reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześnióweczki

Ann-nna nie ma co się przejmować, potem będziemy spalać :-)
Kot się bawił, biegał z pokoju do pokoju i nagle skoczył na łóżko na mnie. Sądzę że nie wiedział że tam mam buzię, bo byłam przykryta.
Czasem śpimy tak

Załączniki

• 1455874954427.jpg
    1455874954427.jpg
    29,6 KB · Wyświetleń: 88
reklama
hej Laseczki,

no właśnie miałam pisać, że mamy już taką listę:D ale Wy o czymś innym mówicie :) HappyMum ja przed ciążą bardzo dużo ćwiczyłam, teraz te 3 miesiące to się zasiedziałam, najpierw były święta, potem źle się czułam w ciąży, mdłości wymioty, potem choróbsko mnie dopadło. Na szczęście choroba już prawie puszcza, mdłości bardzo niewielkie, także czas wrócić do bardziej aktywnego życia :)

Acgug ja na obiad wczoraj robiłam placuszki ziemniaczane z gulaszem, nie wiem czy lubisz :)

Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące dziś. Ja mam o 15.20 wizytę i strasznie się doczekać nie mogę, choć się stresuję szczerze mówiąc...oby z Maluszkiem było wszystko dobrze :)
Uwielbiam i jeszcze do tego ogórek. Pycha
Powodzenia na wizycie.

Dzień dobry:wink:

Z samego rana wizytę u gina zaliczyłam...odbyło się bez badania na samolocie jedynie sobie z nim pogadałam...omówił wyniki badań i na szczęście awidatność Toksoplazmozy IgG wyszła mi wysoka co oznacza że chorowałam już ponad 4 miesiące temu:-) :) kamień z serca...

Dostałam skierowanie na morfologię, mocz i lekarz mówił o badaniu na różyczkę ale chyba coś mu się pomyliło bo na skierowaniu mam na chlamydię :dry: no nic na różyczkę wyciągnę skierowanie na następnej wizycie:confused2:

Malusiolka
jak się czujesz? głowa przestała Cię boleć?:confused:
dariaorzechowska fajnie że chociaż widziałaś jak pracuje serduszko maleństwa :tak:
annam03 to świetnie ze z maluszkiem wszystko dobrze:tak::tak:
KasiaMarysia uroczego masz kociaczka :rolleyes:
Molly_88 powodzenia na wizycie :tak:

Czy mamy już wybraną moderatorkę?

Dzień dobry:wink:

Z samego rana wizytę u gina zaliczyłam...odbyło się bez badania na samolocie jedynie sobie z nim pogadałam...omówił wyniki badań i na szczęście awidatność Toksoplazmozy IgG wyszła mi wysoka co oznacza że chorowałam już ponad 4 miesiące temu:-) :) kamień z serca...

Dostałam skierowanie na morfologię, mocz i lekarz mówił o badaniu na różyczkę ale chyba coś mu się pomyliło bo na skierowaniu mam na chlamydię :dry: no nic na różyczkę wyciągnę skierowanie na następnej wizycie:confused2:

Malusiolka
jak się czujesz? głowa przestała Cię boleć?:confused:
dariaorzechowska fajnie że chociaż widziałaś jak pracuje serduszko maleństwa :tak:
annam03 to świetnie ze z maluszkiem wszystko dobrze:tak::tak:
KasiaMarysia uroczego masz kociaczka :rolleyes:
Molly_88 powodzenia na wizycie :tak:

Czy mamy już wybraną moderatorkę?

Super nazwane- samolot ;-)
Dobrze że wyniki są ok. A co to jest ta chlamydia???

Daria tętno to chyba w 13 tyg można posłuchać.

KasiaMarysia ściągnęlam z neta :Chlamydia trachomatis są najczęstszym drobnoustrojem wywołującym stany zapalne kobiecych narządów płciowych, niepłodności oraz niektórych powikłań ciąży.
Chlamydia trachomatis – najważniejszy epidemiologicznie i klinicznie gatunek bakterii rodzaju Chlamydia[1]. Różne szczepy są czynnikami etiologicznymi wielu zespołów chorobowych. Szerzy się z człowieka na człowieka drogą płciową, w czasie porodu lub przez bezpośredni kontakt z zakażoną osobą.

Kornelia, ja u siebie jestem na wątku moderatorem. My z dziewczynami z czasem dogadaliśmy się o zakmnięty wątek, ale taki jak tutaj jest. Ale moim zdaniem za dużo tego jest.

Hess, ale nie chodzi o ten temat, gdzie każda z dziewczyn sama się dopisuje. Listę robi jedna osoba i od pierwszej daty porodu do końca. I ta lista jest w dwóch/trzech postach na jednej stronie, a nie na 10.

AAa, ok, rozumiem. Sorki za błąd, żle zrozumiałam :D

Molly, jesli 'zawsze' cwiczylas i dobrze znosisz ciaze to pewnie nie bedzie przeciwskazan zeby cwiczyc teraz. Ja cale zycie chodzilam na rozne zajecia fitness, biegalam etc i jesli wszystko bedzie ok od 4 miesiaca planuje wrocic do aktywnosci fizycznej. Juz teraz mi bardzo brakuje, ale wiadomo ze najwazniejsze zeby nie zaszkodzic dziecku:)

Zalezy tez co rozumiesz przez rowerek stacjonarny;) jesli spokojne pedalowanie, to mozna; ale jesli zajecia typu spinning/cycling to napewno nie mozna wszystkiego robic (np skokow), nie z duzym obciazeniem i nie przez cala ciaze.
Czytalam gdzies tez, ze nie mozna podnosic sobie pulsu do powyzej ok 140 uderzen na minute, ale to tez jakies usrednienie i z pewnoscia zalezy od ogolnej kondycji i tego jaki masz puls spoczynkowy etc.

ckai3e3kikq3p3qp.png

To prawda,ze w ciazy tętno do max 140 i tow wysiłku. Dlugotrwale utrzymujące, wysokie tętno matki może doprowadzić do niedotlenienia dziecka. Wiem bo drze przed każdym atakiem czestoskurczu serca. W poprzedniej ciazy ponad 3 h nie mogli mi zbić tętna 210 uderzeń na minutę.

reklama
jeju mdłości mi nie odpuszczaja, nie mam siły nogami przebierać,wszystko mi w gardle stoi, i zawsze kończy się wymiotami.jeść nic nie moge bo co zjem to odrazu toaleta i potem znowu głodna.cały czas chodze głodna bo wszystko zwracam.Pomocy:(

Do góry