0d
Bpd 15,5mm-12t2d
Fl-6,1-11t6d
Sredni wiek ciazy-12t0d.
Widac,ze Twoje dzidzi wieksze

reklama
KasiaMarysia23 ja mam kartę od 7 tygodnia.
Chyba za bardzo się nakręcasz co? Skoro lekarz mówi, że wszystko jest ok to tak jest. Serduszko bije i to najważniejsze. U mnie też ciąża młodsza o tydzień.

KasiaMarysia ja mam założona kartę od 22.01 czyli od mojej pierwszej wizyty :tak:
Kornela na tym "Mamo to ja" byłam 2010 roku będąc z Martynką w ciąży i było bardzo ciekawe spotkanie z rehabilitantem i fizjoterapeutką...dlatego teraz też się wybieram bo dużo przydatnych rzeczy można się dowiedzieć :tak:
To tak :
Warsztaty "Mamo to ja" są 18.03 w hotelu Viktoria dla ciężarnych jest w godz. 17.00 -20.30
Link do: Bezpłatne Warsztaty Mamo to Ja - Baby online
Warsztaty "Świadoma Mama" 5.04 w godz. 16.00-20.00
Link do: Świadoma Mama
Warsztaty "Mama wie" są 16.04 w godz. 10.00-13.30
http://www.mama-wie.pl/

Ja kartę ciąży miałam założoną w 8 tygodniu.
Zabobony powstały w zamierzchłych czasach kiedy to ludzie nie umieli wytłumaczyć racjonalnie różnych zjawisk i faktów. Takie rzeczy jak np. owinięcie pępowiną się zdarzają i to że kobieta nosiła pasek czy łańcuszek to po prostu przypadek. Tak jak z innymi zabobonami. Moja siostra się darła i przelewanie jajek czy wosku nic nie dawało. Ale jeżeli nie noszenie łańcuszka czy nie farbowanie włosów ma zapewnić spokojność przyszłej mamie to czemu nie :)

KasiaMarysia23 ja mam kartę od 7 tygodnia.
Chyba za bardzo się nakręcasz co? Skoro lekarz mówi, że wszystko jest ok to tak jest. Serduszko bije i to najważniejsze. U mnie też ciąża młodsza o tydzień.

Ale takie wymiary a ciąża młodsza. Nie wiem już komu wierzyć czy tej babce czy tej co poprzednio byłam na usg. Może lepiej lekarza zmienić. Myślałam , że przez brzuch mnie zbada, a nie sondom.

Kornela uspokoiłaś mnie troszkę.

KasiaMarysia ja mam założona kartę od 22.01 czyli od mojej pierwszej wizyty :tak:
Kornela na tym "Mamo to ja" byłam 2010 roku będąc z Martynką w ciąży i było bardzo ciekawe spotkanie z rehabilitantem i fizjoterapeutką...dlatego teraz też się wybieram bo dużo przydatnych rzeczy można się dowiedzieć :tak:
To tak :
Warsztaty "Mamo to ja" są 18.03 w hotelu Viktoria dla ciężarnych jest w godz. 17.00 -20.30

Ale Wam dobrze z tymi warsztatami . U mnie nic nie ma.

Dziewczyny, co to jest to przelewanie jajek?

Ja wierzę w czarnego kota i zakonnice z torbą :-)
I w sny czasami :-)

Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka

To tak :
Zaraz poczytam o tym:) dzieki

reklama
Ona sie walnela chyba z wiekiem ciazy. Dziewczyny jak crl 73,5 mm moze odpowiadac 11 tygodniom. Wg tabeli w necie taka wielkosc oznacza 13 tydzien ciazy.
No skoro moj majac 53,9 odpowiadal 12tyg to jak 73,5 może 11?:)

Strasznie mnie nastraszyła , ona tak potrafi....
Uf jak dobrze, że podałaś swoje wyniki, dziękuję.

Do góry