reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześnióweczki

Molly nie mam siły, wstałam z łóżka poszłam do WC, a teraz leżę w salonie.

Acgug a wszystko możesz jeść?

Jak tak myślę o różnych potrawach to bym zjadła np spaghetti, ale jak pomyśle jak się je robi to od razu mi nie dobrze.

reklama
Acgug mój syn też co chwilę budzil się w nocy na karmienie. Potrafił wstawać nawet co pół godziny. Liczę na to, że drugie dziecko będzie większym spiochem :)

Dziewczyny nie mam siły. Poodkurzalam a na mycie podłóg nie mam już mocy. Masakra gdzie moja energia?? Jeszcze czeka mnie gotowanie obiadu a stanie teraz przy garach to dla mnie istna katorga. Ale mus to mus.

Molly nie mam siły, wstałam z łóżka poszłam do WC, a teraz leżę w salonie.

Acgug a wszystko możesz jeść?

Jak tak myślę o różnych potrawach to bym zjadła np spaghetti, ale jak pomyśle jak się je robi to od razu mi nie dobrze.
No coś Ty☺
Są takie potrawy, że mi nie smakują. Nawet jak sobie o nich pomyślę to mnie dźwiga. O np. kotlety chyba bym się pozygala. Jem na co mam ochotę. Teraz podchodzi mi nabiał oprócz mleka. Ser biały mogłabym jeść tonami. O I jeszcze czekoladki. Ja podchodzę do tego w ten sposób ( z reszta mój mąż mi tak ciągle mowi), że to minie i będzie dobrze. Zobaczysz dzieciątko wynagrodzi Ci wszystko
Idę sprzątać
Pozdrawiam

Acgug mój syn też co chwilę budzil się w nocy na karmienie. Potrafił wstawać nawet co pół godziny. Liczę na to, że drugie dziecko będzie większym spiochem :)

Dziewczyny nie mam siły. Poodkurzalam a na mycie podłóg nie mam już mocy. Masakra gdzie moja energia?? Jeszcze czeka mnie gotowanie obiadu a stanie teraz przy garach to dla mnie istna katorga. Ale mus to mus.
Ja mam obiad z wczoraj na szczęście. A o sprzątaniu mowie od rana i co?
Wyniosła tylko pościel na balkon i tyle☺
Idę bo masakra jaki mam syf aż wstyd patrzec

Ale cokolwiek Ci smakuje o tyle dobrze. Mi nic niestety nie pasuje. Ciągle coś jest nie tak. Nie ma niczego co jadłabym ze smakiem.
Tez niedługo zaczniesz mieć "swoje smaki" zobaczysz.
Ja w pierwszej ciąży wcinałam truskawki z puszki, jabłka i lody (pamiętam do dzis jak rano jechałam po bułki i juz na śniadanie musiałam zjeść loda).
Kurde idę juz
Narka☺

Któraś z Was pisała o kroplach raczej odpada. Uważałabym z lekami.

Acgug, oby tak było. Przy pierwszej co 1h wstawałam i cały czas chciała do nas do łóżka, a teraz z niej śpioch :p

Co do mdłości to jakiś czas temu z siostrą rozmawiałam to mówiła, żeby spróbować banany zjeść. Jej pomagało i też spróbowałam to było ok. Teraz nie mam w domu musze kupić. Tak samo jabłek przed ciążą aż tak nie jadłam a teraz 3/4 dziennie.

Ale macie fajnie, że możecie czekoladę jeść. Mnie odrzuca i do tego mam uczulenie jak zjem. Nogi od razu zaczynają mnie swędzieć. Przy dziewczynkach czekoladę zagryzałam ogórkami kiszonymi :p

Co do dzieci to czasami ciężko, ale moje są na tyle duże, że potrafią razem się bawić i mogę na spokojnie obiad zrobić.

Ja przy łóżku mam cały czas herbatniki i jak rano czuje głód przed śniadaniem zjadam jednego/dwa i jest ok.

Malusiolka ja pytałam o krople na żołądek.

W listopadzie okazało się że to też mam uczulenie, czekolady, pomidorów, jajek jeść i nie mogłam. Ale teraz nie swędzi aż tak :)

reklama
Do góry