reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześnióweczki

Cześć Kobitki :rolleyes:

Wczoraj miałam trochę zalatany dzień i nie miałam czasu tak na spokojnie Was poczytać...rano musiałam upiec ciasto na występ do przedszkola z okazji dnia Babci i Dziadka potem oczywiście w miarę wcześniej poszłam je zanieść i od razu zostałam na występ...Martynka od razu się ucieszyła jak mnie zobaczyła...babcia/teściowa też przyszła zaraz po mnie...jedyna reprezentantka "dziadków"...
Godzinę po przedstawieniu miałam mieć zebranie w przedszkolu więc w drodze na nie wstąpiłam jeszcze do biblioteki żeby sobie coś wypożyczyć (dzień bez lektury to dzień stracony ;-) ;):laugh2:)i tym razem wybrałam "Noc jest moją porą" i Śmierć wśród róż"... jakoś ostatnio nie mam ochoty na oglądanie telewizji...
A zebranie trwało 2 godziny :eek::szok:...aż mi pośladki zaczęły drętwieć na tych małych krzesełkach :baffled:
Najpierw wypowiadała się Pani Dyrektor przedszkola że mamy tydzień na złożenie deklaracji czy chcemy aby nasze dzieci od września kontynuowały naukę w grupie "0" i w przypadku złożenia tej deklaracji od razu dziecko jest z miejsca przyjęte ( bez żadnego ale jest na liście). Akurat moja Martynka jest z rocznika 2010 i gdyby nie to że cofnęli decyzję że 6 latki muszą iść do szkoły od września poszła by do pierwszej klasy a mi to wcale nie było z tym do śmiechu bo ona jest grudnia i rok szkolny rozpoczęła by w wieku 5lat i 9miesięcy:baffled:
Kolejną osobą która się wypowiadała był Pan dyrektor ze szkoły Podstawowej do której uczęszcza moja pierworodna...zachęcał by dzieci zapisać do zerówki w szkole która ma dopiero tam powstać...czyli jak dla mnie jedna wielka nie wiadoma a opłaty jak w przedszkolu...
Potem wypowiadały się panie z poradni pedagogiczno-psychologicznej... tematem było " trudne zachowania dzieci wieku przedszkolnego"
Powyższe wykłady były dla wszystkich rodziców których dzieci uczęszczają do tego przedszkola a na sam koniec odbyło się jeszcze spotkanie z przedszkolankami poszczególnych grup...
i na zakończenie dnia jeszcze mnie koleżanka odwiedziła...a dzisiaj mam jej córcie w domu dla towarzystwa:tak:...przynajmniej moja starszyzna się nie nudzi...
O to ciężki dzień miałas. Powiedz skąd bierzesz na to wszystko siły. Ja jestem leń okropny teraz. Nawet z dzieckiem nie chce mi się pobawić. Dzi ciągnie mnie brzuch jak na @ tylko tak bardziej w pach winach.

reklama
Hej ;)

Ja wczoraj wylądowałam na sor, zauważyłam ze lekko plamie i od razu pojechałam. ale okazało sie ze to byla jedna plamka i nic wiecej i wszystko jest w porządku... ;) przy okazji posłuchałam sobie serduszka pierwszy raz.<3 MEGA przeżycie.... a przy okazji,na fb jest grupa 'mamuśki na wrzesien 2016' jak macie ochote to się dodajcie.tam nikt z poza nie czyta waszych postów. ;)

Ja zaraz 3 paczka zjem przyniósł mój mi jeszcze gorące. Rano muszla była moim przyjacielem hyh. Dziewczyny mam w sobotę imprezę przebierancowa nie wiem co założyć hyh

Cześć dziewczyny. Ja też w nocy co chwilę latam do toalety. Bardzo to uciążliwe. W ogóle okropnie się czuję. Najchętniej to cały dzień bym spała. Czuję się tak jakbym miała wiecznego kaca. Wizytę u gin mam dopiero 11 lutego. To czekanie to wieczność. Tym bardziej, że ja nawet serduszka nie słyszałam jeszcze. Ostatnia wizyta to tylko pecherzyk.
Dzisiaj z synkiem wybraliśmy się po pączki. Narazie czekają na stole :) jakoś nie jestem do nich przekonana.

Agulka1820 Dobrze, że wszystko w porządku :)

U nas w przedszkolu tez dzisiaj zebranie ale ja nie idę. Wieczorem nerki mnie bolą mocniej niż w ciągu dnia. Musi iść inna Mama z "trojki"

Ja znowu mam wstret do kwasnych produktow a wielka ochote na slodkosci :-)-tez sie zwruszylam jak zobaczyłam mnoga ciążę gratulacje :-) jak na razie mdłości cały czas dokuczaja caly czas ssam cukierki m.in. imbirowe.

reklama
Do góry