reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześnióweczki

Wiecie co, martwię się bo zaczynam 10 tydzień dopiero a na wadze już 2 kg więcej :( Jem niby częsciej, bo tylko to pomaga mi na mdłości, ale jak już jem to niewiele.... nie jem słodyczy, fast foodów, chipsów, ani innych śmieci....zaparć już nie mam, więc nie to jest powodem zwiększonej masy ciała....wieczorami mam wzdęcia....ale w ubrania się spokojnie mieszczę...a większość moich spodni to obcisłe rurki, legginsy....masakra...jak tak dalej pójdzie to do porodu będę ważyła drugie tyle :(

a Wy jak tam z kg?

U mnie +7 wiec masakra ale to wszystko zatrzymanie wody w organizmie

Ja tez dzisiaj spałam w dzień. Dobrze, że synuś tez się zdrzemnal bo bym nie wyrobila

reklama
Dzięki za odpowiedzi, dużo od wczoraj się naczytałam o ciążach młodszych.. u nas ostatnia miesiączka 8 grudnia a i trochę późna owu ale nie aż tak, żeby przesunęło się o dwa tygodnie.. chociaż w sumie natura naturą, trzeba czekać na następne usg.
Bardzo aktywne tutaj jesteście!

Ja na szczęście mam minus 2 kg od początku, ale mam lekką nadwagę której nie dałam rady do końca zredukować po ostatniej ciąży, więc o te pare kilo mniej się nie pogniewam ;)

Dzięki za odpowiedzi, dużo od wczoraj się naczytałam o ciążach młodszych.. u nas ostatnia miesiączka 8 grudnia a i trochę późna owu ale nie aż tak, żeby przesunęło się o dwa tygodnie.. chociaż w sumie natura naturą, trzeba czekać na następne usg.
Bardzo aktywne tutaj jesteście!

Ja na szczęście mam minus 2 kg od początku, ale mam lekką nadwagę której nie dałam rady do końca zredukować po ostatniej ciąży, więc o te pare kilo mniej się nie pogniewam ;)

ja miałam ostatnią @ 10 grudnia a owulację na 99% w Sylwestra dopiero czyli w 22 dc a zagnieżdżenie jeszcze później więc moja ciąża też jest młodsza niż wychodzi termin z OM. Standardowo liczy się, że owulacja jest w połowie cyklu czyli ok 14 dnia ale jak wiemy to tylko teoria bo dużo kobiet ma owulację w innym terminie dlatego nie martw się bo u Ciebie na pewno też tak jest i wszystko jest ok. Lekarz obliczy ci termin z USG. Ja z USG mam termin na 16.0 ale już sama wiem że urodzę bardziej pod koniec września:blink:

To nie tak, że śpię przy dziecku. Soboty mąż ma wolne, więc z młodym siedzi.
spokojnie tak myślałam :-) :) a ile ma synek?

hejka

Wszystkie tak dzisiaj szalałyście z tym sprzątaniem? bo ja to tylko randkowałam sobie z żelazkiem i deską do prasowania ;-) ;)a tak poza tym to się relaksowałam przy nowej lekturze:-) :)
Wczoraj tak się zbierałam do tej biblioteki że w końcu miałam zamiar darować sobie jakiekolewiek wyjście ale w końcu stwierdziłam że dwa dni bez książki to za długo i się jeszcze na szybko wybrałam...była już 17.30 więc miałam pół godziny żeby jeszcze zdążyć coś wypożyczyć...wybrałam pierwszą lepszą książkę M.H Clark i wróciłam do domu a dziś dopiero się zabrałam za czytanie ale tak mnie wciągnęła że ja przeczytałam do końca...także w poniedziałek kolejna wizytacja w bibliotece...córa też już swoja książkę kończy także obie się wybierzemy :tak:

reklama
Ja dzis mialam koszmarny dzien. Czulam sie kompletnie bez sily do tego mialam okropne zawroty glowy. Czulam sie jakbym miala pasc. Znowu sie czuje jakby chorobsko mialo mnie jakies rozlozyc

Witam nowa wrzesnioweczke.

Do góry