reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześnióweczki

Kornela, muszę spróbować owoce, bo ciężko bez jedzenia.

Sreberko, moja też ma to za uszami, ale przejdzie i za jakiś czas znowu. Byłam u alergologa i nasza ma AZS, uczulenie na roztocza, kurz, pleśń, zwierzęta i bylicę. Na tyle Oliwcia dała się przebadać.

Pola, ciesze się, że napisałaś. Kciuki kochana za jutro:* Będzie dobrze.

Acgug, mam podobnie z moimi i czasami mam ochotę schować się do szafy i w końcu odpocząć.

Piszecie o ruchach. Jak dla mnie to możliwe. Pisałam Wam z dwa tygodnie temu, że wydaje mi się, że dzidzia rusza się. Teraz wydaje mi się, że częściej coś czuje. Siedzę przy stole i z pracej strony w pewnym momencie gulkę czuje. I to nie łaskotanie, tylko lekki ból i to nie dolegliwości.

Ann-nnam, przepraszam kochana, ale masz głupiego lekarza. Lekarz nie jest w stanie powiedzieć kiedy ruchy będziesz czuć. Każda ciąża inna i każde dziecko inne. Maluch będzie mieć ochotę to kopnie. Nie słuchaj głupot.

Co do mężów, to czasami są sprzeczki, ale 30min i zaraz się śmiejemy. Nie potrafimy długo się na siebie gniewać.

Dziewczyny, czy macie, może miałyście coś takiego, że nie ważne co znadłyście do łazienki biegłyście? Nie chodzi o mdłości. Mój żołądek źle pracuje chyba, a nic prawie nie jem :(

Molly, kochana odpocznij :*

Ja z M przemeblowanie robiliśmy w pokoju. W piątek rogówka przyjeżdża, a M nie będzie mieć czasu w tygodniu. Jestem zadowolona, bo o wiele więcej miejsca i wsystkie kurze posprzątane. A teraz zmęczona jestem. Oby dziewczynki dobrze w nocy spały.
Ja ciezko jajka znosze. Jedno zjadlam i nie wiem kiedy zjem drugie. Na sama mysl mnie szarpie. Mi na mdlosci pomagaja naprawde owocki-pomarancze uwielbiam,jablka tez ok. Ale tez mam naprawde takie dni,ze na wszystko mnie mdli-w brzuchu mi burczy a nic nie moge przelknac. Najbardziej walcze z piciem. W ogole mi sie nie chce. Zmuszam sie zeby 1,5 l plynow dziennie wypic.

reklama
Dziewczyny doradzcie mi,mam wesele w kwietniu i w maju komunię syna.z zakupami pewnie się wstrzymał do ostatka.Ale nie wiem w co się ubrać i co kupić.pomocy.Co dwie głowy to nie jedna.poradzić się trzeba:)

Mało jest ładnych sukienek ciążowych :( ja ostatnio kupiłam ładna czarna na chrzest siostrzenicy i ślub przyszywanej siostry bo nic mi się nie podobało.

Kornelka pij ale nie sama wodę tylko z sokiem czy coś żeby Ci wchodziła. I nie jedz jajka na noc, bo ciężko strawne.

Malusiolka aż tak to nie miałam. Ogólnie od początku ciąży nie mam problemów z załatwianiem, ani trawieniem. Gdy się przespie to jak wstanę to mam potrzebę.

Mało jest ładnych sukienek ciążowych :( ja ostatnio kupiłam ładna czarna na chrzest siostrzenicy i ślub przyszywanej siostry bo nic mi się nie podobało.
W kwietniu/maju to jeszcze chyba typowo ciazowych kiecek nie bedziemy potrzebowaly?
Ja nie lubie typowo weselnych etc kreacji, bo nie widze sensu w wydawaniu kasy na cos co zaloze max kilka razy. Wole cos zwyklejszego, eleganckiego oczywiscie, podrasowanego bizuteria czy dodatkami.

ckai3e3kikq3p3qp.png

reklama
Do góry