reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześnióweczki

reklama
Ojjjj ile mnie tu nie było....
Od wczoraj mdłości ustąpiły a tym samym zaczynam normalnie funkcjonować.
Dzis miałam wizytę wraz z usg. Serduszko bije mocno i równo. Maluszek ma prawie centymetr. Wszystko jest ok. Według usg to 7 i poł tygodnia.

Kornelia gratuluje bliźniaków, zawsze marzyłam o bliźniakach.

W temacie karmiena piersią, najstarszego syna karmiłam 6 miesięcy, młodszego rok, córka piła mleczko do stycznia czyli przeszło 3 lata. Gdy dowiedziałam się i ciąży musieliśmy po woli odstawiać ze względu na mój niski progesteron. Teraz również planuje karmić i mam nadzieje że uda się tak długo jak z córką.

anik ten krem to ziaja mamma mia dla kobiet w ciąży, niby po 4 miesiącu, ale ja już stosuję i fajny, rzeczywiście dobrze nawilża :)

a waga to SENCOR SBS5005, jak na wagę z pomiarami to bardzo tania bo z kosztem przesyłki niecałe 80 zl, a wydaje się, że pomiary ok, bo mama się ważyła i by się zgadzało. Zanim ją zakupiłam, to rozmawiałam z lekarzem i czytałam w necie, czy to nie szkodzi w ciąży bo to niby jakiś mały impuls wprowadza do organizmu, żeby obliczyć wartości tłuszczu, mięśni i wody. Podaje się wiek, płeć, wzrost i wylicza. No i niby jakoś bardzo nie szkodzi, ale lepiej za często się na niej nie ważyć. Dlatego ja będę korzystała ogólnie z normalnej wagi a z tej naprawdę rzadko, a najlepiej po porodzie. Teraz ją kupiłam,bo zaniepokoiłam się tym tyciem. Raz się zważyłam i koniec. Mama,tata i mąż są na diecie to będą korzystać. A ja po porodzie :) jak będę walczyła ze zbędnym kilogramami, teraz nie będę narażać dziecka, choć tak naprawdę nie wiadomo jak jest na prawdę :)

Nawet nie wiedziałam, że Ziaja ma w swojej ofercie tak fajny krem :)

Hmmm może po porodzie pomyślę o takiej wadze. Dzieki :)

Witam nowe dziewczyny i gratuluję pięknych widoków. Trochę trudno nadrobić Was w czytaniu.

Co do przytulanka z mężem, to ja nie mam zbytniej ochoty, ale raz się przytulaliśmy. I przez to ćmienie w podbrzuszu nie było mi zbyt komfortowo, mimo iż byliśmy delikatni. Jakoś pobolewało mnie, może to przez nieco powiększone jajniki. Tak wiec u mnie nie będzie już w najbliższej przyszłości przytulanek :(.

Jeszcze wracając do testu Pappa - to ja należę do osób, które nie są nadgorliwe, nie chodzę i nie robię sobie dodatkowych badań (po I usg to lekarka chciała mnie widzieć za tydzień, a za kolejny tydzień wypadło usg rutynowe w lux medzie, gdzie będę prowadzić ciążę). Akurat prenatalne zrobię x 2, ale wyjątek potwierdza regułę :) Dodatkowo wolę znać od razu najgorszą prawdę niż żyć w niepewności. Nie jestem też typem człowieka, który siedzi zamartwia się i załamuje się. Dużo w życiu przeszłam ze swoimi chorobami itp. Wiem, że dziecko to co innego, ale mimo iż mogę odczuwać lekki niepokój, to raczej złe informacje mobilizują mnie do działania. Tak więc, chcę zrobić Pappa. A czy jak kiedyś będę w drugiej ciąży....czy zrobię - nie wiem. Ale teraz tak chcę :).

Cześć Kobitki:rofl2:
mamusia Jasia
myśl pozytywnie i dużo odpoczywaj :tak:
Kornelia38 serdecznie gratuluję podwójnego szczęścia:-) :)
KasiaRo witam i gratuluję :tak:
Malusiolka zabiegany dzień miałaś to teraz czas na odpoczynek:tak:
Syneczki3 to świetnie że maleństwu bije serduszko jak dzwon :-) :)

Witam nowe mamy życzę powodzenia i spokoju.
Ja nadal chora leżę w łóżku temperaturę zbilam. Mdłości nie ma
a Mój tata będzie mieć operacje na serce dziś. Nie pójdę fo niego ale się strasznie stresuje tym ;( hyh
Trzymam kciuki za Tatę! Ja też właśnie w kardiologicznych tematach. Mojemu Tacie w końcu udało się wrócić do Polski po zawale na wczasach i trzeba go gdzieś wcisnąć na rehabilitację, więc dzisiaj było trochę telefonów po lekarzach. Na szczęście ma teraz dodatkową motywację do dbania o siebie. :)

Cześć Dziewczyny,
dzisiaj miałam usg, to jest wynik...
Jeszcze jestem w szoku i nie mogę uwierzyć, że to się dzieje naprawdę! :-D
Gratulacje!!! Aż mi łezki wzruszenia stanęły w oku, gdy zobaczyłam Twój wynik. :)

Dziekuje za mile przyjecie:) i tez gratuluje wszystkim przyszlym mamom!

Ja w poniedzialek ide na kolejna wizyte, juz z wynikami badan morfologia/mocz. Wczesniej bylam potwierdzic ciaze w 5tc, a potem w 7tc po skierowania na badania i zeby zobaczyc serduszko.

USG z testem Pappa robie na poczatku marca, juz jestem zapisana. To i tak nie daje pewnosci, ale lepiej wiedziec czy ryzyko jest mniejsze czy wieksze. Ja koncze 35 lat w tym roku, a moj partner jest jeszcze starszy, wiec nie ukrywam ze boje sie, ze z dzieckiem cos moze byc nie tak... Mimo ze poki co wszystko przebiega bez wiekszych sensacji. Jedyny problem jaki mam to bardzo niskie cisnienie, ale to podobno normalne w pierwszej polowie ciazy (zawsze mialam dosc wysokie).
Generalnie to ciagle do mnie srednio dociera, ze jestem w ciazy [emoji4]

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

reklama
Kornelia gratuluje ;) to teraz zycze ci dwoch chlopcow:)
Bralas cos w trakcie staran na wywolanie jajeczkowania czy w rodzinie sa blizniaki?

Do góry