reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześnióweczki

Niepokoi mnie, że ta ciąża tydzień młodsza. Jak byłam ostatnio na usg prywatnie to był 12 tydz to mówiła że dziecko wygląda na 12 tydzień i 1 dzień to robiła usg przez brzuch, a dziś sondom i że tydzień młodsze według pomiaru. Wasze dzieci to kicaja, a moje takiej spokojne to mnie bardzo martwi.
Tydzien do przodu czy do tylu to nie jest powód do niepokoju. Prawda dziewczyny? Moj maluch w 20 tc mial np obwód brzuszka na 22-23tc,kość udowa-19 tc a obwód glowki 20 tc i bylo ok. Na kolejnym usg wszystko juz sie zgadzalo.

reklama
Niepokoi mnie, że ta ciąża tydzień młodsza. Jak byłam ostatnio na usg prywatnie to był 12 tydz to mówiła że dziecko wygląda na 12 tydzień i 1 dzień to robiła usg przez brzuch, a dziś sondom i że tydzień młodsze według pomiaru. Wasze dzieci to kicaja, a moje takiej spokojne to mnie bardzo martwi.

Te usg to pokazują co chwilę co innego, to tylko urządzenie. A pomiary zależą od tego jak dzidzia się ułoży. Ty się tam nie zamartwiaj! Serduszko bije i to jest najważniejsze.

Dzisiaj mnie dopadło wymiotowanie :( do tego stopnia że mam skierowanie do szpitala na kroplówkę nawadniającą. :(
Do tego okropnie boli mnie głowa. Ciężki dzień się zapowiada
Oj biedna Ty. Ja też rano wymiotowalam, a głowa mnie boli bo w nocy spać nie mogłam.

KasiaMarysia, serduszko widziałaś? Jeżeli tak to nie denerwuj się. Możliwe, że będziesz mieć spokojnego malca.

Martya, co do pasków, czy łańcuszków to nie wiem czy to prawda czy nie. Ale w pierwszej ciąży nic nie nosiłam było ok, a przy drugiej ciąży nosiłam łańcuszek i Roksanka była owinięta

Ann-nna, współczuje : Trzymaj się kochana.

Kornela, dwa tygodnie w tą czy w tamtą jest ok.

KasiaMarysia, serduszko widziałaś? Jeżeli tak to nie denerwuj się. Możliwe, że będziesz mieć spokojnego malca.

Martya, co do pasków, czy łańcuszków to nie wiem czy to prawda czy nie. Ale w pierwszej ciąży nic nie nosiłam było ok, a przy drugiej ciąży nosiłam łańcuszek i Roksanka była owinięta

Ann-nna, współczuje : Trzymaj się kochana.

Kornela, dwa tygodnie w tą czy w tamtą jest ok.

Pokazywała ale jak byłam prywatnie to wszystko lepiej było widać. Juz sama nie wiem. Skoro tak dopiero 11/12 ale pokazywała oczodoly i nos.

Ja nic nie zakładam na szyję, dostałam uczulenia na srebrno. Prawe ucho mnie bardzo swędzi.

O
Teraz farby do włosów już nie są takie szkodliwe jak kiedyś. A co do tych różnych zabobonów to już chyba tylko babcie wierzą. Mnie moja strasznie wkurza z tym. Ostatnio miałam pasek i była afera że dziecko się owinie pępowiną. W końcu jej powiedziałam, że chodzi do Kościoła a w gusła wierzy, a to jest wielki grzech.
Tak szyć tez nie wolno,przechodzić przez kable,używać lakieru do włosów,obcinać włosów. Nic nie można:) mi tez ktos cos naokeaglo gada

reklama
KasiaMarysia mój w 12 tyg w poprzedniej ciąży robił koziolki a na kolejnych albo spal albo zasysal kciuka:) teraz to taka torpeda:)

Do góry