reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześnióweczki

Kornelia święte słowa ;)
A ja moje drogie pochłonęłam dziś na obiad kaszkę z ziemniakami i duszoną kapustą kiszoną, co lepsze na koniec przegryzłam to kapustą kiszoną ot tak z opakowania :cool:
Ja dzisiaj mialam taka pierwsza zachcianke. Zachcialo mi sie tak ogorkow kiszonych ze migiem ubralam sie i poszlam do sklepu. Zjadlam je wracajac:)
Dzisiaj bylam na badaniach i zostawilam 170 zl w przychodni :/

reklama
Na wizycie ginekolog poczekał aż przestanę się śmiać i płakać i będę w stanie spokojnie go słuchać i...delikatnie sprowadził mnie na ziemię...
Ciąża mnoga z założenia jest ciążą zagrożoną, obarczoną wysokim ryzykiem.
Po pierwsze moja ciąża jest bardzo wczesna bo ma dopiero ok 6 tygodni (8 tygodni od pierwszego dnia ostatniej miesiączki).
Dzisiaj jeszcze nie można było zmierzyć dzieci i posłuchać tętna, za wcześnie.
Do 12-go tygodnia ciąży jest duży znak zapytania bo wszystko może się wydarzyć.
Może być tak, że jeden zarodek obumrze/zostanie wchłonięty.
Plus jest taki, że pęcherzyki są prawidłowo zagnieżdżone, w każdym jest wykształcone ciałko żółte a dzieci mają osobne łożyska.
Na pewne rzeczy nie mam wpływu więc postaram się nie martwić na zapas.
Natomiast to, co mogę zrobić wezmę pod uwagę i się dostosuję.
Trzeba być dobrej myśli :-)
Badz dobrej mysli :)

A ja dziś najadlam się kaszy jwczmiennej i gulasz wołowy i ogórki do tego. Pycha
Ciekawe jakie smaki jutro będę mieć.
A macie Dziewczyny mdłości? Mnie męczą tak do południa, a potem da się żyć.

Ja dzisiaj mialam taka pierwsza zachcianke. Zachcialo mi sie tak ogorkow kiszonych ze migiem ubralam sie i poszlam do sklepu. Zjadlam je wracajac:)

A ja dzis jadlam po bożemu (bulka maslana z serkiem waniliowym, kanapka z serem i szymka a potem ryba ze szpinakiem). Przez ostatnie kilka dni jadlam glownie awokado z pomidorem;) z tym ze ja cale zycie mam dziwne nawyki jedzeniowe [emoji39]

Co do cen badan, to szkoda gadac [emoji849]

Ja dzisiaj po kwasnej zupie ogorkowej i kanapkach z serkiem ogorkiem i pomidorem. Popite kefirem.
Widze ze duzo dziewczyn odrzucilo od slodkiego i zagryzaja kwasnym.

Ja musze sie pochwalic przestalam pic kawe ;) co prawda dlatego ze mi nie smakuje a zawsze pilam ok 600ml dziennie z mlekiem.

Wiec juz jestem wolna od nalogow ;) e-fajke i alkohol odstawilam w trakcie staran ;)

Emi ka mój miał juz3 wydolność serca na ok 29%. Jest mi smutno mi źle ale wiem że musi być dobrze.
Kornelia Gratulacje bliźniaków ciekawa byłam czy będą iu nas ;)
A ja nie mam ochoty na nic ale to chyba przez to przeziębienie. A jak jem to wszystkojest kwaśne zbyt kwaśne. I brakuje mi soli hmm

Oj kwaśne to jest to, zupa ogórkowa tak kwaśna i słona, że mój Maż nie chciał jej jeść, a ja zajadałam się ze smakiem :) ale przyznam, że jak mnie wzieła ochota na lentylki, to szukałam po sklepach aż znajde :p. I w sumie fajnie tak, że codzień coś nowego

Mnie też tyle badania wyniosły

A ja dziś najadlam się kaszy jwczmiennej i gulasz wołowy i ogórki do tego. Pycha
Ciekawe jakie smaki jutro będę mieć.
A macie Dziewczyny mdłości? Mnie męczą tak do południa, a potem da się żyć.

Mdłości już prawie nie mam ale ochoty na jedzenie tez nie

no tak a na kolację do duphastonu poszła znów kapusta kiszona..... hmmmmmm
dobrze że mąż na siatkówkę pojechał bo by mnie z kuchni gonił... twierdzi że przesadzam :rolleyes:

reklama
Anik u mnie to dziwne bo jednego dnia mam okropne mdłości, a drugiego dnia prawie wcale.
Dobranoc

Do góry