reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześnióweczki

Hej
Ja po wizycie. Serduszko bije. Dzidek ma 5,6 cm. Karta założona i masa badań do zrobienia. Na moje bóle głowy gin kazała pić dużo wody.
Ale się cieszę

gratulację :-) :)

Kurde tak teraz patrze i zastanawiam się czy moja Fasolka nie jest za mała.
a w którym jesteś tygodniu, moja w 8 tyg miała dopiero 30 mm więc dopiero malizna

reklama
Jane wg OM 7 tydz 2 dz, a wg usg 6 tydz. Sama nie wiem. Zapomniałam z tego wszystkiego do pytać gin.

Jane wg OM 7 tydz 2 dz, a wg usg 6 tydz. Sama nie wiem. Zapomniałam z tego wszystkiego do pytać gin.

wydaje mi się że to i tak sporo bo ja według OM byłam w 8 tyg a biorąc pod uwagę owulację na USG mi wskazało dopiero 6t5dz chyba, musiałabym sprawdzić bo nie pamiętam

Acgug - moja Fasolka w 6t1d miała 4,6mm, w 7d2d 9,4mm, a teraz w 8t2d ma 19mm. Więc myślę, że u Ciebie jest ok. Poza tym każda ma inaczej, są widełki a nie ściśle określone mm :)

weźcie też pod uwagę, że jakość sprzętu jest różna a granica błędu USG też spora
moja córka wg USG miała ważyć ponad 3 kg a ważyła 2680...więc no nie bierzcie tego tak dosłownie.

Hej dziewczyny :)
Wracajac do poprzednich tematow to , tez wierze w to ze jak ktos umiera to przesyla nam nowe zycie poniewaz w maju zmarla moja mama i wydaje mi sie ze zeslala mi malenstwo zebym nigdy nie zostala sama ;)
Ja tez odstawilam fast foody choc nie mowie ,ze jak przyjdzie mi ochota to na niego nie pojde haha , no i co do jedzenia to jem czesciej ale u mnie powiem wam waga stoi narazie choc brzuch mi wybilo od wody. Ja jestem na l4 od szpitala czyli jakos ponad 3 tyg , teraz szczerze powiedziawszy balabym sie wrocic bo tam troche sie nadzwigam i nie chce sie forsowac tymbardziej ze umowa konczy mi sie w maju i mam mozliwosc wrocenia ale umowy nie przedluza..
Od wczoraj jakies bole glowy mnie mecza i chyba mi sie jakis kaszel zaczyna ;(
Powodzenia wszystkim dziewczyna na wizytach!
Aaa i witam nowe wrzesnioweczki :
Milego dnia dziewczyny :))

Przykro mi Kochana:( Młodo straciłaś mamę.Teraz na pewno będzie dobrze, bo się Wami opiekuje.

Kasiu Przepraszam raz jeszcze

Rozumiem:) Ja się nie obrażam tylko zdziwiłam się:)

Hej dziewczyny, obudzilam sie dzis o 4 mega glodna, ale z racji dzisiejszych badan nic nie moglam zjesc:( dziecko po raz 1 od miesiaca poszlo do przedszkola o dziwo zadowolone, myslalam ze bedzie gorzej. Brzuch coraz bardziej wywalony, zaparcia jak nigdy. Dzis wizyta, boje sie stanac na wage u lekarza :p powodzenia dla tych co tez dzis wizytuja :)

Powodzenia na wizycie:)

aluśka :) serducho bije , pewnie jak dzwon:)

Hej dziewczyny, tez macie takie okropne bole glowy? Moja wizyta u lekarza bedzie dopiero za 2 tyg i wolalabym do tego czasu nie ratowac sie paracetamolem. Polozylam sie spac z tym bolem i z nim tez wstalam, cos strasznego.

Ja na szczęście nie mam bólów głowy.

No to najbliższy czas będę żyła w mega stresie. W piątek byłam z synkiem i mężem u koleżanki w salonie fryzjerskim. Mąż się obcinal, a my w ramach towarzystwa tylko.
Dziś koleżanka do mnie dzwoni z info, że w przedszkolu panuje ospa i jej synka właśnie wysypalo........
Ja ospe miałam, ale boję się połpaśćca, bo w ciąży w szczególności w 1 trymestrze jest bardzo niebezpieczny. K....wa. Jestem przerażona!

Nie panikuj, wiem łatwo mi mówić, ale panika nic nie da.

weźcie też pod uwagę, że jakość sprzętu jest różna a granica błędu USG też spora
moja córka wg USG miała ważyć ponad 3 kg a ważyła 2680...więc no nie bierzcie tego tak dosłownie.

No właśnie sprzęt ,a sprzęt to różnica;)
Ja nie wiem który tydzień według usg, nie wiem ile ma mm. Ale 14 wszystkiego się dowiem:D

Ja na L4 nie muszę iść, bo siedzę w domku. A karmić będę tak długo jak tylko będę mogła:)

reklama
Do góry