reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześnióweczki

U mnie wiele przemawia za tym ze będzie chłopak, Ja tez tak czuje,ale nie zapeszam ,mój strasznie chce syna wiec niezla radość by mu to dalo :) Kalendarze chińskie sprawdzają sie co do mojej dwójki ,teraz pokazuja chłopaka :) Mama tez jest przekonana ze będzie siusiak :D a ja się nie zdziwię jak będzie niespodzianka Lilka :p chociaż. W pierwszej ciąży czułam dziewczynka i byla ,w drugiej od poczatku mówiłam Adrian do brzucha i Go mam :) Może faktycznie teraz Kacper rośnie :)

Co do zachcianek , to ja bum caly czas jadla galaretę z octem z grzybkami marynowanymi na przemian

A co do zapachów ,to uwielbiam zapach lakieru do włosów a w Ciąży z corka .... benzyny

Ostatnia edycja:
reklama
Malusiolka trzymamy &&&&&&

Pola zapachy niezwykłe :-) lakier do włosów mogę zrozumieć ale benzyna?? :)

Dziewczyny macie lekkie bóle tak jakby jajników? Kurcze ciężko powiedzieć gdzie mniej więcej jajniki, pachwina??? ahhh nie mogę leżeć na wznak na plecach, bo mnie boli mnie brzuch.

Malusiolka kciuki zaciśnięte :) Będzie dobrze. Zdaj relację po wizycie.

KasiaMarysia23 mnie brzuch pobolewa, czasem lekko kłuje - nie jakoś mocno no ale jednak. Mówiłam mojemu gin - mówił, że to normalne więc mam się nie przejmować. Chyba, że byłby to naprawdę duży ból - wtedy mam dzwonić.

pola06 - a ja czuję, że będę miała dziewczynkę. Zobaczymy czy się sprawdzi. W poprzedniej ciazy czułam, że będę miała chłopaka - i się sprawdziło. Mimo, że lekarz w 20 tyg ciąży powiedział mi, że to dziewczynka to jakoś ciężko mi było w to uwierzyć. No i w 24 tyg. gin stwierdził, że drugi raz w swojej karierze się pomylił i jednak widzi siusiaka :) hehe. Powiem wam szczerze, że teraz jakoś ciężko będzie mi tak na 100 % uwierzyć jak lekarz powie mi płeć dziecka.

Odnośnie zachcianek to u mnie na śniadanie królują chleb z serem białym na przemian z chlebem z pasztetem :) A wczoraj jadłam mamine gołąbki w sosie pomidorowym - mniam! Chodziły za mną od początku ciąży jednak mi samej nie chciało się ich robić. Zresztą unikam ostatnio kuchni jak ognia. Zapach lodówki mnie odstrasza :)

Miłego Dnia!

Kasiu czasem mnie kluje w brzuchu jak np Kichnę albo wstaje za szybko ale takich boli nie odczuwam choc są One związane z rozciaganiem sie macicy ,poczekaj na bardzo "przyjemne" swędzenie rosnącego brzucha i piersi ... Takie klocia to przy tym Pikus :D

KasiaMarysia23, mnie czasami pobolewa i spać nie mogę. Tak samo jak niedawno dziewczynki do przedszkola wiozłam pobolewało.

Pola, fajnie że się w końcu odezwałaś. Kochana, zapachy masz i to niezłe :p Mój ostatnio benzyną śmierdział, to nie mógł do mnie podchodzić.

Pola, mi dwie córki wyszły z chińskiego kalendarza i mam, a teraz chłopak. Też myśle, że może w końcu syn. Co do grzybków.. mniam.. aż mam ochotę. Jeszcze jeden słoiczek mam w lodówce.

Alevandra, na pewno dam znać :) Co do Twojego jedzenia to też mogę pasztet non stop jeść i wczoraj też miałam gołąbki w pomidorach :) Chciałam pasztet kupić, ale nie kupiłam, bo za duża kolejka była i nie mogę patrzeć na surowe mięso, bo mnie odrzuca.

Teraz jem śniadanie i lecę do kosmetyczki.

Hej dziewczyny. Wyplywa ze mnie duzo sluzu bezbarwnego, tak jak na owulacje. Czy ma ktoras tak? Nie pamietam jak to bylo w ciazy...

A ja czasami mam klucie w prawym jajniku nie mocne ale jednak jest. Na usg nic nie powiedzieli.
Miałam wyjść jutro ale może się przesunąć no już nie mam siły tu być. Materac jest rozwalily zapadniety plecy bolą. Wszystko mnie juz wkurza

Ostatnia edycja:
!zi, każda ciąża jest inna. Ja tak miałam na początku ciąży. Czasami jest też tak, że kobieta w ogóle nie ma śluzu.

Annam, wytrzymasz Kochana. Jeszcze trochę i wrócisz do domu.

reklama
Malusiolka, trzymam kciuki:))

ckai3e3kikq3p3qp.png

Do góry