reklama
Acgug
Fanka BB :)
Dziewczyny właśnie sobie pomyślałam,
Niskim cisnieniem zupełnie się nie przejmuj. Minie na pewno.
Witaj witaj!Dziekuje za mile przyjecie i tez gratuluje wszystkim przyszlym mamom!
Ja w poniedzialek ide na kolejna wizyte, juz z wynikami badan morfologia/mocz. Wczesniej bylam potwierdzic ciaze w 5tc, a potem w 7tc po skierowania na badania i zeby zobaczyc serduszko.
USG z testem Pappa robie na poczatku marca, juz jestem zapisana. To i tak nie daje pewnosci, ale lepiej wiedziec czy ryzyko jest mniejsze czy wieksze. Ja koncze 35 lat w tym roku, a moj partner jest jeszcze starszy, wiec nie ukrywam ze boje sie, ze z dzieckiem cos moze byc nie tak... Mimo ze poki co wszystko przebiega bez wiekszych sensacji. Jedyny problem jaki mam to bardzo niskie cisnienie, ale to podobno normalne w pierwszej polowie ciazy (zawsze mialam dosc wysokie).
Generalnie to ciagle do mnie srednio dociera, ze jestem w ciazy [emoji4]
Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app
Niskim cisnieniem zupełnie się nie przejmuj. Minie na pewno.
Kornelia38
Zaciekawiona BB
Kolejne dziękuję :-)
HappyMum89, nie ukrywam, że bardzo liczę na chłopców ale ktokolwiek to jest, to jest już w drodze i najważniejsze, żeby dzieci urodziły się zdrowe.
Miałam dwa monitoringi (w październiku i listopadzie) ale zaciążyć udało się w kolejnym m-cu, w grudniu. Wtedy nie miałam już czasu tak często jeździć do ginekologa i pilnować dni płodnych, kochać się na zawołanie itp. Zupełnie przestałam się przejmować tematem i...się udało ;-)
Nie miałam żadnej stymulacji bo moje naturalne zasoby były wystarczające.
W rodzinie po stronie męża nie ma bliźniaków a w mojej babcia ma siostry bliźniaczki i jej mąż a mój dziadek był z bliźniaków. Z mojego pokolenia bliźniaków brak, jestem pierwsza ;-)
HappyMum89, nie ukrywam, że bardzo liczę na chłopców ale ktokolwiek to jest, to jest już w drodze i najważniejsze, żeby dzieci urodziły się zdrowe.
Miałam dwa monitoringi (w październiku i listopadzie) ale zaciążyć udało się w kolejnym m-cu, w grudniu. Wtedy nie miałam już czasu tak często jeździć do ginekologa i pilnować dni płodnych, kochać się na zawołanie itp. Zupełnie przestałam się przejmować tematem i...się udało ;-)
Nie miałam żadnej stymulacji bo moje naturalne zasoby były wystarczające.
W rodzinie po stronie męża nie ma bliźniaków a w mojej babcia ma siostry bliźniaczki i jej mąż a mój dziadek był z bliźniaków. Z mojego pokolenia bliźniaków brak, jestem pierwsza ;-)
Ostatnia edycja:
KasiaRo
Bardzo sie nie przejmuje, ale jestem przez to mega oslabiona. Inna rzecz, ze bylam przez lata bardzo aktywna (praca, zycie towarzyskie, sport), a teraz w zasadzie nic nie robie. Musialam isc na zwolnienie, bo moja praca to ciagle podroze.
KasiaRo
Kolejne dziękuję
Fajnie, ze blizniaki ja mialam bardzo wysoka bete (2539 w 4/5tc) wiec gin tez podejrzewal ze moze byc ciaza mnoga, ale na razie na usg nic takiego nie wyszlo.
Kornelia38
Zaciekawiona BB
niunians, mąż był akurat w pracy gdy zadzwoniłam. Najpierw zaniemówił a gdy już odzyskał głos to zaczął śmiać się jak wariat
Kornelia38
Zaciekawiona BB
Na wizycie ginekolog poczekał aż przestanę się śmiać i płakać i będę w stanie spokojnie go słuchać i...delikatnie sprowadził mnie na ziemię...
Ciąża mnoga z założenia jest ciążą zagrożoną, obarczoną wysokim ryzykiem.
Po pierwsze moja ciąża jest bardzo wczesna bo ma dopiero ok 6 tygodni (8 tygodni od pierwszego dnia ostatniej miesiączki).
Dzisiaj jeszcze nie można było zmierzyć dzieci i posłuchać tętna, za wcześnie.
Do 12-go tygodnia ciąży jest duży znak zapytania bo wszystko może się wydarzyć.
Może być tak, że jeden zarodek obumrze/zostanie wchłonięty.
Plus jest taki, że pęcherzyki są prawidłowo zagnieżdżone, w każdym jest wykształcone ciałko żółte a dzieci mają osobne łożyska.
Na pewne rzeczy nie mam wpływu więc postaram się nie martwić na zapas.
Natomiast to, co mogę zrobić wezmę pod uwagę i się dostosuję.
Trzeba być dobrej myśli :-)
Ciąża mnoga z założenia jest ciążą zagrożoną, obarczoną wysokim ryzykiem.
Po pierwsze moja ciąża jest bardzo wczesna bo ma dopiero ok 6 tygodni (8 tygodni od pierwszego dnia ostatniej miesiączki).
Dzisiaj jeszcze nie można było zmierzyć dzieci i posłuchać tętna, za wcześnie.
Do 12-go tygodnia ciąży jest duży znak zapytania bo wszystko może się wydarzyć.
Może być tak, że jeden zarodek obumrze/zostanie wchłonięty.
Plus jest taki, że pęcherzyki są prawidłowo zagnieżdżone, w każdym jest wykształcone ciałko żółte a dzieci mają osobne łożyska.
Na pewne rzeczy nie mam wpływu więc postaram się nie martwić na zapas.
Natomiast to, co mogę zrobić wezmę pod uwagę i się dostosuję.
Trzeba być dobrej myśli :-)
reklama
sreberko
mała iskierka 05-09-08 :)
Kornelia święte słowa
A ja moje drogie pochłonęłam dziś na obiad kaszkę z ziemniakami i duszoną kapustą kiszoną, co lepsze na koniec przegryzłam to kapustą kiszoną ot tak z opakowania
A ja moje drogie pochłonęłam dziś na obiad kaszkę z ziemniakami i duszoną kapustą kiszoną, co lepsze na koniec przegryzłam to kapustą kiszoną ot tak z opakowania