reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześnióweczki

reklama
Martya - ja tez wciąż mieszczę się w swoje ciuchy, ale pewnie dlatego, że 5 kg schudłam. A teraz waga stoi w miejscu.

reklama
hejka dwa dni przerwy i 300 o=postów do nadrabiania .prrrr szalone :laugh2:

my mamy wybrane imię dla dziewczynki, będzie Iga...a jak będzie chłopak to będziemy myśleć ;-) ;)

A co myślicie o Lilce ? Mój mąż się upiera
bardzo mi się podoba

Hej dziewczyny,
Ja juz po zwyklej wizycie z wynikami badań. Wszystko ok, po badaniu ręcznym też. Mam nadal brać Duphaston na wszelki wypadek, a jak plamień nie będzie, to mi go odstawi. Zadała mi piersi, dała skierowanie na usg piersi i krew i inne choroby . Pobrali posiew na czystość pochwy, pH sprawdziła. I za 4 tyg wizyta. W między czasie prenatalne.
super, że po wizycie ok :tak:

Witam!
Dziewczyny a macie napady gorąca?
Dziś w sklepie przy kasie tak mi się gorąco zrobiło, że myślałam że zeslabne. No masakra.
W ogóle spać ciągle mi się chce, włosy okropnie mi się przetluszczaja, pryszcze okropne mi wyskakują. Szok. Z córką tak nie miałam.

ja też mam tragiczną cerę teraz..dobrze że najgorzej na czole a mam grzywkę i da się zamaskować :-p

Ja slodycze w ogole nie mam ochoty, ale nigdy nie przepadalam. W sumie w ogole nie mam zadnych nietypowych zachcianek jedzeniowych...

mi się znowu zaczęła faza na pomidory ...w pierwszej ciąży miałam to samo

Tak patrze po suwaczkach i chyba moja ciaza jest najmlodsza ;)
ja niby jestem wg om w 10 tygodniu ale ciąże mam z racji później owulacji na 100% młodszą i obstawiam dopiero 8-9 tydzień

Witam wszystkie wrześniowe mamy!
Chciałabym nieśmiało dołączyć do Waszego grona
Ja mam termin na 1 września z miesiączki-obecnie 11 tydz 2 dni

witam

Witam drogie wrześnióweczki! Także nieśmiało pragnę dołaczyć się do Waszego grona :) Termin mam wyznaczony na 08.09.2016. Pozdrawiam :)

witam

U mnie jak nie urok to sraczka...ehhh....nie pisałam Wam wcześniej ale zadzwonili do mojego męża ze szkoły kolo 15.00 żeby córkę zabrać bo źle się czuje...poszłam po nią okazało się że leżała sobie w świetlicy w kąciku na dywanie bladziutka i nie miała siły się podnieść (kużwa jakby nie mogli jej położyć na kozetce u pielęgniarki:baffled:)...żeby ją zabrać do domu musiałam zadzwonić po małżonka by podjechał pod szkolę samochodem mimo że mieszkamy niedaleko ale bidulka ledwo włóczyła nogami do szatni a co mówić jakby miała jeszcze dojść do domu..
w domu zmierzyłam jej temp. to miała 38,3 później już tylko podskoczyło powyżej 39,1 po leku spadło ale teraz znow temp. zaczyna rosnąć a do tego brzuch ją boli :no2:...nie dawno antybiotyk skończyła a tu znowu się coś przypałętało :realmad:

oj zdrówka dla córeczki

Jestem ciekawa czy dziewczyny z Warszawy wybrały już szpital w którym chcą rodzić? Mój lekarz pracuje m. in. w Wołominie, a to niedaleko ode mnie. Tydzień temu byłam tam w szpitalu żeby się zorientować jak tam jest i w Międzylesiu bo to też blisko. Bardziej podoba mi się chyba w Wołominie ale tam podobno jest kiepsko ze znieczuleniem, bo jest jeden anestezjolog na cały szpital. A ja boję się że będzie bardzo bolało i że będzie problem z tym. W Miedzylesiu jest podobnie i moja siostra mówi że znieczulenie zewnątrzoponowe to wcale nie jest standard na żądanie pacjentki tak jak piszą na stronach szpitali w ramach programu "rodzenia po ludzku"... Co o tym myślicie?

ja się nie nastawiałam na znieczulenie i tym razem też chce rodzić bez.

CzekamNaMojCud to nie wiem jak to jest liczone, zupełnie się już gubię.. Ja miałam pierwszy dzień ostatniej miesiączki 20 grudnia, byłam u ginekologa 1 lutego i powiedział mi, że to 7 tydzień. Maleństwo miało 5,7mm i słyszałam już bicie serduszka. Teraz w asystencie ciąży pokazuje mi 7t6d, czyli tak jakby 8 tydzień. Hmm...

jak miałaś późno owulację to może tak być

Molly_88 A mi lekarz powiedział, że moge brać ibuprom... Chyba wie co mówi w końcu jest lekarzem. Ale ja i tak wolę nic nie zażywać, przed ciążą też unikałam leków a ibuprom brałam tylko w trakcie okresu co mnie teraz nie dotyczy :D

oj ja bym ibuprofen sobie w ciąży darowała....jak już to tylko paracetamol...zresztą ja nawet jak nie jestem w ciąży to ibuprofenu unikam

Oj to co tylko ja się jeszcze mieszcze w swoje ciuchy, to chyba nie świadczy źle?:rolleyes2:

ja też się mieszczę jeszcze :-p

anik tak bardzo mi przykro :sad: przytulam mocno

Do góry