reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześnióweczki

reklama
Zazdroszczę Ci Molly. Jak byłam potwierdzić ciążę z bety to mnie zbadała na fotelu potem usg. Była miła, kazała dbać o siebie ogólnie spoko. Pytała gdzie będę prowadziła ciąże, a ja ząk??? nie wiedziałam że na NFZ można. I myślę, żeby ona mi prowadziła tylko właśnie nie wiem czy usg zrobi. Jeśli nie to pójdę prywatnie. Martwię się o serduszko. Jak mi pokazała to się ucieszyłam, ale kazała zachować spokój do 12 tyg, bo wtedy tworzy się łożysko. Trochę boje się, że coś nie tak i mi nie powiedziała. Ale chyba aż tak nieodpowiedzialna by nie była. Krawien nie mam ale i tak się boje.

Zazdroszczę Ci Molly. Jak byłam potwierdzić ciążę z bety to mnie zbadała na fotelu potem usg. Była miła, kazała dbać o siebie ogólnie spoko. Pytała gdzie będę prowadziła ciąże, a ja ząk??? nie wiedziałam że na NFZ można. I myślę, żeby ona mi prowadziła tylko właśnie nie wiem czy usg zrobi. Jeśli nie to pójdę prywatnie. Martwię się o serduszko. Jak mi pokazała to się ucieszyłam, ale kazała zachować spokój do 12 tyg, bo wtedy tworzy się łożysko. Trochę boje się, że coś nie tak i mi nie powiedziała. Ale chyba aż tak nieodpowiedzialna by nie była. Krawien nie mam ale i tak się boje.
Nie martw się na zapas. Wszystko będzie dobrze. Nie możesz się negatywnie nakrecac bo to dopiero źle wpływa na dzieciątko. Myśleć pozytywnie trzeba i wszystko będzie git☺

KasiaMarysia myślę, że lekarz nie zataja przed pacjentem ważnych rzeczy. Gdyby coś było nie tak to na pewno by powiedziała :) Jak będziesz teraz na wizycie to powiedz, że się martwisz i chciałabyś dla uspokojenia zobaczyć serduszko :) myślę, że jak jest ludzka to zrobi. Chociaż moja gin mówi, że za często usg też nie jest dobre. Dla swojego spokoju możesz też powtarzać betę i zobaczyć czy fajnie rośnie, ale spróbuj dla dobra swojego i Maluszka się nie martwić :) masz mdłości, plamień brak, odrzuca Cię od jedzenia :) ewidentne objawy zdrowej ciąży :) ze stresu nic dobrego nie wyniknie :) tulę Cię i nie martw się naprawdę bo zwariujesz ;)

reklama
Do góry