Cześć Kobitki
Wczoraj miałam trochę zalatany dzień i nie miałam czasu tak na spokojnie Was poczytać...rano musiałam upiec ciasto na występ do przedszkola z okazji dnia Babci i Dziadka potem oczywiście w miarę wcześniej poszłam je zanieść i od razu zostałam na występ...Martynka od razu się ucieszyła jak mnie zobaczyła...babcia/teściowa też przyszła zaraz po mnie...jedyna reprezentantka "dziadków"...
Godzinę po przedstawieniu miałam mieć zebranie w przedszkolu więc w drodze na nie wstąpiłam jeszcze do biblioteki żeby sobie coś wypożyczyć (dzień bez lektury to dzień stracony
)i tym razem wybrałam "Noc jest moją porą" i Śmierć wśród róż"... jakoś ostatnio nie mam ochoty na oglądanie telewizji...
A zebranie trwało 2 godziny
...aż mi pośladki zaczęły drętwieć na tych małych krzesełkach
Najpierw wypowiadała się Pani Dyrektor przedszkola że mamy tydzień na złożenie deklaracji czy chcemy aby nasze dzieci od września kontynuowały naukę w grupie "0" i w przypadku złożenia tej deklaracji od razu dziecko jest z miejsca przyjęte ( bez żadnego ale jest na liście). Akurat moja Martynka jest z rocznika 2010 i gdyby nie to że cofnęli decyzję że 6 latki muszą iść do szkoły od września poszła by do pierwszej klasy a mi to wcale nie było z tym do śmiechu bo ona jest grudnia i rok szkolny rozpoczęła by w wieku 5lat i 9miesięcy
Kolejną osobą która się wypowiadała był Pan dyrektor ze szkoły Podstawowej do której uczęszcza moja pierworodna...zachęcał by dzieci zapisać do zerówki w szkole która ma dopiero tam powstać...czyli jak dla mnie jedna wielka nie wiadoma a opłaty jak w przedszkolu...
Potem wypowiadały się panie z poradni pedagogiczno-psychologicznej... tematem było " trudne zachowania dzieci wieku przedszkolnego"
Powyższe wykłady były dla wszystkich rodziców których dzieci uczęszczają do tego przedszkola a na sam koniec odbyło się jeszcze spotkanie z przedszkolankami poszczególnych grup...
i na zakończenie dnia jeszcze mnie koleżanka odwiedziła...a dzisiaj mam jej córcie w domu dla towarzystwa
...przynajmniej moja starszyzna się nie nudzi...