reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześnióweczki

Nie masz toksoplazmozy (to dobrze) i nie chorowalas na toksoplazmoze wczesniej, bo nie masz przeciwcial. Musisz uwazac zeby teraz nie zlapac.

Na rozyczke natomiast chorowalas i masz przeciwciala, ktore chronia przez zakazeniem.

ckai3e3kikq3p3qp.png

Dziękuję bardzo za odpowiedź :)
Anik, przykro mi kochana :*

Ja dopiero co do domu dotarłam. Zaraz musze zjeść śniadanie, bo nie było czasu. Rano dzieci do przedszkola zawiozłam i później do lekarza. Pani Doktor trochę się spóźniła i zamiast wejść 9:30 weszłam 9:50. Ale za to z wizyty jestem bardzo zadowolona. Maluszek mierzy ponad 47mm i o prawie dwa tygodnie nadgonił. Dzisiaj jestem w 11tc i 4d. Termin przesunął mi się z 5.09 na 24.08. Mam nadzieję, że pozwolicie mi u Was zostać, bo jakoś z wami się zżyłam. Ostatnio zle się czułam i teraz też i Pani Doktor powiedziała, że mogę tak się czuć, bo dzieciaczek szybko nadgonił:) Kolejną wizytę mam 18.02 na 15:45.

Super że wszystko dobrze z bobasem:) , właśnie pamiętałam że któraś laseczka też ma dziś wizytę ale nie byłam pewna która :)

Aluśka nic mi o cm nie powiedziała :( pomierzyła i wpisała u siebie. Pod koniec miesiąca wybieram się na prenatalne i wtedy się wszyyystkiego dowiem:)

Molly ja mam usg co wizytę, aż jestem w szoku :):) wiesz pytałam o ten ból w pachwinie , powiedziała mi że w ciąży w jajnikach jest cisza. Była bardzo zdziwiona że coś mnie tam boli, tym bardziej , że ciąża rozwija się prawidłowo.

Annam03 co to za wirus ? Oby nic groźnego .

Anik kochanego masz męża, pewnie bardzo się martwi o Ciebie. Zjadłaś grzecznie wszystko ?;-) ;)

Alevandra gratulacje :biggrin2:

niunias ja miałam 15.01 28.01 dziś 11.02 i następna 03.03 :biggrin2: ale dopiero dziś dostałam kartę. Oczywiście za 2 tyg idę na prenatalne:)

Dziewczyny jadłam u mamy pulpety. I chyba sobie zrobię bo normalnie oszaleję , ciągle czuję ich zapach..

Ostatnia edycja:
reklama
Witajcie kobietki :-)

Jestem tu nowa i też mam termin na wrzesień.

Miło mi Was poznać i dzielić z Wami ten cudowny czas :-)

Anik, strasznie mi przykro - może jeszcze nic straconego - w tej ciąży też na poczatku u mnie nic nie było, dopiero w 8 dzidzia się pokazała.
Może jednak Twoja ciąża jest młodsza. Do zagnieżdzenia się jajeczka w macicy może ponoć dojść nawet do 10 dni po zaplodnieniu.
A beta "robi się" o ile pamiętam dopiero po zagnieżdżeniu.
Trzymam mocno kciuki za sobotnie wyniki.

Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka

Witajcie kobietki :-)

Jestem tu nowa i też mam termin na wrzesień.

Miło mi Was poznać i dzielić z Wami ten cudowny czas :-)

Anik, strasznie mi przykro - może jeszcze nic straconego - w tej ciąży też na poczatku u mnie nic nie było, dopiero w 8 dzidzia się pokazała.
Może jednak Twoja ciąża jest młodsza. Do zagnieżdzenia się jajeczka w macicy może ponoć dojść nawet do 10 dni po zaplodnieniu.
A beta "robi się" o ile pamiętam dopiero po zagnieżdżeniu.
Trzymam mocno kciuki za sobotnie wyniki.

Witaj!

gabeee witamy serdecznie! gratuluję i życzę Wam zdrówka :)

KasiaMarysia to super, że Dzidzia prawidłowo się rozwija :) Dziękuję, że zapytałaś o te jajniki, ja o tym powiem swojej gin jak pójdę za dwa tygodnie :) pewnie to nie jajniki po prostu...

annam jak się czujesz?

anik ściskam mocno, ja podobne jak nasza nowa koleżanka, nadal mam nadzieję, że sobota będzie szczęśliwym dniem :)

Cześć Dziewczyny ;)
Ja już po wizycie ;) Jestem strasznie z niej zadowolona , w końcu trafiłam na bardzo konkretną babeczkę. Wyszłam z gabinetu tak zadowolona bo zapytałam o wszystko co było tylko możliwe , ona sama też dużo mówiła i jak się okazało mam dosyć dużego krwiaka - przez to plamiłam i doszło do krwawienia <leżałam w szpitalu i nikt tego nie wykrył , byłam u lekarza po szpitalu i też go nie widział > a jak go dziś zobacyzłam to na prawdę wielki więc dziwne że nikt go nie zobaczył... Dała mi skierowanie na badania prenatalne to nie będę płacić raczej ;) super 450zl w kieszeni by było ale to zobaczę jak pojadę. Mój dzidziuś ma 3,75cm a dziś do zdjęcia odwrócił się tyłeczkiem ;))

Witaj gabeee! ;)
Gratuluje udanych wizyt ;*

Marzen. to super że jesteś zadowolona z lekarza :) z krwiakiem sobie poradzą, nie martw się :) A skierowanie dostałaś właśnie przez niego? Bo chyba nie jestes po 35 rż.? :)

Marzen.08 to super, ze trafilas na takiego lekarza!

Prenatalne sa w ramach nfz od 35 roku zycia. Nie wiem czy tak samo jest wszedzie, ale ja musialam to zaznaczyc przy umawianiu wizyty i dostarczyc skierowanie z wyprzedzdniem.

ckai3e3kikq3p3qp.png

reklama
Marzen.08 to super, ze trafilas na takiego lekarza!

Prenatalne sa w ramach nfz od 35 roku zycia. Nie wiem czy tak samo jest wszedzie, ale ja musialam to zaznaczyc przy umawianiu wizyty i dostarczyc skierowanie z wyprzedzdniem.

ckai3e3kikq3p3qp.png
Też musiałam dostarczyć z wyprzedzeniem.
W sumie się cieszę, że udało się na NFZ - poprzednio musiałam płacić.

Zaczynamy od nieinwazyjnych :-) u nas usg + test pappa kosztują 600 zł.

Do góry