reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześnióweczki

Ja tez mam skierowanie z prywatnej przychodni, wiec to nic nie zmienia chyba. Liczy sie wiek.

ckai3e3kikq3p3qp.png

reklama
Mi z prywatnej nie chcieli przyjąć, musiałam załatwiać skierowanie z przychodni.

Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka

jak widać każdy lekarz ma swoje podejście do tych spraw ( temu pierwszemu wystarczyła informacja że okres miałam 3.12 a 3.01 wyszedł mi pozytywny test) więc jedyne co by miał przez usg sprawdzić to to czy ciąża jest prawidłowo zagnieżdżona i czy prawidłowo się rozwija a nie po to by mi potwierdzić ciąże:confused2: Czekam już tyle to i do tego 29.02 poczekam...
alevandra super że z maleństwem wszystko w porządku :-) :)
jane co ona będzie w nocy robić ;-) ;)
Sreberko oby te syropki szybko postawiły ją na nogi:confused:

hahah o dziwo zasnęła normalnie :blink:

A ja myślałam, że długo czekam
A tu tylko od 21 stycznia wtedy potwierdziła moja gin ciążę a wizytę już we wtorek mam :confused: :cool:
I przyznam się, stres mnie dopada , z objawami u mnie marnie i takie czarnowictwo się uskutecznia. Jutro dopiero robię badania krwi bo miały być "świeże"

ja mam to samo ale wieczorami już mi brzuszek widać i nie od jedzenia więc mnie to cieszy :-) :)

Witajcie kobietki :-)

Jestem tu nowa i też mam termin na wrzesień.

Miło mi Was poznać i dzielić z Wami ten cudowny czas :-)

Anik, strasznie mi przykro - może jeszcze nic straconego - w tej ciąży też na poczatku u mnie nic nie było, dopiero w 8 dzidzia się pokazała.
Może jednak Twoja ciąża jest młodsza. Do zagnieżdzenia się jajeczka w macicy może ponoć dojść nawet do 10 dni po zaplodnieniu.
A beta "robi się" o ile pamiętam dopiero po zagnieżdżeniu.
Trzymam mocno kciuki za sobotnie wyniki.

Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka

witaj

Cześć Dziewczyny ;)
Ja już po wizycie ;) Jestem strasznie z niej zadowolona , w końcu trafiłam na bardzo konkretną babeczkę. Wyszłam z gabinetu tak zadowolona bo zapytałam o wszystko co było tylko możliwe , ona sama też dużo mówiła i jak się okazało mam dosyć dużego krwiaka - przez to plamiłam i doszło do krwawienia <leżałam w szpitalu i nikt tego nie wykrył , byłam u lekarza po szpitalu i też go nie widział > a jak go dziś zobacyzłam to na prawdę wielki więc dziwne że nikt go nie zobaczył... Dała mi skierowanie na badania prenatalne to nie będę płacić raczej ;) super 450zl w kieszeni by było ale to zobaczę jak pojadę. Mój dzidziuś ma 3,75cm a dziś do zdjęcia odwrócił się tyłeczkiem ;))

Witaj gabeee! ;)
Gratuluje udanych wizyt ;*

gratulacje, fajnie że trafiłaś na kompetentnego lekarza, a co z tym krwiakiem?

ja jutro w końcu po tygodniu idę do pracy. Miałam zostać ale szefowa mi napisała, że przydałoby się żebym była na spotkaniu wiec jutro m z Olą zostaje i on będzie z jej drzemką walczył :-D

Anik bardzo mi przykro.. Nie ma slow aby cie teraz pocieszyc..

Ciesze sie z wszystkich udanych wizyt.

Nie wiem skad jestescie ale czy mowa o dr Wielgosiu z Wawy ?

A ja sie dzis dowiedzialam ze od 1 marca moge zostac bez pracy :( k.u.r.w.a akurat teraz...

Happy, będąc w ciąży jesteś pod ochroną. Jeżeli nie jesteś na l4 idź szybko. Kobiety w ciąży są pod ochroną do porodu, a później macierzyński Tobie przysługuje. Nie daj się.

Ale mam ochotę na spaghetti. Tak nagle mi przyszło :p

reklama
Mi chyba to medicover finansuje bo na skierowaniu jest napisane że finansuje jeżeli pójdzie się do placówek które są na skierowaniu no ale zobaczymy ;) <
Jane co do krwiaka to powiedziała że będziemy go obserwować i że powinien się wchłonąć sam <mam nadzieję że tak się stanie> dostałam luteinę znowu i spoczynkowy tryb życia.

A tak wg to powiem Wam dziewczyny , że teraz tyle rzeczy się dowiaduję tu wzw , tu krwiak , tu mi glukoza za wysoka wyszła , normalnie boje się zrobić kolejne badania bo za chwilę mi wykryją kolejne choroby.. no jakoś przed ciążą w sumie nigdy nie pomyślałam żeby się jakoś konkretniej pobadać bo człowiek taki zabiegany..

Do góry