reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześnióweczki

Kurcze no nie daje mi to żyć .
Mam takie wymiary

BPD 25,2mm

FL 10,4mm

Abd 76,7mm

CRL 73,4

i chyba waga napisana ok 92,5 g ( to chyba nie możliwe)

I te wymiary odpowiadają 11w3d
Nie odpowiadaja 11 tyg
Ja mam swoje usg z 11t i 6d
I tak mam-
Crl-53,9-12t0d
Bpd 15,5mm-12t2d
Fl-6,1-11t6d
Sredni wiek ciazy-12t0d.
Widac,ze Twoje dzidzi wieksze

reklama
KasiaMarysia23 ja mam kartę od 7 tygodnia.
Chyba za bardzo się nakręcasz co? Skoro lekarz mówi, że wszystko jest ok to tak jest. Serduszko bije i to najważniejsze. U mnie też ciąża młodsza o tydzień.

KasiaMarysia ja mam założona kartę od 22.01 czyli od mojej pierwszej wizyty :tak:
Kornela na tym "Mamo to ja" byłam 2010 roku będąc z Martynką w ciąży i było bardzo ciekawe spotkanie z rehabilitantem i fizjoterapeutką...dlatego teraz też się wybieram bo dużo przydatnych rzeczy można się dowiedzieć :tak:
To tak :
Warsztaty "Mamo to ja" są 18.03 w hotelu Viktoria dla ciężarnych jest w godz. 17.00 -20.30
Link do: Bezpłatne Warsztaty Mamo to Ja - Baby online
Warsztaty "Świadoma Mama" 5.04 w godz. 16.00-20.00
Link do: Świadoma Mama
Warsztaty "Mama wie" są 16.04 w godz. 10.00-13.30
http://www.mama-wie.pl/

Ja kartę ciąży miałam założoną w 8 tygodniu.
Zabobony powstały w zamierzchłych czasach kiedy to ludzie nie umieli wytłumaczyć racjonalnie różnych zjawisk i faktów. Takie rzeczy jak np. owinięcie pępowiną się zdarzają i to że kobieta nosiła pasek czy łańcuszek to po prostu przypadek. Tak jak z innymi zabobonami. Moja siostra się darła i przelewanie jajek czy wosku nic nie dawało. Ale jeżeli nie noszenie łańcuszka czy nie farbowanie włosów ma zapewnić spokojność przyszłej mamie to czemu nie :)

KasiaMarysia23 ja mam kartę od 7 tygodnia.
Chyba za bardzo się nakręcasz co? Skoro lekarz mówi, że wszystko jest ok to tak jest. Serduszko bije i to najważniejsze. U mnie też ciąża młodsza o tydzień.

Ale takie wymiary a ciąża młodsza. Nie wiem już komu wierzyć czy tej babce czy tej co poprzednio byłam na usg. Może lepiej lekarza zmienić. Myślałam , że przez brzuch mnie zbada, a nie sondom.

Kornela uspokoiłaś mnie troszkę.

KasiaMarysia ja mam założona kartę od 22.01 czyli od mojej pierwszej wizyty :tak:
Kornela na tym "Mamo to ja" byłam 2010 roku będąc z Martynką w ciąży i było bardzo ciekawe spotkanie z rehabilitantem i fizjoterapeutką...dlatego teraz też się wybieram bo dużo przydatnych rzeczy można się dowiedzieć :tak:
To tak :
Warsztaty "Mamo to ja" są 18.03 w hotelu Viktoria dla ciężarnych jest w godz. 17.00 -20.30

Ale Wam dobrze z tymi warsztatami . U mnie nic nie ma.

Dziewczyny, co to jest to przelewanie jajek?

Ja wierzę w czarnego kota i zakonnice z torbą :-)
I w sny czasami :-)

Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka

To tak :
Zaraz poczytam o tym:) dzieki

reklama
Ona sie walnela chyba z wiekiem ciazy. Dziewczyny jak crl 73,5 mm moze odpowiadac 11 tygodniom. Wg tabeli w necie taka wielkosc oznacza 13 tydzien ciazy.
No skoro moj majac 53,9 odpowiadal 12tyg to jak 73,5 może 11?:)

Strasznie mnie nastraszyła , ona tak potrafi....
Uf jak dobrze, że podałaś swoje wyniki, dziękuję.

Do góry