reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześnióweczki

Kornelia święte słowa ;)
A ja moje drogie pochłonęłam dziś na obiad kaszkę z ziemniakami i duszoną kapustą kiszoną, co lepsze na koniec przegryzłam to kapustą kiszoną ot tak z opakowania :cool:
Ja dzisiaj mialam taka pierwsza zachcianke. Zachcialo mi sie tak ogorkow kiszonych ze migiem ubralam sie i poszlam do sklepu. Zjadlam je wracajac:)
Dzisiaj bylam na badaniach i zostawilam 170 zl w przychodni :/

reklama
Na wizycie ginekolog poczekał aż przestanę się śmiać i płakać i będę w stanie spokojnie go słuchać i...delikatnie sprowadził mnie na ziemię...
Ciąża mnoga z założenia jest ciążą zagrożoną, obarczoną wysokim ryzykiem.
Po pierwsze moja ciąża jest bardzo wczesna bo ma dopiero ok 6 tygodni (8 tygodni od pierwszego dnia ostatniej miesiączki).
Dzisiaj jeszcze nie można było zmierzyć dzieci i posłuchać tętna, za wcześnie.
Do 12-go tygodnia ciąży jest duży znak zapytania bo wszystko może się wydarzyć.
Może być tak, że jeden zarodek obumrze/zostanie wchłonięty.
Plus jest taki, że pęcherzyki są prawidłowo zagnieżdżone, w każdym jest wykształcone ciałko żółte a dzieci mają osobne łożyska.
Na pewne rzeczy nie mam wpływu więc postaram się nie martwić na zapas.
Natomiast to, co mogę zrobić wezmę pod uwagę i się dostosuję.
Trzeba być dobrej myśli :-)
Badz dobrej mysli :)

A ja dziś najadlam się kaszy jwczmiennej i gulasz wołowy i ogórki do tego. Pycha
Ciekawe jakie smaki jutro będę mieć.
A macie Dziewczyny mdłości? Mnie męczą tak do południa, a potem da się żyć.

Ja dzisiaj mialam taka pierwsza zachcianke. Zachcialo mi sie tak ogorkow kiszonych ze migiem ubralam sie i poszlam do sklepu. Zjadlam je wracajac:)

A ja dzis jadlam po bożemu (bulka maslana z serkiem waniliowym, kanapka z serem i szymka a potem ryba ze szpinakiem). Przez ostatnie kilka dni jadlam glownie awokado z pomidorem;) z tym ze ja cale zycie mam dziwne nawyki jedzeniowe [emoji39]

Co do cen badan, to szkoda gadac [emoji849]

Ja dzisiaj po kwasnej zupie ogorkowej i kanapkach z serkiem ogorkiem i pomidorem. Popite kefirem.
Widze ze duzo dziewczyn odrzucilo od slodkiego i zagryzaja kwasnym.

Ja musze sie pochwalic przestalam pic kawe ;) co prawda dlatego ze mi nie smakuje a zawsze pilam ok 600ml dziennie z mlekiem.

Wiec juz jestem wolna od nalogow ;) e-fajke i alkohol odstawilam w trakcie staran ;)

Emi ka mój miał juz3 wydolność serca na ok 29%. Jest mi smutno mi źle ale wiem że musi być dobrze.
Kornelia Gratulacje bliźniaków ciekawa byłam czy będą iu nas ;)
A ja nie mam ochoty na nic ale to chyba przez to przeziębienie. A jak jem to wszystkojest kwaśne zbyt kwaśne. I brakuje mi soli hmm

Oj kwaśne to jest to, zupa ogórkowa tak kwaśna i słona, że mój Maż nie chciał jej jeść, a ja zajadałam się ze smakiem :) ale przyznam, że jak mnie wzieła ochota na lentylki, to szukałam po sklepach aż znajde :p. I w sumie fajnie tak, że codzień coś nowego

Mnie też tyle badania wyniosły

A ja dziś najadlam się kaszy jwczmiennej i gulasz wołowy i ogórki do tego. Pycha
Ciekawe jakie smaki jutro będę mieć.
A macie Dziewczyny mdłości? Mnie męczą tak do południa, a potem da się żyć.

Mdłości już prawie nie mam ale ochoty na jedzenie tez nie

no tak a na kolację do duphastonu poszła znów kapusta kiszona..... hmmmmmm
dobrze że mąż na siatkówkę pojechał bo by mnie z kuchni gonił... twierdzi że przesadzam :rolleyes:

reklama
Anik u mnie to dziwne bo jednego dnia mam okropne mdłości, a drugiego dnia prawie wcale.
Dobranoc

Do góry