reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześnióweczki

Cześć Kobitki :rolleyes:

Wczoraj miałam trochę zalatany dzień i nie miałam czasu tak na spokojnie Was poczytać...rano musiałam upiec ciasto na występ do przedszkola z okazji dnia Babci i Dziadka potem oczywiście w miarę wcześniej poszłam je zanieść i od razu zostałam na występ...Martynka od razu się ucieszyła jak mnie zobaczyła...babcia/teściowa też przyszła zaraz po mnie...jedyna reprezentantka "dziadków"...
Godzinę po przedstawieniu miałam mieć zebranie w przedszkolu więc w drodze na nie wstąpiłam jeszcze do biblioteki żeby sobie coś wypożyczyć (dzień bez lektury to dzień stracony ;-) ;):laugh2:)i tym razem wybrałam "Noc jest moją porą" i Śmierć wśród róż"... jakoś ostatnio nie mam ochoty na oglądanie telewizji...
A zebranie trwało 2 godziny :eek::szok:...aż mi pośladki zaczęły drętwieć na tych małych krzesełkach :baffled:
Najpierw wypowiadała się Pani Dyrektor przedszkola że mamy tydzień na złożenie deklaracji czy chcemy aby nasze dzieci od września kontynuowały naukę w grupie "0" i w przypadku złożenia tej deklaracji od razu dziecko jest z miejsca przyjęte ( bez żadnego ale jest na liście). Akurat moja Martynka jest z rocznika 2010 i gdyby nie to że cofnęli decyzję że 6 latki muszą iść do szkoły od września poszła by do pierwszej klasy a mi to wcale nie było z tym do śmiechu bo ona jest grudnia i rok szkolny rozpoczęła by w wieku 5lat i 9miesięcy:baffled:
Kolejną osobą która się wypowiadała był Pan dyrektor ze szkoły Podstawowej do której uczęszcza moja pierworodna...zachęcał by dzieci zapisać do zerówki w szkole która ma dopiero tam powstać...czyli jak dla mnie jedna wielka nie wiadoma a opłaty jak w przedszkolu...
Potem wypowiadały się panie z poradni pedagogiczno-psychologicznej... tematem było " trudne zachowania dzieci wieku przedszkolnego"
Powyższe wykłady były dla wszystkich rodziców których dzieci uczęszczają do tego przedszkola a na sam koniec odbyło się jeszcze spotkanie z przedszkolankami poszczególnych grup...
i na zakończenie dnia jeszcze mnie koleżanka odwiedziła...a dzisiaj mam jej córcie w domu dla towarzystwa:tak:...przynajmniej moja starszyzna się nie nudzi...
O to ciężki dzień miałas. Powiedz skąd bierzesz na to wszystko siły. Ja jestem leń okropny teraz. Nawet z dzieckiem nie chce mi się pobawić. Dzi ciągnie mnie brzuch jak na @ tylko tak bardziej w pach winach.

reklama
Hej ;)

Ja wczoraj wylądowałam na sor, zauważyłam ze lekko plamie i od razu pojechałam. ale okazało sie ze to byla jedna plamka i nic wiecej i wszystko jest w porządku... ;) przy okazji posłuchałam sobie serduszka pierwszy raz.<3 MEGA przeżycie.... a przy okazji,na fb jest grupa 'mamuśki na wrzesien 2016' jak macie ochote to się dodajcie.tam nikt z poza nie czyta waszych postów. ;)

Ja zaraz 3 paczka zjem przyniósł mój mi jeszcze gorące. Rano muszla była moim przyjacielem hyh. Dziewczyny mam w sobotę imprezę przebierancowa nie wiem co założyć hyh

Cześć dziewczyny. Ja też w nocy co chwilę latam do toalety. Bardzo to uciążliwe. W ogóle okropnie się czuję. Najchętniej to cały dzień bym spała. Czuję się tak jakbym miała wiecznego kaca. Wizytę u gin mam dopiero 11 lutego. To czekanie to wieczność. Tym bardziej, że ja nawet serduszka nie słyszałam jeszcze. Ostatnia wizyta to tylko pecherzyk.
Dzisiaj z synkiem wybraliśmy się po pączki. Narazie czekają na stole :) jakoś nie jestem do nich przekonana.

Agulka1820 Dobrze, że wszystko w porządku :)

U nas w przedszkolu tez dzisiaj zebranie ale ja nie idę. Wieczorem nerki mnie bolą mocniej niż w ciągu dnia. Musi iść inna Mama z "trojki"

Ja znowu mam wstret do kwasnych produktow a wielka ochote na slodkosci :-)-tez sie zwruszylam jak zobaczyłam mnoga ciążę gratulacje :-) jak na razie mdłości cały czas dokuczaja caly czas ssam cukierki m.in. imbirowe.

reklama
Do góry