reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześnióweczki

Hej
Nie umiem się wyturlać z łóżka. A czeka mnie tyle sprzątania.... I obiad - masakra.
Zaraz sobie sałatkę zrobię, potem obiad. Wczoraj po 21 po mango do sklepu jechałam żeby mieć na dzisiaj do sałatki owocowej.

reklama
Hej a ja mam chwile bo młoda padła. M pojechał na zakupy bo jeszcze chce coś na wyprzedazach kupic. Ja ostatnio dużo przez neta kupuje.

Dziewczyny wspólczuje wam tego złego samopoczucia i ciagłych wymiotów i nudności :sad:

Co do ciąży i dzieci to ja mam teraz zupełnie inna perspektywe. W pierwszej moglam lezec plackiem caly dzien a teraz .....ja dalej karmie piersia moja corke i ona sie teraz czesciej budzi w nocy niz jak byla noworodkiem :rofl: lozeczko ma jeszcze u nas w sypialni wiec troche spi u siebie a troche z nami. W nocy czasem sie budzi kilka razy a ja codziennie o 6 do pracy wstaje wiec dziewczyny w pierwszej ciazy delektujcie sie blogim lenistwem :-D jedyny plus tej sytuacji jest taki ze ja sie juz dawno do takiej ilosci snu przyzwyczailam i do pobudek w nocy wiec po porodzie niewiele sie u mnie zmieni :-p

Co do cc to ja zdecydowanie wole sn ale tez mialam bardzo szybki i latwy porod. Od razu chodzialm normalnie, poszlam sobie pod prysznic, nie mialam problemu z niczym. Nie bylam szyta wiec dla mnie luksus...a widzialam jak dziewczyna obok po cc 15 minut z lozka probowala wstac do wc :sad: masakra...choc wiem ze nie po kazdym cc tak jest.

Ja tez oczywiscie dzis sprzatanie zaliczylam, jeszcze mi kuchnia zostala ale to jak obiad zrobie. Dzis racuchy.

A i zaczelo sie u mnie latanie do kibelka na siku co chwile :-p
Pisze z tableta i nie wiem jak tu cytaty wkleic i nie moge wam odpowiedzic a nie pamietam co kto pisal :sad:

Cześć dziewczyny podczytuje Was od niedawna i było by mi bardzo miło gdym mogla do Was dołączyć:) jestem juz mama 2 letniej Nikoli od niedawana staralam sie z męzem o drugiego dzidziusia az w konu udało sie w dniu spodziewanaej miesiaczki zobaczyłam dwie kreseczki :) na wizyte umowilam sie 2.02 lecz wczoraj poczulam klucie i gniecenie w llewym jajniku bardzo mnie to zaniepokoilo, wiec poszlam wczoraj i co sie okazalo prawidłowy pecherzyk ciazowy o wymiarach 10 mm oprocz niego widoczny drugi bezechowy i bez obwodki a i jeszcze 2 torbielki rozumiecie cos z tego ?? lekarz sam nie wiedział o co chodzi i kazał porobic mi badania i przyjsc do kontroli za tydzien. Dodam, ze termin mam wyznaczony na 26.09

Cześć dziewczyny
Ja dziś pozałatwiałam kilka rzeczy , byłam w pracy z l4 i wróciłam tak zmęczona jakbym cały dzień po górach chodziła , obowiązkowo po przyjściu położyłam się spać ;) Jak nigdy nie umiałam spać w dzień tak teraz mi nawet wiercenie przestało przeszkadzać ;)
Ja dziewczyny które mają dzieci i są w ciąży podziwiam , a co do cesarek to moja bratowa po 3 wróciła taka obolała że, ledwo chodziła w domu, a tu każde dziecko wołało o zainteresowanie.
Mi dziś przyszedł smak na lody kokosowe , ciężko normalnie dostać więc przy jeździe do pracy zahaczyłam o centrum handlowe i zjadłam 2 gałki ;) uratowana hahha

Ale tu dziś cicho :) Wszystkie sprzątają :D

milka
Witaj! Gratuluję i zdrówka życzę! :) nie wiem co to się podziało u Ciebie, zrób koniecznie badania i zobaczymy co lekarz powie za tydzień, ale nie martw się, na pewno wszystko się ułoży :)

Marzen czemu pracujesz jak masz L4? :) korzystaj i odpoczywaj :) Ja też codziennie śpię w południe :) jak dziecko. O dziwo potem nie mam problemu spać w nocy tak jak kiedyś :p w ogóle bym tylko spała i wstawała jeść i siusiu :p
Tez miałam fazę na lody w zeszłym tygodniu :p

Dziewczynki, Wam też puchną nogi? martwię się, bo to za wcześnie na takie dolegliwości, a jednak. Nie wiem, czy to woda, czy te żyły?

Wiecie co, martwię się bo zaczynam 10 tydzień dopiero a na wadze już 2 kg więcej :( Jem niby częsciej, bo tylko to pomaga mi na mdłości, ale jak już jem to niewiele.... nie jem słodyczy, fast foodów, chipsów, ani innych śmieci....zaparć już nie mam, więc nie to jest powodem zwiększonej masy ciała....wieczorami mam wzdęcia....ale w ubrania się spokojnie mieszczę...a większość moich spodni to obcisłe rurki, legginsy....masakra...jak tak dalej pójdzie to do porodu będę ważyła drugie tyle :(

a Wy jak tam z kg?

Wiecie co, martwię się bo zaczynam 10 tydzień dopiero a na wadze już 2 kg więcej :( Jem niby częsciej, bo tylko to pomaga mi na mdłości, ale jak już jem to niewiele.... nie jem słodyczy, fast foodów, chipsów, ani innych śmieci....zaparć już nie mam, więc nie to jest powodem zwiększonej masy ciała....wieczorami mam wzdęcia....ale w ubrania się spokojnie mieszczę...a większość moich spodni to obcisłe rurki, legginsy....masakra...jak tak dalej pójdzie to do porodu będę ważyła drugie tyle :(

a Wy jak tam z kg?
A ja 1 kg do przodu. U mnie 7 tydz 7dz. Ja się nie martwię przybyciem. Z córką przytyłam 34kg i spadam z wagi bez problemu☺

Ja jestem 5kg, ale na minusie..... W poprzedniej ciąży przytyłam 7kg bo na początku też chudlam choć czułam się dobrze i wsio jadłam. Teraz Mdłości mnie skutecznie hamują przed jedzeniem.
Dzisiaj to jakiś koszmar. W ciągu dnia spalam dwa razy po 2 godziny. Jak niemowlak dosłownie, choć mój synek to miał drzemki po 40 minut maks.
Na szczęście teraz jest już lepiej i nawet z synem oponki zrobiliśmy. Tyle, że ja na nie tylko patrzę.....

reklama
Cześć dziewczyny podczytuje Was od niedawna i było by mi bardzo miło gdym mogla do Was dołączyć:) jestem juz mama 2 letniej Nikoli od niedawana staralam sie z męzem o drugiego dzidziusia az w konu udało sie w dniu spodziewanaej miesiaczki zobaczyłam dwie kreseczki :) na wizyte umowilam sie 2.02 lecz wczoraj poczulam klucie i gniecenie w llewym jajniku bardzo mnie to zaniepokoilo, wiec poszlam wczoraj i co sie okazalo prawidłowy pecherzyk ciazowy o wymiarach 10 mm oprocz niego widoczny drugi bezechowy i bez obwodki a i jeszcze 2 torbielki rozumiecie cos z tego ?? lekarz sam nie wiedział o co chodzi i kazał porobic mi badania i przyjsc do kontroli za tydzien. Dodam, ze termin mam wyznaczony na 26.09

witaj, a może bliźniaki?? porobisz badania, pójdziesz do gina i się wyjaśni. Trzymam kciuki &&&&

a Wy jak tam z kg?

nie martw się, zrzucisz. Ja z wagą póki co też stoję w miejscu ale po południu i wieczorami mam mega brzuch wywalony. M dziś nawet stwierdził że już coś tam widać :-) :) ale w ciuchy się swoje mieszczę.

Ja jestem 5kg, ale na minusie..... W poprzedniej ciąży przytyłam 7kg bo na początku też chudlam choć czułam się dobrze i wsio jadłam. Teraz Mdłości mnie skutecznie hamują przed jedzeniem.
Dzisiaj to jakiś koszmar. W ciągu dnia spalam dwa razy po 2 godziny. Jak niemowlak dosłownie, choć mój synek to miał drzemki po 40 minut maks.
Na szczęście teraz jest już lepiej i nawet z synem oponki zrobiliśmy. Tyle, że ja na nie tylko patrzę.....

wow jakie drzemki :-) :) fajnie, że synek daje ci tyle pospać.

ja dalej nie czuję zmęczenia większego choć dziś pod wieczór już nic mi się nie chciało i sprzątanie szło mi jak po grudzie :-p

Do góry