reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześnióweczki

Cześć dziewczyny, właśnie czekam do dentystki. Musi mi plombe poprawić na zebie. Poza tym wszystko ok mam.

Kurcze, Wy tyle objawów ciągle macie, a ja prawie wcale. Aż mi przez to głupie myśli chodzą po głowie. Muszę wytrwać do wtorkowego usg. :(

Ciesz się, że dobrze się czujesz! Wszystko jest na pewno OK!

reklama
Jestem po wizycie w poradni patologi ciazy. Dostalam skierowanie na zbadanie miana przeciwcial w RCKiK mam je zrobic na poczatku marca a pod koniec marca na wizyte zaleznie od wyniku zadecyduja czy hospitalizacja czy nie. No i porod bedzie raczej w klinice miedzy 36-38 tyg wiec moze zalapie sie jeszcze na sierpien

Hess ja też praktycznie nie mam objawów, nie ma się co nakręcać, Bóg czuwa nad naszymi maleństwami.

Malujecie paznokcie? Ja robiłam sobie hybrydę ale teraz się boję.

"Stężenie substancji potencjalnie szkodliwych jest w produktach do stylizacji bardzo niewielkie. Chodzi tu przede wszystkim o aceton i izopropanol (wchodzą w skład preparatów do dezynfekcji, przemywania i odtłuszczania). Opary acetonu mogą zaszkodzić tylko w bardzo wysokich stężeniach, kiedy są wchłaniane przez płuca do krwi. Na szczęście nawet bardzo wysokie dawki skutecznie i szybko usuwa nasza wątroba. Oczywiście przy robieniu paznokci stężenia są zupełnie niezagrażające".

To samo z farbowaniem włosów itd... Wystarczy używać droższych kosmetyków i zapoznać się z ich składem i wszystko jest dozwolone :D

Tysia123 Witamy :)

ann-nna Właśnie obawiam się tego acetonu i odtłuszczacza, niby małe ilości nie powinny zaszkodzić ale jednak jakiś opór jest i maluję zwykłym lakierem

Ostatnia edycja:
Ja przy pierwszej ciąży obawiałam się np malowania włosów czy paznokci. Pytałam mojego lekarza o to. Stwqierdził ze nie zaleca się tego rodzaju zabiegów bo nasilają mdłości . Ale jesli kobieta dobrze sie czuje, zapach jej nie przeszkadza to spokojnie można malować. Ważne żeby nie wdychać za dużo środków chemicznych bo one z zasady są niezdrowe. Wiec trzeba dobrze wietrzyc pomieszczenia.

Ja włosów nigdy nie malowalam wiec nie mam problemu:) co do paznokci to w ciazy tez nie maluje. Smierdzi mi to na Maksa.

Wita Tysia:)

2nn3dqk3rvkfyikv.png

Hej Tysia123! Witaj na forum i gratuluję serdecznie:)
Ja na początku ciąży prawie nie mogłam jeść i patrzeć na słodycze, co u mnie jest bardzo dziwnym objawem, bo je uwielbiam, jadłam wtedy tylko śledzie, ogórki i inne ostre i kwaśne rzeczy, ale od dłuższego czasu jem już wszystko na zmianę. Nadal jednak jakoś ciągnie mnie cały czas do tych pikantnych i ostrych, ale mam nadzieję, że jednak będzie dziewczynka, bo obydwoje z mężem byśmy woleli córeczkę:), chociaż z chłopca też bardzo będziemy się cieszyć:) Mnie też od czasu do czasu pobolewa brzuch, albo kłuje, ale to raczej takie chwilowe odczucia, ale wtedy też odczuwam niepokój:(
Ja od wczoraj od popołudnia jakoś kiepsko się czuję, wczoraj wieczorem bardzo rozbolała mnie głowa, tak że musiałam się położyć i odpocząć. Dzisiaj też nie najlepiej się czuję, chociaż ból głowy trochę mniejszy:) Po południu spotykam się z koleżanką na herbatkę i mam nadzieję że samopoczucie mi się polepszy.
Rano byłam u stomatologa sprawdzić zęby, ale na szczęście wszystko ok.
Trzymam mocno kciuki za Wasze najbliższe wizyty.

Ostatnia edycja:
reklama
Witam Dziewczyny. Mam do Was pytanie. Czy którejś wychodzi duża różnica między wiekiem ciąży obliczonym z OM a usg? usg miałam robione wedlug OM w 8 tyg +4 dni a USG wykazało 7 tyg +1 dzień, CRL 1,1 cm. Czynność serca uwidoczniona. Jak dla mnie to za mało jak na ten tydzień ciąży. Idę do innego lekarza, ale dopiero w poniedziałek na 11, do tego czasu chyba oszaleje.

Do góry