reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześnióweczki

Ja też już przestałam czytać głupoty w internecie :)

Ja z wagi wyjściowej 53,5 teraz mam 55 :p troszkę się boję, że za dużo przytyję w ciąży,dlatego staram się jeść zdrowo: warzywka, owoce. Nawet zaczęłam jeść kasze, których nie
cierpię, bo są bardzo zdrowe

Wam tez tak czas ostatnio wolno plynie?
Ja wiem o ciazy 10 dni a czuje sie jakbym byla w niej juz z 3 miesiace. Nie moge doczekac sie wizyty no i stresuje sie nia troche

mi też bardzo wolno leci, chciałabym, żeby już był brzuszek i żeby dzidzia kopała, a tu ciągle jest ten 8 tydzień :p

reklama
Hej!
U nas wczoraj był dzień babci i dziadka. Wiec impreza w przedszkolu a potem powiedzieliśmy rodzicom, że drugie wnusiatko w drodze :)

Ja cały czas bez problemu mieszcze się w spodnie. Są nadal takie jak przed ciążą. Mimo, że w miesiąc (!!!!) Waga skoczyła mi na plus aż 7 kg. Masakra jakaś. Podobno może to być przez zatrzymywanie wody..w.kazdym razie lekarz mówił żebym się tym nie przejmowała... pewnie będzie to miało także związek z moim ciśnieniem bo juz powoli jest podwyższone i pewnie jak w pierwszej ciąży wyladuje łykając Dopegyt...

Piersi mnie nie bolą jakoś bardzo. Trochę czasami... bardziej wrażliwe mam sutki które na szczęście się powiększyły nieco ;)

Właśnie miałam
Lekkiego stresa ... Ale
Jeśli to normalne to postaram
Sie o tym nie myślec ..:) dzięki za odpowiedz dziewczyny ;)
Ja juz mam
Lekki problem z dopinaniem sie chociaż to bardziej wina brzucha bo
Mam wzdety , no i niestety muszę śmigać po jakiś wygodniejszy stanik bo pomimo tego ze miseczka jest jeszcze dobra - przybyło mi troche w obwodzie i strasznie uwiera

Dziewczyny nie czytajmy o poronieniach, bo jeszcze na siebie ściągniemy nieszczęście. Trzeba zaufać swojej kobiecej intuicji :)

Herbatę z cytryną odkryłam kiedyś w restauracji, tak mnie mdlilo ze szok. Wypiłam 3 jak zauważyłam że pomaga. Teraz wodę będę piła z cytryna :)

Do łóżka kupiłam sobie wafle ryżowe :) zjem zanim wstanę. Czasem
mdłości są tak mocne że ciężko zasnąć.

Rosie mnie wczoraj bolaly jajniki i brzuch trochę jak na @ ale położyłam się i przeszło, bo już się bałam. Moja gin mówiła że to tak może być, nospe przepisała.

Mam takie pytanie, jak miałam usg w 6 tygodniu, to w 8 tygodniu na wizycie tez zrobi? oczywiste mowa o NFZ

Dziewczyny pobolewają was jajniki , albo ogólnie w dole brzucha ,? To przerazajace Jak nie wiesz czy to dobry znak , czy raczej nie ..

Mnie też brzuch pobolewa także chyba rzeczywiście to normalne :)

Dziewczyny obudziłam się dzisiaj z bólem gardła. Co mogę wziąć by jakoś sobie ulżyć? Raczej chyba tylko domowe sposoby zostają? Tak to jest jak się ma przedszkolaka w domu - wszystkie wirusy przynosi z przedszkola.

Dziewczyny nie czytajmy o poronieniach, bo jeszcze na siebie ściągniemy nieszczęście. Trzeba zaufać swojej kobiecej intuicji :)

Herbatę z cytryną odkryłam kiedyś w restauracji, tak mnie mdlilo ze szok. Wypiłam 3 jak zauważyłam że pomaga. Teraz wodę będę piła z cytryna :)

Do łóżka kupiłam sobie wafle ryżowe :) zjem zanim wstanę. Czasem
mdłości są tak mocne że ciężko zasnąć.

Rosie mnie wczoraj bolaly jajniki i brzuch trochę jak na @ ale położyłam się i przeszło, bo już się bałam. Moja gin mówiła że to tak może być, nospe przepisała.

Mam takie pytanie, jak miałam usg w 6 tygodniu, to w 8 tygodniu na wizycie tez zrobi? oczywiste mowa o NFZ

Nie wiem bo ja obie ciąże prywatnie chodziłam ale podobno (tak było wtedy) były 3 USG na cala ciążę. Na początku, potem polowkowe i na koniec.

Mnie też brzuch pobolewa także chyba rzeczywiście to normalne :)

Dziewczyny obudziłam się dzisiaj z bólem gardła. Co mogę wziąć by jakoś sobie ulżyć? Raczej chyba tylko domowe sposoby zostają? Tak to jest jak się ma przedszkolaka w domu - wszystkie wirusy przynosi z przedszkola.

Kup sobie tabletki do ssania *spam*. Dla kobiet w ciąży. Mnie po 3 gardło przestało boleć :)

Dziewczyny, wrzućcie na luz i przestańcie tak wszystko analizować. To nie służy ani Wam ani dzieciom. A już tym bardziej nie czytajcie i nie oglądajcie bzdur w necie. Tam są takie niesamowite historie, że książki można pisać. Nie umniejszam Waszym uczuciom i wątpliwościom, szanuję je, to zupełnie normalne, że tak się wszystkim przejmujecie, szczególnie te z Was, dla których to pierwsza ciąża. Ja Was doskonale rozumiem, naprawdę. Ale trzeba spróbować zachować dystans, dla zdrowia Waszego i maluchów. Oczywiście trzeba obserwować swój organizm ale jeśli nie dzieje się nic złego (silny ból, żywoczerwone krwawienie) to nie ma co się martwić na zapas. Pozytywne myślenie to to, czego teraz potrzeba :-) Serdecznie pozdrawiam!

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry