reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześnióweczki

reklama
Ja jem dużo owoców i śliwek suszonych wiec póki co problemów nie mam. Ale doskonale pamiętam godzinne posiedzenia w wc pełne bólu :(
Net mi dzisiaj swiruje nie mogę w spokoju serialu obejrzeć. Urzeduje my z synusiem sami ale jest dziś mega grzeczny. Bawi się ze mną tu w pokoju, oglada bajki a ja sobie spokojnie leżę. Przynajmniej nerki mnie dzisiaj nie bolą, o.

Teraz oglądamy "Potwory i spolka" i czekamy na tatusia :)

Kotka za dwa tygodnie do sterylizacji. Musimy ją gdzieś umieścić do tego czasu... chyba na poddaszu będzie mieszkala- tam łatwiej mi z korytarza zmyć jeśli coś obsika niż z pokoi - łóżka, koce i pościel...

Acgug jak masz problem z wypiciem lnu, to możesz sobie dodawać ziarnisty, nie mielony, np do owsianki. Ja od dziś jem na śniadanie owsiankę z lnem i z banankiem lub jabłuszkiem :) same witaminki :) dla mamy i dla Maleństwa

a banany nie są przypadkiem zatwardzające?
ja dodaję siemię lniane do chleba i w takiej postaci je uwielbiam.
u nas dziś śpiący dzień, moja Ola prawie cały przespała biedna, mam nadzieję, że jutro już będzie z nią lepiej.

aluśka ja też miałam taki wynik tokso. I moja gin powiedziała, że to jej zdaniem najlepszy wynik jaki może mieć kobieta w ciąży, bo z tego wynika że przechodziłaś już toksoplazmozę i Twój organizm wytworzył przeciwciała. Drugi wynik ujemny mówi, że w dniu pobrania krwi nie byłaś zarażona. Z tego wynika, że przechodziłaś tokso wcześniej. Jeśli wynik IgG jest wysoki to znaczy, że dość niedawno, ale wcześniej niż przed ostatnim badaniem. Jeśli IgG jest niskie to znaczy,że już dawno. A jest to najlepszy wynik bo oznacza, że już na tokso nie zachorujesz :)
IgG wynosi u mnie 381,60 IU/ml a wynik dodatki liczony jest już od wartości powyżej 3 czyli mój wynik jest dość wysoki :confused:

W necie znalazłam coś takiego:
  • IgG (+); IgM (–) - przebyte w przeszłości zakażenie (wyjątek – bardzo wysokie stężenie IgG, należy sprawdzić awidność przeciwciał)
i teraz oprócz tych IgG i IgM mam też wykonać tą awidność przeciwciał...liczę że nie będę tym wyjątkiem:sorry2:

AgatkkaK współczuję oby te kroplówki postawiły Cię na nogi :confused:
Alevandra oby jutro już Cię nic nie męczyło:tak:

Niuniusia, glukozę z krwi miałam. Przeważnie picie i badanie glukozy w połowie ciąży. Chyba, że lekarz zaleci to się pije.

Ja dzisiaj za dużo latania miałam i teraz odpoczywam. Muszę dużo leżeć. Dzisiaj małą kropelkę różowego śluzu miałam, ale teraz ok. Ja ogólnie powinnam dużo leżeć, ale jak męża nie ma to muszę dziewczynkami się zająć. Jak M w domu to dużo mi pomaga i nie tylko przy dziewczynach.

Pozdrawiam.

Dobry wieczór :-D

Anik jak Twoje samopoczucie? Jak nereczka??? Biedna Twoja kotka :( mojego Kicka tez to czeka.

Aluśka prywatnie robiłaś badania??

jane siemię można dodać też do jogurtu :-)

Molly ja nie lubię owsianki.

Dziś na przed kolacje było spaghetti ;D
Na kolacje kiwi, gruszka i bułka z jagodami.

Wchodze tu nie za czesto, bo objawy ciazowe mi dokuczaja mocno. Juz 3 tydz wymiotow i z tego powodu przyjechalam do Zabrza do centrum zdrowia matki i dziecka- leze pod kroplowkami i sie nawadniam.
Co do mojej grupy Arh-
na razie nic nie robimy. Profesor powiedzial, ze w ktoryms tyg zleci badania specjslistyczne w tym kierunku. Teraz mam sie nie martwic.
Pozdrawiam wszystkie brzuszki:)

Biedna, współczuję Ci bardzo. Mam taką samą grupę krwi jak ja.

reklama
KasiaMarysia23 dzięki, że pytasz :).dzisiaj lepiej bo siedze/leżę wiec pewnie kamienie mniej się ruszają i nie boli. No biedna kicia ale już mam dość prania wszystkiego :( młodemu do łóżka tez sikala.

Czekam na męża bo obiecał mi skrzydełka z KFC. A chwilę temu dzwonił, że jednak kupił mi Subwaya... ale kilka skrzydelek przywiezie dla Krzysia no to coś tam skubne.

Do góry