reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześnióweczki

aluśka a w pierwszej ciązy ile przytyłaś w konkretnych trymestrach? :) a tak przy okazji, jak ta panienka na Twoim awatarze to Twoja córeczka to muszę powiedzieć, że śliczna dziewczynka :) przecudna :tak::tak:
W pierwszej ciąży przytyłam tylko 12kg...waga startowa 62kg potem mam dopiero wpisaną w kartę wagę z "21" tygodniu i wynosiła 65kg... no i waga końcowa w dniu wywołania 74kg...A pierworodna wagę urodzeniową miała 3020kg...
W drugiej ciąży wagę startową miałam 58kg w 13 tygodniu moja waga wynosiła 62kg, w 25 tygodniu 67kg... 31tyg. 69kg i waga końcowa 76kg.. czyli 18kg na plusie...waga urodzeniowa młodej 3580kg...

Ciąża z pierwszą córą była młodsza niż to wskazywały obliczenia od @ ale jakoś lekarz nie brał pod uwagę moim wyliczeń...co chyba dobrze wyszło bo do swojej faktycznej daty urodzenia by nie dotrwała...miała 4 pętle na szyjce...
Dziękujemy za komplementy :tak: tak w awatarku jest zdjęcie mojej pierworodnej na którym miała jakieś 2 latka :-) :)

aluśka - a możesz zdradzić tytuł książki tej autorki? Jestem nowym książkowym, to może też pójdę do biblioteki i to sobie wypożyczę :)
" Dziedziczka" Mary Higgins Clark....bardzo lubię książki tej autorki:rolleyes:

reklama
sreberko - u mnie to nawet lekarka zdziwiona była, bo musiałam zajść w ciążę w trakcie stymulacji. :) Tak czy siak to mój prawdziwy CUD. :)

sreberko - może to głupio zabrzmi, ale myślę, że jestem w ciąży bo mój dziadek zmarł na początku grudnia i chyba zrobił miejsce dla nowego członka rodziny. Bo to było moje IV in vitro.

sreberko - może to głupio zabrzmi, ale myślę, że jestem w ciąży bo mój dziadek zmarł na początku grudnia i chyba zrobił miejsce dla nowego członka rodziny. Bo to było moje IV in vitro.
Wierze w takie rzeczy :)

Wazylam sie wczoraj i waze 55 kg a jeszcze niedawno wazylam ponad 56. Kurde nie wiem jak to mozliwe bo jem duzo..
My dzis odgrzewany obiad z wczoraj. Mamy mega lenia.

reklama
KasiaMarysia23 - u mnie samopoczucie dobre, przestało mnie ciagle ćmić w podbrzuszu, odruch wymiotny sporadyczny, tylko sutki bolą albo swędzą i często na siusiu muszę :).
Maz wczoraj obiad gotował, na dziś tez będzie, więc blogie lenistwo. Wczoraj byliśmy na spacerze.
A jak u Ciebie?

Do góry