reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześnióweczki

Emi_ka super że dziecince ładnie bije serduszko :-) :):tak:
Oby badania wyszły Ci w porządku :confused:
niunias ja miałam już badanie glukozy robione od razu przy morfologi ale jeszcze bez obciążania czyli bez picia tego świństwa:sorry:
anik na pewno w kolejnych trymestrach będziesz musiała powtórzyć to badanie:confused:
Ja kota nie mam tylko chomika ale lekarz stwierdził ze to nie możliwe żebym zaraziła się od niego a nie umytych owoców i warzyw nie jem więc dziwi mnie ten mój wynik :dry:

Ostatnia edycja:
reklama
Co do zaparć to mi gin w 5tc przepisała czopki glicerynowe. Ale nie byłam skłonna ich użyć. Jednak odkąd zmieniłam zwykłe pieczywo na pełnoziarniste pieczywo chrupkie, koniecznie z siemieniem lnianym to problem zaparć zniknął. I widzę tą zależność, bo przez dwa dni nie miałam tego pieczywka i jadłam normalny chleb i znów zaparcia. A teraz przy tym chrupkim zero problemów z wypróżnieniem.

Dziewczyny zrobiło mi się zimno na ustach. Jak myślicie co mogę użyć wiem że to nie dobrze w ciaxy ;(

u mnie opryszczka pojawiła się jak tylko się dowiedziałam o ciąży :) używałam wtedy plastrów na opryszczkę compeed, bezpieczne w ciąży. I opryszczka w ciąży jest niebezpieczna tylko wtedy, jeśli pojawiła się po raz pierwszy. Jeśli miewałaś już je wcześniej to bez obaw :)

KasiaMarysia mnie też tak ciągnie w pachwinach. Zwłaszcza po "większym" wysiłku, którym są nawet niewielkie porządki :p

aluśka ja też miałam taki wynik tokso. I moja gin powiedziała, że to jej zdaniem najlepszy wynik jaki może mieć kobieta w ciąży, bo z tego wynika że przechodziłaś już toksoplazmozę i Twój organizm wytworzył przeciwciała. Drugi wynik ujemny mówi, że w dniu pobrania krwi nie byłaś zarażona. Z tego wynika, że przechodziłaś tokso wcześniej. Jeśli wynik IgG jest wysoki to znaczy, że dość niedawno, ale wcześniej niż przed ostatnim badaniem. Jeśli IgG jest niskie to znaczy,że już dawno. A jest to najlepszy wynik bo oznacza, że już na tokso nie zachorujesz :)

Ostatnia edycja:
Cześć Kobitki

Dzisiaj na 9.45 miałam wizytę u gina w sprawie moim wyników badań i się trochę zestresowałam :hmm:
Toksoplazmoza IgG wyszła mi dodatnio a IgM ujemnie na domiar złego okazało się że w poprzednich ciążach nie miałam wykonanych tych badań przez co nie ma porównania jak dawno doszło do zakażenia :unsure:
Dostałam skierowanie na powtórzenie badań wraz z awidnością przeciwciał...badania mam wykonać w poniedziałek a na 19.02 zapisałam się do niego na wizytę:confused:
Pytałam się o skierowanie na cytomegalię ale stwierdził że nie widzi takiej potrzeby :baffled: a konsekwencje jakie za sobą niesie są ogromne...

O wątek zamknięty trzeba chyba napisać prośbę do administratora:tak:
Ale igG swiadczy o tym ze kiedys przechodzilas a
IgM o swiezym. Takze wydaje mi sie ze wynik masz dobry

Wchodze tu nie za czesto, bo objawy ciazowe mi dokuczaja mocno. Juz 3 tydz wymiotow i z tego powodu przyjechalam do Zabrza do centrum zdrowia matki i dziecka- leze pod kroplowkami i sie nawadniam.
Co do mojej grupy Arh-
na razie nic nie robimy. Profesor powiedzial, ze w ktoryms tyg zleci badania specjslistyczne w tym kierunku. Teraz mam sie nie martwic.
Pozdrawiam wszystkie brzuszki:)

Spróbuję zmienic pieczywo. Len mielony piłam kiedyś na problemy z żołądkiem. Próbowałam wczoraj się napić ale nie przejdzie przez te mdłości.
AgatkkaK współczuję Ci wymiotów. Mnie co prawda mdli ale jeszcze nie wymiotowalam ani raz jak na razie.

Acgug jak masz problem z wypiciem lnu, to możesz sobie dodawać ziarnisty, nie mielony, np do owsianki. Ja od dziś jem na śniadanie owsiankę z lnem i z banankiem lub jabłuszkiem :) same witaminki :) dla mamy i dla Maleństwa

Acgug jak masz problem z wypiciem lnu, to możesz sobie dodawać ziarnisty, nie mielony, np do owsianki. Ja od dziś jem na śniadanie owsiankę z lnem i z banankiem lub jabłuszkiem :) same witaminki :) dla mamy i dla Maleństwa
Wiem, ze len wpływa zbawiennie na trawienie. Chyba masz rację musze się przelamac

reklama
Dziewczyny ja dzisiaj umieram. Mdłości cały dzień i prawie Nic nie jadłam. Przed chwilą spróbowałam zjeść kanapkę i skończyło się wymiotami. pierwszy raz wymiotowalam w tej ciąży. Masakra ledwo żyje. A mój 6 latek pełen energii i niestety jestem z nim sama w domu.

Do góry