reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześnióweczki

reklama
Co do przesądów ciążowych to znalazłam kilka w necie z których można się pośmiać..;-) ;)
* Farbowanie włosów jest w ciąży zakazane, ponieważ dziecko urodzi się rude. Jeśli ciężarna obetnie włosy, odbierze rozum dziecku. A jeśli przyszła mama pragnie, by jej potomek miał kręcone włosy, powinna pogłaskać lub przytulić barana
*Nie wolno patrzeć na zwierzęta, bo dziecko będzie pozbawione mądrości.
*Nie jest wskazane picie wody mineralnej, ponieważ dziecko może mieć wodogłowie.
*Jeśli kobieta chciałaby zajść w ciążę, musi szybko usiąść na miejscu, w którym siedziała ciężarna.
* Ciężarna nie powinna dzielić się jedzeniem, ponieważ po porodzie może mieć zbyt mało pokarmu w piersiach.
* W ciąży nie wolno się malować, bo dziecko zejdzie na złą drogę.
* W samochodzie lub autobusie nie wolno siadać tyłem do kierunku jazdy, bo dziecko ułoży się pośladkowo i poród zakończy się cesarskim cięciem.
*Podczas zmywania naczyń nie wolno ciężarnej polać brzucha wodą, bo dziecko będzie alkoholikiem.

Gorszych durnot to nie mogli wymyślić: :-p
Hahaha! Uśmiałam się :D Od pierwszej ciąży farbuje włosy, ale nie mam rudego dziecka. Wiem, że kolor może nie wyjść, ale nie rude dziecko.

Molly, moje też będzie pić, bo nie raz brzuch oblałam :D
Przesądy są śmieszne :p

Co do smaków w pierwszej jadłam ogórki kiszone i zagryzałam czekoladą mam córkę, w drugiej słone i też córka, a ciekawe co teraz będzie. Niby słodkiego nie jem, cere nawet ok mam i włosy na nogach częściej muszę golić. Wychodzi chłopak, a znając moje szczęście baba będzie :D

Dziewczyny ja biorę cos takiego

Załączniki

• 1455741309712.jpg
    1455741309712.jpg
    39,4 KB · Wyświetleń: 42
Kasia Marysia ja nie wiem co sie powinno brac. Sama narazie tylko biorę kwas foliowy i jod na recepte. We wtorek ide do prowadzacej gin i się dowiem czy cos dodac. Moja gin do końca I trymestru nie poleca witamin

No wyniki żelaza nie są za dobre, hemoglobina ok ale żelazo niskie. Żeby oddawać krew tydzień przed pójściem brałam codziennie x 2 ascofar. Teraz biorę to SR Szelazo.

KasiaMarysia, ja brałam żelazo w pierwszej ciąży od 20tc i polecam samo żelazo nie 2 w 1. A poza tym mi dużo pomogło jedzenie owoców i warzyw bogatych w żelazo.

Zbieram się z dziewczynkami do przedszkola, a na 10-tą do kosmetyczki zrobić sobie brwi. Dobrze, że moja kosmetyczka ma salon 3 domy ode mnie :D

Dzisiaj jeszcze czeka mnie wizyta. Denerwuje się, bo dopiero na 15:45 i będę musiała przez te parę godzin zająć się czymś aby nie myśleć, a czas żeby szybko zleciał.

Pozdrawiam.

reklama
Do góry