reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześnióweczki

Hej dziewczyny. Wyplywa ze mnie duzo sluzu bezbarwnego, tak jak na owulacje. Czy ma ktoras tak? Nie pamietam jak to bylo w ciazy...
Pytalam gin na ostatniej wizycie o sluz i powiedziala, ze moze byc go wiecej niz zwykle.

ckai3e3kikq3p3qp.png

reklama
KasiaMarysia23, mnie czasami pobolewa i spać nie mogę. Tak samo jak niedawno dziewczynki do przedszkola wiozłam pobolewało.

Pola, fajnie że się w końcu odezwałaś. Kochana, zapachy masz i to niezłe :p Mój ostatnio benzyną śmierdział, to nie mógł do mnie podchodzić.

Pola, mi dwie córki wyszły z chińskiego kalendarza i mam, a teraz chłopak. Też myśle, że może w końcu syn. Co do grzybków.. mniam.. aż mam ochotę. Jeszcze jeden słoiczek mam w lodówce.

Alevandra, na pewno dam znać :) Co do Twojego jedzenia to też mogę pasztet non stop jeść i wczoraj też miałam gołąbki w pomidorach :) Chciałam pasztet kupić, ale nie kupiłam, bo za duża kolejka była i nie mogę patrzeć na surowe mięso, bo mnie odrzuca.

Teraz jem śniadanie i lecę do kosmetyczki.
Nie odzywałam sie ale sledzilam temat :))
Ja się do kosmetyczki wybieram juz od listopada i dojść nie mogę :) a mam pod domem ,wystarczy z bramy wyjść (!) haha :)) ja juz po spacerku z psem ,po sniadanku zbieram się do sprzątania ,byle nie tak jak do kosmetyczki bo zarosne balaganem :)
Wczoraj Mamę sprawdzalam na chińskim kalendarzu ,wszystko sie sprawdza !:)
A tak mnie wczoraj wymeczyly dzieciaki ze szok ,bylam u rodziców ,a tam mam siostrę 8 letnia (rok starsza od mojej Oliwii ) od mojego brzucha sie odczepić nie mogla k tylko kiedy urośnie i kiedy ,a jaki juz duży ,a chłopiec czy dziewczynka O Matko :)

dzień doberek miłym Paniom i Fasolkom :)

Pola ja przed ciążą lubiłam zapach benzyny :p pamiętam, jak byłam dzieckiem, zawsze pod kościołem pachniało taką spaloną :D

Malusiolka trzymam kciuki za wizytę :) napewno czas Ci szybko zleci i zobaczysz Maluszka :)

KasiaMarysia ja też mam takie bóle, niby to jajnik, niby pachwina, ale nie takiebardzo przeszkadzające. Poprostu czuję, że coś tam się dzieje :D a dzieje :)

Jak nasze wszystkie podejrzenia się sprawdzą to będą same chłopaki we wrześniu :D
Ja też czuję Synka :)

Ja w nocy byłam głodna jak wilk. Już przed spaniem mi się chciało jeść, ale teraz jak już mdłości minęły, to nie będę na noc jadła. Dziewczyny, a kiedy kończy się I trymestr. Bo niby w 13 tygodniu minie 3 miesiące, ale gdzieniegdzie czytam, że do 14 tygodnia jest I trymestr. Jak to jest?

Ostatnia edycja:
!zi ja tak mam. Bardzo duzo takiego typowo plodnego.
Dzisiaj mam wizytę u gina to zapytam o to. Nic nie mogę przelknac od rana. Mam stresa jak zawsze.

Ja nie wierze w takie bzdury. Patrzac na te przesady to u mnie miala byc dziewczynka a mam syna.
Uwazajcie na kiwi zebyscie nie przedawkowaly witaminy c ktora przenika przez lozysko. Dzis mi farmaceutka powiedziala ze kobiety w ciazy nie powinny brac wit c bo chcialam kupic w aptece. Na ulotce tez pisze zeby uwazac. I teraz nie wiem czy brac

Też w takiej sytuacji bym nie przyjmowała wit C. Farmaceucie zależy żeby sprzedać leki więc gdyby nie było żadnego ryzyka z przyjmowaniem w ciąży na pewno by tak nie powiedziała. Trzeba się skonsultować z lekarzem.

Malusiolka trzymamy &&&&&&

Pola zapachy niezwykłe :-) lakier do włosów mogę zrozumieć ale benzyna?? :)

Dziewczyny macie lekkie bóle tak jakby jajników? Kurcze ciężko powiedzieć gdzie mniej więcej jajniki, pachwina??? ahhh nie mogę leżeć na wznak na plecach, bo mnie boli mnie brzuch.

Tak, mnie prawie codziennie boli lekko brzuch. Moja gin mówi, że to normalne i się nie przejmować jeśli nic więcej po za lekkim bólem się nie dzieje. Ja to odczuwam jakby ból na okres ale trochę mniejszy niż wtedy.

Hej dziewczyny. Wyplywa ze mnie duzo sluzu bezbarwnego, tak jak na owulacje. Czy ma ktoras tak? Nie pamietam jak to bylo w ciazy...

Też to mam, nawet nie mówiłam mojej lekarce, sama zauważyła przy badaniu. Powiedziała, że to normalne w ciąży ale żebym co drugi dzień wkładała na noc Lactovaginal. Szczerze nie robię tego systematycznie, zapominam. Czytałam, że śluz w ciąży może być bezbarwny, biały lub lekko żółtawy i bez zapachu - w innym przypadku to infekcja.

reklama
Ja miałam takie pobolewania w pierwszej ciazy bardzo dlugo tylko mnie gin ciągle straszyla i faszerowala lekami. Teraz pobolewa jak sie zdenerwuje

Do góry