reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześnióweczki

W książce czytałam, że II trymestr zaczyna się od 14 tygodnia.
Ja zawsze uwielbiał zapach benzyny, lakieru i farby :p
Co do śluzu to podobno zwiększona jego ilość jest w ciąży normalna.
Mnie brzuch boli jak np. leżąc gwałtownie się przękręce albo gdy się zdenerwuje.

Kornela123 wszystko będzie dobrze, trzymam kciuki :)

reklama
Zauwazylam rowniez ze nie moge za dlugo trzymac dziecka na rekach, a co gorsza nosic go chwile. Brzuch napina sie, twardnieje i robi jak balon.. Boje sie co powie lekarz. W poprzedniej ciazy szybko zaczela mi sie skracac szyjka, a nie wyobrazam sobie teraz lezec non stop w lozku przy 3 latku...

Zauwazylam rowniez ze nie moge za dlugo trzymac dziecka na rekach, a co gorsza nosic go chwile. Brzuch napina sie, twardnieje i robi jak balon.. Boje sie co powie lekarz. W poprzedniej ciazy szybko zaczela mi sie skracac szyjka, a nie wyobrazam sobie teraz lezec non stop w lozku przy 3 latku...

A to by było w ogóle wykonalne? :) Musisz uważać na siebie, znajoma z pracy też nosiła dziecko i trafiła do szpitala :(

Pola, no to miałaś wczoraj dzień. Moje codziennie pytają za ile dzidzia wyjdzie? :p Co do kosmetyczki też mam koło siebie, ale nigdy czasu nie było. W końcu poszłam. Z kosmetyczką po imieniu jesteśmy ma tyle samo lat co ja i jak chce to do mnie przychodzi zrobić brwi, czy pazurki :) Kolejną wizytę mam 22.03 przed świętami, ale może na sobotę przełożę wizytę i zrobie sobie paznokcie i brwi na same święta.

Molly, II trymestr zaczyna sięw 14tc. A co do Twojego męża, to mój też lubi grzebać przy samochodach. Mój mąż z zawodu jest mechanikiem samochodowym :)

Kornelia, kciuki za wizytę.

Cześć dziewczyny, właśnie czekam do dentystki. Musi mi plombe poprawić na zebie. Poza tym wszystko ok mam.

Kurcze, Wy tyle objawów ciągle macie, a ja prawie wcale. Aż mi przez to głupie myśli chodzą po głowie. Muszę wytrwać do wtorkowego usg. :(

reklama
Hess ja też praktycznie nie mam objawów, nie ma się co nakręcać, Bóg czuwa nad naszymi maleństwami.

Malujecie paznokcie? Ja robiłam sobie hybrydę ale teraz się boję.

Do góry