reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześnióweczki

Tysia ja biorę SR Szelazo. I oczywiście latem dużo zieleni, mnóstwo warzyw. Muszę brać tabletki, bo jestem hornowym i jak hemo poniżej 13 to ban na oddawanie, dlatego ja pilnowalam jak miałam oddać. Teraz codziennie bo to Szelazo jest z kwasem foliowym wiec 2 w 1.

reklama
KasiaMarysia a może Twój mąż serio dowiedział się o ciąży i stąd pomysł na przespanie się? Mógł pomyśleć że to dobry argument w sądzie, przespaliśmy się dziecko może być moje, ot taka męska logika.

KasiaMarysia a może Twój mąż serio dowiedział się o ciąży i stąd pomysł na przespanie się? Mógł pomyśleć że to dobry argument w sądzie, przespaliśmy się dziecko może być moje, ot taka męska logika.

Być może tez tak by pomyślał. Ale wiem ze jakby się dowiedział to zrobił by aferę. Taki typ faceta.

Dziewczyny mam nadzieję że mój przykład z badań przyda się Wam ;) proście mimo wszystko o to dodatkowe badanie żelaza.

wujek google mówi:

Prawidłowa hemoglobina w ciąży może być nieco niższa niż u kobiet, które w ciąży nie są. Norma hemoglobiny dla kobiet w ciąży mieści się pomiędzy 11,5–13,5 g/dl; przy czym w ciąży niska wartość HGB zazwyczaj nie jest niczym niepokojącym. Należy ją jednak kontrolować, bo anemia może być groźna dla przebiegu ciąży i zdrowia dziecka.

Hemoglobina w ciąży zazwyczaj jest dość niska. Wszystko przez to, że zwiększa się objętość krwi w ciele kobiety, a jej krwiobieg musi teraz obsłużyć dwa organizmy: własny i dziecka.

Link do: Prawidłowa hemoglobina w ciąży: jak zapobiec anemii w ciąży?

wujek google mówi:

Prawidłowa hemoglobina w ciąży może być nieco niższa niż u kobiet, które w ciąży nie są. Norma hemoglobiny dla kobiet w ciąży mieści się pomiędzy 11,5–13,5 g/dl; przy czym w ciąży niska wartość HGB zazwyczaj nie jest niczym niepokojącym. Należy ją jednak kontrolować, bo anemia może być groźna dla przebiegu ciąży i zdrowia dziecka.

Hemoglobina w ciąży zazwyczaj jest dość niska. Wszystko przez to, że zwiększa się objętość krwi w ciele kobiety, a jej krwiobieg musi teraz obsłużyć dwa organizmy: własny i dziecka.

Link do: Prawidłowa hemoglobina w ciąży: jak zapobiec anemii w ciąży?
Tak ja to rozumiem tylko, że u KasiaMarysia23 HGB było w normie, a zelazo poniżej. To jest dla mnie dziwne bo zawsze zelazo wiązałam z poziomem HGB.

Wizyty nie udało się przesunąć ale mam próbowac jeszcze może ktoś zrezygnuje. Czyli czekamy do 17/03 hyh dluuuuugo.

Kochane dziękuję za poradę. Dziś przejdzie i jak mi nie podpisze to go zabije chyba! przed 18 ma być więc jak wrócę to dam znać
Trzymam kciuki. Mam nadzieję, że podpisze Ci te papiery i pozwoli układać szczęśliwe życie.
2 miesiączki? a co jeśli udało by się wcześniej na przykład??
Teraz to będziemy dmuchac na zimne. Najlepiej wizyta co tydzień,żeby wszystko było pod kontrolą.
Słonko, nie wiem.
Mój poprzedni lekarz, w rozmowie telefonicznej to w ogóle chciał mi przepisać tabletni anty na pół roku, żebym przypadkiem w ciążę nie zaszła.
Ordynator, który robił mi zabieg powiedział, że nie widzi przeciwwskazań, aby po dwóch prawidłowych cyklach już próbować. Przecież różnie bywa i nie zawsze uda się zajść od razu.
Ostatnio mi się śniło, że jestem w ciąży, a nie odczekałam tych dwóch cykli - obudziłam się tak zestresowana...

Widziałam, że na naszym forum jest wątek ciąży po poronieniu. Krzysiu zasnął, ćwiczyć będę wieczorem, więc teraz chyba zrobię sobie herbatę i poczytam co tam dziewczyny piszą.

Aaaa i ustaliłam Krzysiowi termin do alergologa. Na 30 września....

reklama
Co do dowiadywania się o ciąży, o mojej wiedziało kilka osób z najbliższej rodziny i dwie najbliższe koleżanki. A kilka dni temu okazało się, że już cała rodzinna wieś męża wie, szok. Tylko ciekawe od kogo :confused:

Do góry