reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześnióweczki

Ann-nna nie ma co się przejmować, potem będziemy spalać :-)
Kot się bawił, biegał z pokoju do pokoju i nagle skoczył na łóżko na mnie. Sądzę że nie wiedział że tam mam buzię, bo byłam przykryta.
Czasem śpimy tak

Załączniki

• 1455874954427.jpg
    1455874954427.jpg
    29,6 KB · Wyświetleń: 82
reklama
hej Laseczki,

no właśnie miałam pisać, że mamy już taką listę:D ale Wy o czymś innym mówicie :) HappyMum ja przed ciążą bardzo dużo ćwiczyłam, teraz te 3 miesiące to się zasiedziałam, najpierw były święta, potem źle się czułam w ciąży, mdłości wymioty, potem choróbsko mnie dopadło. Na szczęście choroba już prawie puszcza, mdłości bardzo niewielkie, także czas wrócić do bardziej aktywnego życia :)

Acgug ja na obiad wczoraj robiłam placuszki ziemniaczane z gulaszem, nie wiem czy lubisz :)

Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące dziś. Ja mam o 15.20 wizytę i strasznie się doczekać nie mogę, choć się stresuję szczerze mówiąc...oby z Maluszkiem było wszystko dobrze :)
Uwielbiam i jeszcze do tego ogórek. Pycha
Powodzenia na wizycie.

Dzień dobry:wink:

Z samego rana wizytę u gina zaliczyłam...odbyło się bez badania na samolocie jedynie sobie z nim pogadałam...omówił wyniki badań i na szczęście awidatność Toksoplazmozy IgG wyszła mi wysoka co oznacza że chorowałam już ponad 4 miesiące temu:-) :) kamień z serca...

Dostałam skierowanie na morfologię, mocz i lekarz mówił o badaniu na różyczkę ale chyba coś mu się pomyliło bo na skierowaniu mam na chlamydię :dry: no nic na różyczkę wyciągnę skierowanie na następnej wizycie:confused2:

Malusiolka
jak się czujesz? głowa przestała Cię boleć?:confused:
dariaorzechowska fajnie że chociaż widziałaś jak pracuje serduszko maleństwa :tak:
annam03 to świetnie ze z maluszkiem wszystko dobrze:tak::tak:
KasiaMarysia uroczego masz kociaczka :rolleyes:
Molly_88 powodzenia na wizycie :tak:

Czy mamy już wybraną moderatorkę?

Dzień dobry:wink:

Z samego rana wizytę u gina zaliczyłam...odbyło się bez badania na samolocie jedynie sobie z nim pogadałam...omówił wyniki badań i na szczęście awidatność Toksoplazmozy IgG wyszła mi wysoka co oznacza że chorowałam już ponad 4 miesiące temu:-) :) kamień z serca...

Dostałam skierowanie na morfologię, mocz i lekarz mówił o badaniu na różyczkę ale chyba coś mu się pomyliło bo na skierowaniu mam na chlamydię :dry: no nic na różyczkę wyciągnę skierowanie na następnej wizycie:confused2:

Malusiolka
jak się czujesz? głowa przestała Cię boleć?:confused:
dariaorzechowska fajnie że chociaż widziałaś jak pracuje serduszko maleństwa :tak:
annam03 to świetnie ze z maluszkiem wszystko dobrze:tak::tak:
KasiaMarysia uroczego masz kociaczka :rolleyes:
Molly_88 powodzenia na wizycie :tak:

Czy mamy już wybraną moderatorkę?

Super nazwane- samolot ;-)
Dobrze że wyniki są ok. A co to jest ta chlamydia???

Daria tętno to chyba w 13 tyg można posłuchać.

KasiaMarysia ściągnęlam z neta :Chlamydia trachomatis są najczęstszym drobnoustrojem wywołującym stany zapalne kobiecych narządów płciowych, niepłodności oraz niektórych powikłań ciąży.
Chlamydia trachomatis – najważniejszy epidemiologicznie i klinicznie gatunek bakterii rodzaju Chlamydia[1]. Różne szczepy są czynnikami etiologicznymi wielu zespołów chorobowych. Szerzy się z człowieka na człowieka drogą płciową, w czasie porodu lub przez bezpośredni kontakt z zakażoną osobą.

Kornelia, ja u siebie jestem na wątku moderatorem. My z dziewczynami z czasem dogadaliśmy się o zakmnięty wątek, ale taki jak tutaj jest. Ale moim zdaniem za dużo tego jest.

Hess, ale nie chodzi o ten temat, gdzie każda z dziewczyn sama się dopisuje. Listę robi jedna osoba i od pierwszej daty porodu do końca. I ta lista jest w dwóch/trzech postach na jednej stronie, a nie na 10.

AAa, ok, rozumiem. Sorki za błąd, żle zrozumiałam :D

Molly, jesli 'zawsze' cwiczylas i dobrze znosisz ciaze to pewnie nie bedzie przeciwskazan zeby cwiczyc teraz. Ja cale zycie chodzilam na rozne zajecia fitness, biegalam etc i jesli wszystko bedzie ok od 4 miesiaca planuje wrocic do aktywnosci fizycznej. Juz teraz mi bardzo brakuje, ale wiadomo ze najwazniejsze zeby nie zaszkodzic dziecku:)

Zalezy tez co rozumiesz przez rowerek stacjonarny;) jesli spokojne pedalowanie, to mozna; ale jesli zajecia typu spinning/cycling to napewno nie mozna wszystkiego robic (np skokow), nie z duzym obciazeniem i nie przez cala ciaze.
Czytalam gdzies tez, ze nie mozna podnosic sobie pulsu do powyzej ok 140 uderzen na minute, ale to tez jakies usrednienie i z pewnoscia zalezy od ogolnej kondycji i tego jaki masz puls spoczynkowy etc.

ckai3e3kikq3p3qp.png

To prawda,ze w ciazy tętno do max 140 i tow wysiłku. Dlugotrwale utrzymujące, wysokie tętno matki może doprowadzić do niedotlenienia dziecka. Wiem bo drze przed każdym atakiem czestoskurczu serca. W poprzedniej ciazy ponad 3 h nie mogli mi zbić tętna 210 uderzeń na minutę.

reklama
jeju mdłości mi nie odpuszczaja, nie mam siły nogami przebierać,wszystko mi w gardle stoi, i zawsze kończy się wymiotami.jeść nic nie moge bo co zjem to odrazu toaleta i potem znowu głodna.cały czas chodze głodna bo wszystko zwracam.Pomocy:(

Do góry