reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześnióweczki

reklama
Ja jem dużo owoców i śliwek suszonych wiec póki co problemów nie mam. Ale doskonale pamiętam godzinne posiedzenia w wc pełne bólu :(
Net mi dzisiaj swiruje nie mogę w spokoju serialu obejrzeć. Urzeduje my z synusiem sami ale jest dziś mega grzeczny. Bawi się ze mną tu w pokoju, oglada bajki a ja sobie spokojnie leżę. Przynajmniej nerki mnie dzisiaj nie bolą, o.

Teraz oglądamy "Potwory i spolka" i czekamy na tatusia :)

Kotka za dwa tygodnie do sterylizacji. Musimy ją gdzieś umieścić do tego czasu... chyba na poddaszu będzie mieszkala- tam łatwiej mi z korytarza zmyć jeśli coś obsika niż z pokoi - łóżka, koce i pościel...

Acgug jak masz problem z wypiciem lnu, to możesz sobie dodawać ziarnisty, nie mielony, np do owsianki. Ja od dziś jem na śniadanie owsiankę z lnem i z banankiem lub jabłuszkiem :) same witaminki :) dla mamy i dla Maleństwa

a banany nie są przypadkiem zatwardzające?
ja dodaję siemię lniane do chleba i w takiej postaci je uwielbiam.
u nas dziś śpiący dzień, moja Ola prawie cały przespała biedna, mam nadzieję, że jutro już będzie z nią lepiej.

aluśka ja też miałam taki wynik tokso. I moja gin powiedziała, że to jej zdaniem najlepszy wynik jaki może mieć kobieta w ciąży, bo z tego wynika że przechodziłaś już toksoplazmozę i Twój organizm wytworzył przeciwciała. Drugi wynik ujemny mówi, że w dniu pobrania krwi nie byłaś zarażona. Z tego wynika, że przechodziłaś tokso wcześniej. Jeśli wynik IgG jest wysoki to znaczy, że dość niedawno, ale wcześniej niż przed ostatnim badaniem. Jeśli IgG jest niskie to znaczy,że już dawno. A jest to najlepszy wynik bo oznacza, że już na tokso nie zachorujesz :)
IgG wynosi u mnie 381,60 IU/ml a wynik dodatki liczony jest już od wartości powyżej 3 czyli mój wynik jest dość wysoki :confused:

W necie znalazłam coś takiego:
  • IgG (+); IgM (–) - przebyte w przeszłości zakażenie (wyjątek – bardzo wysokie stężenie IgG, należy sprawdzić awidność przeciwciał)
i teraz oprócz tych IgG i IgM mam też wykonać tą awidność przeciwciał...liczę że nie będę tym wyjątkiem:sorry2:

AgatkkaK współczuję oby te kroplówki postawiły Cię na nogi :confused:
Alevandra oby jutro już Cię nic nie męczyło:tak:

Niuniusia, glukozę z krwi miałam. Przeważnie picie i badanie glukozy w połowie ciąży. Chyba, że lekarz zaleci to się pije.

Ja dzisiaj za dużo latania miałam i teraz odpoczywam. Muszę dużo leżeć. Dzisiaj małą kropelkę różowego śluzu miałam, ale teraz ok. Ja ogólnie powinnam dużo leżeć, ale jak męża nie ma to muszę dziewczynkami się zająć. Jak M w domu to dużo mi pomaga i nie tylko przy dziewczynach.

Pozdrawiam.

Dobry wieczór :-D

Anik jak Twoje samopoczucie? Jak nereczka??? Biedna Twoja kotka :( mojego Kicka tez to czeka.

Aluśka prywatnie robiłaś badania??

jane siemię można dodać też do jogurtu :-)

Molly ja nie lubię owsianki.

Dziś na przed kolacje było spaghetti ;D
Na kolacje kiwi, gruszka i bułka z jagodami.

Wchodze tu nie za czesto, bo objawy ciazowe mi dokuczaja mocno. Juz 3 tydz wymiotow i z tego powodu przyjechalam do Zabrza do centrum zdrowia matki i dziecka- leze pod kroplowkami i sie nawadniam.
Co do mojej grupy Arh-
na razie nic nie robimy. Profesor powiedzial, ze w ktoryms tyg zleci badania specjslistyczne w tym kierunku. Teraz mam sie nie martwic.
Pozdrawiam wszystkie brzuszki:)

Biedna, współczuję Ci bardzo. Mam taką samą grupę krwi jak ja.

reklama
KasiaMarysia23 dzięki, że pytasz :).dzisiaj lepiej bo siedze/leżę wiec pewnie kamienie mniej się ruszają i nie boli. No biedna kicia ale już mam dość prania wszystkiego :( młodemu do łóżka tez sikala.

Czekam na męża bo obiecał mi skrzydełka z KFC. A chwilę temu dzwonił, że jednak kupił mi Subwaya... ale kilka skrzydelek przywiezie dla Krzysia no to coś tam skubne.

Do góry