reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześnióweczki

Ona sie walnela chyba z wiekiem ciazy. Dziewczyny jak crl 73,5 mm moze odpowiadac 11 tygodniom. Wg tabeli w necie taka wielkosc oznacza 13 tydzien ciazy.
No skoro moj majac 53,9 odpowiadal 12tyg to jak 73,5 może 11?:)
Ja mam 7,5 i wiek ciazy wg usg to 13+3

ckai3e3kikq3p3qp.png

reklama
Ale takie wymiary a ciąża młodsza. Nie wiem już komu wierzyć czy tej babce czy tej co poprzednio byłam na usg. Może lepiej lekarza zmienić. Myślałam , że przez brzuch mnie zbada, a nie sondom.

Kornela uspokoiłaś mnie troszkę.
Kochana ja mogę Ci poradzić tylko jedno. Wybierz lekarza do którego masz zaufanie i trzymaj się jednego bo co lekarz to inny sprzęt i inna opinia.

Aluska nie slyszalam o tych warsztatach....

Moze bardzo przesadna nie jestem,ale tez wierze w to,ze niektorzy maja tzw"zle oczy". Znam nam osobe,ktora podobna stawia karty przeciw komus.

Oj tak, w złe oczy wierze. U nas jest taka babka. Spotkałam ją i powtarzala ciągle - wam to dobrze bo w nowym domu mieszkacie, a mój syn na stancji.... i nastepnego dnia nam dom zalało - rura pękła jak byliśmy w pracy....

Dziewczyny macie już karty ciąży?

Mam. A ty nie masz?
Co do wymiarów i wieku ciąży to nie ma co porównywac wyników od róznych lekarzy, robionych na róznych sprzetach Trzymaj sie jednego lekarza.

Ja jak lekarz mówi ze jest ok to wierze mu ze jest ok. Dzieci rosną w różnym tempie i maja rózne wymiary. Jak sie rodza to tez jedno wazy 2500 a inne 5000 g.

Pójdę prywatnie i niech mi wszystko powie, spojrzy na kartę i na OM i na bobasa.

Gebeee przelewanie jajek nad dzieckiem od skorupki do skorupki :)

Dziękuję za dobre rady:*

Ale to lekarz wyliczyl sam czy usg tak pokazalo? Tak czy inaczej wyglada to na jakis blad.

ckai3e3kikq3p3qp.png

Spisała z monitora i na spokojnie to mówiła jak siedziałam na przeciw niej. Pytała ilu dniowe mam cykle, bo wychodzi ciąża tydzień młodsza niż w tych 28 dniowych. Ja mam zazwyczaj 30-31 + chociaż ostatnio w 29 była. Wydaje mi się , że to jej sprzęt. Dziecko ma już oczodoły, nos. Tydzień temu inna Pani doktor mówiła, że dziecko wygląda na 12t +1 jeszcze spytałam czy na pewno powiedziała, że tak.

reklama
Do góry