reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześnióweczki

Z tego co wiem, nie wolno farbować. Chemikalia drogą wziewną mogą zaszkodzić ciąży.

Trzymam za wszystkie ciężarówki :)

Byłam w swoim HM - było 0 przecenionych spodni ANI jednej pary, sprzedawczyni nie wiedziała o czym mówię.
Też nie widziałam przecen jak byłam wczoraj, regularne ceny, ale spory wybór.

KasiaMarysia super, że wszystko jest dobrze z maluszkiem, to najważniejsze :-)

Dziewczyny trzymam kciuki za pozostałe wizyty :-) będzie dobrze, koniecznie dajcie znać :-)

Też zastanawiam się czy mogę farbować włosy. Ja to robię w domu, jak tylko na jeden kolor, podobny do mojego naturalnego ;-) używałam farby Loreal Excellence i chyba nie zawiera amoniaku. Muszę farbować, bo zaczynam zauważać jakieś siwe włosy gdzieniegdzie :-o ;-)

reklama
Tosia, ja farbuje od samego początku ciąży i w poprzednich też farbowałam włosy i jest ok. Nie bój się nie będziesz mieć rudego dziecka :-D:-p Ktoś sobie wymyślił, że farbujesz w ciąży włsy rude dziecko jest. Też muszę iść do fryzjera, aby na święta ładnie wyglądać.

KasiaMarysia, super że wizyta udana :)

Acgug, ja muszę mierzyć ciśnienie i to mnie czasami już zaczyna męczyć.

Co do zachcianek, to przy pierwszej córce jadłam ogórki kiszone i zagryzałam czekoladą, a z drugą córką ogórki konserwowe z chipsami :p Teraz na nic nie mam ochoty. Może trochę na grzybki marynowane. Tak to mało jem i wczoraj z ciekawości na wagę weszłam i zaczynam się martwić. Kilogram schudłam :/

Kasia, kciuki za wizytę :*

:)

Byłam w swoim HM - było 0 przecenionych spodni ANI jednej pary, sprzedawczyni nie wiedziała o czym mówię.[/QUOTE]

No właśnie nie w każdym H&M jest taki sam asortyment. W Warszawie na Targówku mają spory sklep i chyba mają ubrania H&M mama, muszę się w końcu wybrać

Tosia, ja farbuje od samego początku ciąży i w poprzednich też farbowałam włosy i jest ok. Nie bój się nie będziesz mieć rudego dziecka :-D:-p Ktoś sobie wymyślił, że farbujesz w ciąży włsy rude dziecko jest. Też muszę iść do fryzjera, aby na święta ładnie wyglądać.

[/QUOTE

Haha, rozbawiłaś mnie :D nie myślałam o rudym dziecku :)

KasiaMarysia gratki, nie martw się, że Maluszek śpi. Co ma co roboty ?? Rośnie sobie :tak: a z tej karty to ciężko mi coś wyczytać. A coś cię niepokoi??

Niepokoi mnie, że ta ciąża tydzień młodsza. Jak byłam ostatnio na usg prywatnie to był 12 tydz to mówiła że dziecko wygląda na 12 tydzień i 1 dzień to robiła usg przez brzuch, a dziś sondom i że tydzień młodsze według pomiaru. Wasze dzieci to kicaja, a moje takiej spokojne to mnie bardzo martwi.

Tosia, któregoś razu któraś z dziewcsyn o tym pisała :p

Acgug, oby szybko ból przeszedł.

Już się nie mogę doczekać jutra jak rogówkę przywiozą. Z M od paru dni na materacu śpimy i już plecy bolą.

Teraz farby do włosów już nie są takie szkodliwe jak kiedyś. A co do tych różnych zabobonów to już chyba tylko babcie wierzą. Mnie moja strasznie wkurza z tym. Ostatnio miałam pasek i była afera że dziecko się owinie pępowiną. W końcu jej powiedziałam, że chodzi do Kościoła a w gusła wierzy, a to jest wielki grzech.

Dzisiaj mnie dopadło wymiotowanie :( do tego stopnia że mam skierowanie do szpitala na kroplówkę nawadniającą. :(
Do tego okropnie boli mnie głowa. Ciężki dzień się zapowiada

reklama
Niepokoi mnie, że ta ciąża tydzień młodsza. Jak byłam ostatnio na usg prywatnie to był 12 tydz to mówiła że dziecko wygląda na 12 tydzień i 1 dzień to robiła usg przez brzuch, a dziś sondom i że tydzień młodsze według pomiaru. Wasze dzieci to kicaja, a moje takiej spokojne to mnie bardzo martwi.
Poczekaj jak zacznie Cię kopać w zebra albo po żołądku. Wtedy będziesz chciała żeby sobie słodko spało. Nie martw się.

Do góry