Minimousedot
Fanka BB :)
No ja akurat jestem z Krakowa sprawa złożona w październiku a rozprawa bez przyspieszenia na koniec maja, więc tak kiepsko
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
KaziaMarysia23 jestem nowa więc nie wiem o co chodzi, ale jak już zlozysz pozew o rozwód nawet bez orzekania o winie miej przy sobie od razu prośbę o przyspieszenie rozprawy. Ja miałam taki problem, że z ex mężem nie miałam rozwodu, niby sprawa złożona w zeszłym roku, jeśli urodzi się dziecko przed upływem 321 dni od zakończenia rozprawy rozwojowej wg kodeksu jest domniemanie ojcostwa ex męża, nie ważne ile że sobą już nie jesteście, badania DNA itd. trzeba to będzie w sądzie odkręcić, my postanowiliśmy zaraz po uprawomocnieniu wyroku rozwodu wziąć ślub i teraz bobas zostanie uznany za dziecko obecnego męża czyli jej ojca.
ja wczoraj na wieczór zaaplikowałam i po obiedzie wymiotować mi się chciało,ale zaczełam żuć gumę i mi przeszło.Ale już teraz czuje że kolacij nie zjem w spokoju
No ja akurat jestem z Krakowa sprawa złożona w październiku a rozprawa bez przyspieszenia na koniec maja, więc tak kiepsko
A ten ex wiedział ze jesteś w ciąży?
Ale pięknie i Ciebie :-)Mini, zależy jaki sąd
KasiaMarysia, ciesze się, że idzie w dobrym kierunki. Będzie dobrze zobaczysz :* Kochana, pochwal się na zakupach ciuszkami
Pola, a co z Tobą? Na początku tyle pisałaś teraz cisza
Molly, jak w pracy?
Anik, co tam u Ciebie?
Dziewczyny, jak Wy się wszystkie ogólnie czujecie, jak dzieciaczki?
U nas znowu mnie rozkłada, obie córki z gorączką. W nocy muwiałam czopek młodszej dać, bo nie chciała syropu, no i M zakatarzony :/ Idzie oszaleć.
Co do rozstępów, to nie używam kremów, bo boje się. I tak jakieś uczulenie na kremy mam.
Aaaaaaaa.. u nas zima wróciła!!!! :/
Powiem Ci, ze ja jak sie dowiadywalam to az zglupialam, bylam pewna ze wystarczy rozwod i podanie danych ojca dziecka zeby to uznali ale nie, wg KRiO artykuł 62 § 1 o domniemaniu ojcostwa, za ojca dziecka zostanie uznany ex mąż o ile narodziny dziecka wydarzą się przed uplynieciem 300 dni od uprawomocnienia sie wyroku (czyli 321 dni od dnia kiedy sad na rozprawie orzeknie rozwod). Jesli dopiero bedziesz skladac pozew o rozwod, a dziecko jest obecnego partnera a nie "oficjalnego" meza (zakladam sytuacje jaka jest u mnie) to nie ma szans zeby urodzilo sie pozniej niz 321 dni od zakonczenia zwiazku, wiec w takim wypadku masz tylko dwie mozliwosci - po uprawomocnieniu sie wyroku o rozwodzie bierzesz slub przyspieszony (nawet tylko cywilny) z obecnym partnerem i zostaje jako nowy maz uznany z automatu jako ojciec dziecka, albo pozniej bujasz sie po sądach z dzieckiem, partnerem i ex mezem zeby to wszystko okrecic...