reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześnióweczki

reklama
Dzien dobry:) ja nie mam pojecia co na obiad, na razie wychodzimy zaraz na sniadanie;)
Cere mam taka sobie, ale zawsze taka mam, wiec w sumie bez zmian.

Mamusia, gratuluje dobrych wynikow!

Marzen, mnie tez pobolewa czasem podbrzusze. Gin mowi, ze to normalne.

Molly, ja tez bede musiala czekac na wyniki bo usg mam w czwartek i wtedy tez oddam krew do badania. Pelen wynik z opisem ma byc w ciagu tygodnia.

Btw Gabee, tez tak masz czy krew dajesz wczesniej?

ckai3e3kikq3p3qp.png

Dzień dobry pięknym Brzuchatkom :)

u mnie dzisiaj też słonko pięknie świeci :) wczoraj posprzątałam cały dom więc dzisiaj tylko obiadek i relaks wkoncu :) Urzędy dziś na szczęście zamknięte :D :D Ja dziś robię pizzę domową, pycha :)

Co do cery to ja o dziwo narazie odpukać mam idealną. A mówię o dziwo, bo dopiero od 2 lat jakoś mam spokój z cerą. Ale zobaczymy co dalej :)

Miłego dnia :)

Dziewczyny, znacie się trochę na tych wynikach PAPPA. Mam wyniki ale lekarza dopiero w środę, a nie wiem jak to czytać. Wolna podjednostka B-HCG (L46) 44,96 IU/I a PAPP-A (ciążowe osoczowe białko A) 4787,44 mlU/l

nie wiem jak to ugryźć, w necie są info odnośnie tego prawdopodobieństwa już z zestawieniem z usg genetycznym.

Jak długo czekałaś na wyniki? ja wczoraj dałam krew do badania, usg juz miałam i wyniki pappa mam przesłać mojej gin na mejla.

U mnie też dziś słoneczko świeci. Na obiad robię żurek a na drugie nuggetsy gdyż syn sobie zazyczyl. Dziś trochę lepiej się czuję katar chyba przechodzi. Syn niestety nadal kaszle. W pon czeka nas wizyta u lekarza. A myślałam że już do przeszkola pójdzie.
U mnie cera okropna. Wszyscy mi mowia ze zbrzydlam. Do tego wlosy strasznie mi się przetluszczaja i wypadaja ale z nimi to zawsze miałam problem.
Dziś zaczynam 12 tydzień! Jupi :)
Miłego Dnia!

Dzien dobry:) ja nie mam pojecia co na obiad, na razie wychodzimy zaraz na sniadanie;)
Cere mam taka sobie, ale zawsze taka mam, wiec w sumie bez zmian.

Mamusia, gratuluje dobrych wynikow!

Marzen, mnie tez pobolewa czasem podbrzusze. Gin mowi, ze to normalne.

Molly, ja tez bede musiala czekac na wyniki bo usg mam w czwartek i wtedy tez oddam krew do badania. Pelen wynik z opisem ma byc w ciagu tygodnia.

Btw Gabee, tez tak masz czy krew dajesz wczesniej?

ckai3e3kikq3p3qp.png
Tego samego dnia po usg.
Czyli w poniedziałek. Zaczynam powoli panikowac że strachu :-( :-(

Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka

Witajcie,

Postanowilam sie do Was wkrecic, to moja pierwsza ciaza, wg OM porod mam wyznaczony na 4-5 wrzesnia wg USG (za kazdym razem) wychodzi mi 1 wrzesnia.
Ogolnie ciaza jest dla mnie obecnie koszmarnym przezyciem, mimo iz dosc dlugo staralismy sie w ogole o dziecko.
Od wymiotow ktore zaczely sie od 6 tc i trwaja po dzis dzien po kilka razy, po niedomykalnosc zastawki trojdzielnej, zwiekszone ryzyko zespolu Down'a (1:164) i skierowanie na amniopunkcje pod koniec marca...

Troche mnie to wszystko zaczyna przerastac, mimo iż cala rodzina staramy sie do tego wszystkiego podchodzic raczej pozytywnie, mam prawie 3 miesieczna siostrzenice, ktora obecnie jest promykiem nadziei w paskudne dni... Nie ma nic bardziej uroczego na smutki niz poplucie ;)

reklama
Marzen jesteś moim wybawieniem bo juz stresa miałam:) az zle w nocy spalam.
Tez masz luteine dopochwowo dwa razy dziennie? Ja rano zakładam tylko luteine a noc lureine z nystatyna naraz i
siup do wyrka.

Tak, tak mam 100 - 2 razy dziennie , a nystatyne tylko na noc , także też biore jedna po drugiej i do wyrka ;))
Ja wyniki z krwi dostane we wtorek mi powiedziała ,że czeka się 3 dni robocze a robiłam w czwartek;)

Do góry