reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześnióweczki

reklama
Hej dziewczyny, obudzilam sie dzis o 4 mega glodna, ale z racji dzisiejszych badan nic nie moglam zjesc:( dziecko po raz 1 od miesiaca poszlo do przedszkola o dziwo zadowolone, myslalam ze bedzie gorzej. Brzuch coraz bardziej wywalony, zaparcia jak nigdy. Dzis wizyta, boje sie stanac na wage u lekarza :p powodzenia dla tych co tez dzis wizytuja :)

Malusiolka trzymam kciuki z M :)

Anik powodzenia u lekarza :)

Pola mi też kliknęłaś, że mój post stary :p może monotonny :p

moja lekarka jednak dziś nie przyjmuje i muszę iść jutro :/

Ja miałam straszną noc. Położyłam się o 22 ale szybko zaczęłam się budzić. O 3 w nocy obudził mnie taki głód jakbym miesiąc nie jadła, było mi niedobrze, chciało mi się wymiotować. Napiłam się wody, ale ssało coraz bardziej :(
nie wytrzymałam i wstałam i zjadłam dwie kanapki :( nie wiem co to będzie, jak tak co noc się będę budzić...miała któraś z Was tak teraz lub we wcześniejszej ciąży? Co robić w takich sytuacjach? Nie chcę jeść w nocy :(
Dzisiaj tylko badania :)
Miałam tak w pierwszej ciąży. Wstawałam i jadlam po nocach ale szybko mi to przeszło ;)
Anik oby wszystko było dobrze z tą nerka. Może trochę przeziebiłas? :'(
Ja choruje na nerki. A w ciąży dokuczają mocniej.
Dziewczyny wiem że niektóre z was już kupiły A ja się zastanawiam cały czas. Jak sie spisuje ta poduszka ciążowa ? Jesteście zadowolone ?
Swoją w przyszłym tygodniu będę zamawiala :)

Hej dziewczyny :)
Wracajac do poprzednich tematow to , tez wierze w to ze jak ktos umiera to przesyla nam nowe zycie poniewaz w maju zmarla moja mama i wydaje mi sie ze zeslala mi malenstwo zebym nigdy nie zostala sama ;)
Ja tez odstawilam fast foody choc nie mowie ,ze jak przyjdzie mi ochota to na niego nie pojde haha , no i co do jedzenia to jem czesciej ale u mnie powiem wam waga stoi narazie choc brzuch mi wybilo od wody. Ja jestem na l4 od szpitala czyli jakos ponad 3 tyg , teraz szczerze powiedziawszy balabym sie wrocic bo tam troche sie nadzwigam i nie chce sie forsowac tymbardziej ze umowa konczy mi sie w maju i mam mozliwosc wrocenia ale umowy nie przedluza..
Od wczoraj jakies bole glowy mnie mecza i chyba mi sie jakis kaszel zaczyna ;(
Powodzenia wszystkim dziewczyna na wizytach!
Aaa i witam nowe wrzesnioweczki :
Milego dnia dziewczyny :))

zdrówka

Cześć. Właśnie zawiozłam z mężem dziewczynki do przedszkola. A jakie szczęśliwe, bo od czwartku nie chodziły. Mąż przywiózł mnie do domu i pojechał rozliczyć się w jednej pracy i na 10:15 na rozmowę do drugiej. Trochę się stresuje. Nie powinnam, ale tak mam. Zaraz śniadanie zjem i może do łóżeczka wskoczę troche poleżeć. Muszę korzystać puki dzieci nie na, bo przez ostatnie 4 dni ciężko było.

Dziewczyny, kciuki za wizytę &&&&.

kciuki za męża &&&&&

hej :)
ja chciałbym pracować do kwietnia później synkiem sie na cieszyć dla mnie to oszczędności bo syn ma nianie i place kolo 800zl miesięcznie a tak 100% wypłaty dla nas bez żadnych kosztów...
przez reformę 6-latkow nie pójdzie do przedszkola bo miejsc brak a szkoda biedaczek codziennie sie pyta kiedy idzie do przedszkola

miłego tygodnia i poprawy samopoczucia

oj szkoda, że się nie dostał do przedszkola :sad: a może jakieś prywatne?

Hej dziewczyny.
Idę dzisiaj na badania. Nerka boli mnie od wczoraj coraz mniej mi się to podoba. Wzięłam Nospę forte i czekam czy przejdzie.
Ja nie pracuje jako tako wiec i tak siedzę w domu.

kurcze niedobrze z tą nerką ...oby się nie rozwinęło

Witajcie
Ja siedzę w pracy i zaraz głową o stół z senności walnę

hahah ja też czasami tak miałam choć o dziwo jeszcze w tej ciąży nie :-p

Cześć ;D

Ale sie nazbierało przez dwa dni.. Byłam wyjęta z życia przez szkołe i egzaminy ;O

Dzisiaj czuję się masakrycznie, ból głowy i katar. przeleże cały dzień.

dla Ciebie też zdrówka życzę

Malusiolka trzymam kciuki z M :)

Anik powodzenia u lekarza :)

Pola mi też kliknęłaś, że mój post stary :p może monotonny :p

moja lekarka jednak dziś nie przyjmuje i muszę iść jutro :/

Ja miałam straszną noc. Położyłam się o 22 ale szybko zaczęłam się budzić. O 3 w nocy obudził mnie taki głód jakbym miesiąc nie jadła, było mi niedobrze, chciało mi się wymiotować. Napiłam się wody, ale ssało coraz bardziej :(
nie wytrzymałam i wstałam i zjadłam dwie kanapki :( nie wiem co to będzie, jak tak co noc się będę budzić...miała któraś z Was tak teraz lub we wcześniejszej ciąży? Co robić w takich sytuacjach? Nie chcę jeść w nocy :(

wydaje mi się, że to minie, ja w pierwszej ciąży nie jadłam w nocy ale rano i w ciągu dnia miałam wilcze napady głodu ale tylko przez jakiś czas, potem się unormowało.

Hej dziewczyny, obudzilam sie dzis o 4 mega glodna, ale z racji dzisiejszych badan nic nie moglam zjesc:( dziecko po raz 1 od miesiaca poszlo do przedszkola o dziwo zadowolone, myslalam ze bedzie gorzej. Brzuch coraz bardziej wywalony, zaparcia jak nigdy. Dzis wizyta, boje sie stanac na wage u lekarza :p powodzenia dla tych co tez dzis wizytuja :)

kciuki za wizytę &&&&

ja chyba właśnie zaczynam wchodzić w fazę ciągłego głodu :-D
siedzę w pracy i ogólnie roboty dużo ale jakoś weny nie ma dziś....zrobiłam za to zaproszenia na urodziny dla córci :tak:

Dziewczyny, dziękuję za kciuki. M właśnie dzwonił, że ma tą pracę i na dobrych warunkach  Jak dobrze pójdzie babka powiedziała, że ma szanse na umowę na stałe.

No to super :-D kciuki się przydały:-D

Cześć Kobitki :tak:

Niedziela minęłam mi bardzo rodzinnie...a dzisiaj mi się wcale nie chciało wstawać...ale zwlokłam się jakoś z łóżka i pomogłam małżonkowi naszykować dziewczynki do szkoły i przedszkola...które sam odprowadził bo do pracy jechał dopiero na 9.00 a ja korzystając z wolnej chaty wskoczyłam jeszcze raz do łóżeczka i obudziła mnie znajoma telefonem o 10.30:rofl2:

KasiaMarysia ja jeszcze nawet nie wiem czy mojemu maleństwu bije serduszko bo na pierwsze usg mam czekać do 29.02 :sorry:
Sreberko ze względu na moją pracę (co najmniej 10 godzin na nogach w tym dźwiganie też ciężarów )i wyniki morfologi ja już jestem na zwolnieniu i nie sądzę by mi lekarz pozwolił wrócić...:confused:
Pola06 u mnie ferie dopiero od 15.02 :rolleyes2:
Jane
też planowałam pracować..tak co najmniej do maja ale plany swoją drogą a zdrowie swoją...:confused:
Plany..plany....w drugiej ciąży planowałam że swoją córcię będę karmić piersią do 2 r ż....pierwszą karmiłam rok...a wyszło tak że na samej piersi nie była nawet pełnego miesiąca a na karmieniu mieszanym dotrwała do 3,5 miesiąca...
Molly ja nic nie biorę na wzdęcia póki co ale jak nadal będą tak męczyć to chyba zacznę coś zażywać...może lekarz coś mi poleci w piątek...
Kasia2439 powodzenia na wizycie :tak:
Anik. współczuję problemów z nerkami:confused:
annam03, Marzena08,Agulka1820 zdrówka Wam życzę:tak:
!zi udanej wizyty:tak:

Hej dziewczyny, tez macie takie okropne bole glowy? Moja wizyta u lekarza bedzie dopiero za 2 tyg i wolalabym do tego czasu nie ratowac sie paracetamolem. Polozylam sie spac z tym bolem i z nim tez wstalam, cos strasznego.

reklama
Hej dziewczyny, tez macie takie okropne bole glowy? Moja wizyta u lekarza bedzie dopiero za 2 tyg i wolalabym do tego czasu nie ratowac sie paracetamolem. Polozylam sie spac z tym bolem i z nim tez wstalam, cos strasznego.[/QUOTE
Mnie tez boli głowa niestety. Moja gin kazała mi pić conajmniej 2l wody.

Do góry