reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześnióweczki

Cały dzień dzisiaj spałabym. Coś głowa mnie boli i przez to wszystko mnie denerwuje.

Mi przeszkadza pasta do zębów. Szybko myję, bo na wymioty bierze. Musiałam odstawić gumy miętowe i jem teraz tylko owocowe, ale czasami też odpychają.

Molly, KasiaMarysia23, w porzednich ciążach nie, ale teraz denerwuje mnie zapach papierosów. M zrezygnował ze zwykłych i pali teraz e-papieros, ale pali tylko nie przymnie i przy dzieciach. W końcu nie czuje od niego tego smrodu. Ale jak w mieście jestem i poczuje od kogoś to od razu na wymioty bierze :/

reklama
Aluśka to zapach się zmienia :):) np. Ogórki kiszone śmierdzą kokosem :d

Malusiolka mnie też głowa bolała. Położyłam się ale nie przeszło, dopiero jak zjadłam to uciechło :)

Malusiolka mam to samo z myciem zębów, a najgorzej jest rano.
Zapachu papierosów nigdy nie znosiłam. U mnie w pracy mają nawyk chodzenia po całej firmie z fajem w zębach, ja nie palę i nienawidziłam jak mi ktoś wchodził do pokoju i kopcił nad głową, dramat.
Ja od niedzieli siedziałam w domu w cieple żeby choroba mnie nie rozłożyła na dobre. Ale już czuję się dobrze i jutro zamierzam w końcu wyjść :)

Martya lepiej dmuchać na zimne ;-)
Dziewczyny macie przepis na sałatkę jakąś dobrą? tylko bez mięsa.

Boli mnie w pachwinie znowu, dziś w prawej... Nosz kurde.

Mi wcale się zapachy nie zmieniły, nie drażnią mnie też żadne. Od zawsze nie lubiłam tego jak śmierdzą papierosy i zawsze unikałam palących osób. To samo z jedzeniem nic mnie nie odrzuca ;) Lubię ciągle to samo, szczególne jakieś zachcianki mam bardzo rzadko i wtedy są to zdrowe rzeczy - typu kasza gryczana, jakaś konkretna sałatka albo owoc.

Wierzycie w przesądy dotyczące płci? Komuś się sprawdziły w poprzedniej ciąży?
Mam na myśli typu:
*ochota na słodkie - dziewczynka, na kwaśne - chłopiec,
*problemy z cerą, włosami - dziewczynka, ładna cera natomiast potrzebna częstsza depilacja nóg - chłopiec,
*kształt brzucha okrągły jak piłka - dziewczynka, rozciągnięty brzuch na boki lub spiczasty- chłopiec,
*zmienne nastroje, płaczliwość - dziewczynka, spanie większości nocy na lewym boku - chłopiec.

Mi wcale się zapachy nie zmieniły, nie drażnią mnie też żadne. Od zawsze nie lubiłam tego jak śmierdzą papierosy i zawsze unikałam palących osób. To samo z jedzeniem nic mnie nie odrzuca ;) Lubię ciągle to samo, szczególne jakieś zachcianki mam bardzo rzadko i wtedy są to zdrowe rzeczy - typu kasza gryczana, jakaś konkretna sałatka albo owoc.

Oj zazdroszcze :) zapachy zwlaszcza te intensywne sa straszne, nie ważne czy ładne czy nie. A teraz jak pomyśle o moim ukochanym risotto to słabo mi się robi. Zdrowe zachcianki też bym tak chciała a mnie ciagnie do coca coli z lodem i cytryna..... :p no nic pomarzyć zawsze można :)

reklama
Do góry