reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześnióweczki

reklama
Daria, a owoce? Słyszałam, że ponoć przy dziewczynkach ma się większy problem z wymiotowaniem niż przy chłopakach.
No mandarynki i banany mogę jeść, winogron też.Chyba to będą moje jedyne posiłki narazie a i rosół moge jeść tonami, nic mi po nim nie jest ale już moje dzieci mają go dość, a gotować wszystkiego mi nie daje.A miesą to jest tragedia, żebym przyrządziła.Musze jakoś przetrwać i moje smyki też.Czasem teściowa przywioze albo do niej pojade to chłopcy zjedzą normalny obiad.He co za los muszę sobie radzić jakoś bo mój mąż wyjechał w delegacje i zostałam sama w tych trudnych chwilach,ale cóż takie życie.

Molly, jesli 'zawsze' cwiczylas i dobrze znosisz ciaze to pewnie nie bedzie przeciwskazan zeby cwiczyc teraz. Ja cale zycie chodzilam na rozne zajecia fitness, biegalam etc i jesli wszystko bedzie ok od 4 miesiaca planuje wrocic do aktywnosci fizycznej. Juz teraz mi bardzo brakuje, ale wiadomo ze najwazniejsze zeby nie zaszkodzic dziecku:)

Zalezy tez co rozumiesz przez rowerek stacjonarny;) jesli spokojne pedalowanie, to mozna; ale jesli zajecia typu spinning/cycling to napewno nie mozna wszystkiego robic (np skokow), nie z duzym obciazeniem i nie przez cala ciaze.
Czytalam gdzies tez, ze nie mozna podnosic sobie pulsu do powyzej ok 140 uderzen na minute, ale to tez jakies usrednienie i z pewnoscia zalezy od ogolnej kondycji i tego jaki masz puls spoczynkowy etc.

ckai3e3kikq3p3qp.png
Dlaczego dopiero od 4 miesiaca planujesz wrocic ?
Masz jakies przeciwskazania? Plamilas czy cos ?

Ja okropnie wymiotowalam w poprzedniej ciazy a jest chłopiec:)
Daria to wcinaj owoce,soki owocowe czy warzywka jakies. Może niebawem minie. Sama Malo co jestem w stanie przelknac a widok surowego miesa-fuuuuj

Dlaczego dopiero od 4 miesiaca planujesz wrocic ?
Masz jakies przeciwskazania? Plamilas czy cos ?
Plamilam na samym poczatku i bardzo krotko. Teraz wszystko jest juz ok, ale nadal biore luteine i wole dmuchac na zimne, niz potem miec do siebie pretensje ze nie wysiedzialam spokojnie;) pierwsze trzy miesiace sa wazne bardzo i latwo cos popsuc.

ckai3e3kikq3p3qp.png

Daria, to jedz to co mozesz. Nie ma sensu sie zmuszac do innego jedzenia. Mam nadzieje, ze wymioty ustapia szybko. W ktorym jestes tc?

ckai3e3kikq3p3qp.png

Cześć dziewczyny! Ja dziś czuję się fatalnie, jestem jakaś zamroczona, mam duszności i zawroty głowy. I jeszcze jakoś kości mnie drą. Na jedzenie nie mogę patrzeć. Dodatkowo pieczenie w pęcherzu. Posprzątałam jakoś z pomocą męża, a na obiad zrobiłam rybę smażoną z sosem koperkowym, ziemniaczkami i surówką z kiszonej kapusty.

Ja mieszkam w okolicy Warszawy.

Na mdłości rewelacyjny jest imbir i witamina B6, w aptece można kupić Mamarin który się z ich składa. Można też pić herbatkę z imbiru.

Co do ćwiczeń to chodziłam na aqua fitness i ćwiczyłam kardio. Teraz mam zamiar przerzucić się na jogę dla ciężarnych.

A macie jakieś produkty po których wymiotujecie? Ja zawszę wymiotuję po śledzikach

reklama
Jak tak czytam, to stwierdzam, że jestem jakaś dziwna :D
Nie wymiotuję, nie wiem co to są mdłości, nie odrzuca mnie od niczego oprócz kawy, nie mam zachcianek.

W ogóle prawie nie czuje, że jestem w ciąży :D

Jedyne co mnie męczy, to bezsenność i dużo szybciej się męczę.
Wejście po schodach, jak jest ich więcej niż jeden, to dla mnie teraz sport ekstremalny :D

Ja też okolice Warszawy :) - tzw wtórny słoik :) bo podobno jak ktoś z miasta na wieś ucieka, to jest wtórnym słoikiem :D :D :biggrin2:

Do góry