reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2019

reklama
Dziewczyny, prenatalne się zbliżają, a ja nie wiem, czy nam robić tylko te badania z krwi normalne (za około 100 zł), czy te dodatkowe badania za ok. 2 k? Mowie o tych, które wylapuja niby wszystkie choroby. Jakie wy podjelyscie decyzje w tej kwestii?
Ja robię tylko USG, tak mi nawet zasugerowano jak się zapisywałam :) gdyby ( nie daj Boże ) na USG wyszło coś nie tak, wtedy zrobię też z krwi

Ja nie robie krwi. Tylko usg. Generalnie moja siostre tak nastraszyli ze z krwi zle wyniki i w ogole pol ciąży biedna sie martwila ze mlody ma Downa i co? Fałszywy alarm. Mi taki stres nie potrzebnym dziecka i tak nie usunę, bo jak moglabym zabic własne dziecko?

Właśnie dużo też czytałam o takich przypadkach, dlatego trochę się denerwuje aby nie najeść się stresu niepotrzebnie :/ Chociaż ide 28 na NFZ a postaram się jeszcze 1 marca wbić na to samo USG w Lux-Med więc może uda się podwójnie sprawdzić :D

Mam rozumiec, ze żadna z was nie idzie nawet na te badania z krwi, które dają 95% pewności? Bo te za 2 k to podobno 100%. Tez słyszałam o takich przypadkach, ale nie wiem, czy nie sa naciągane

Mam rozumiec, ze żadna z was nie idzie nawet na te badania z krwi, które dają 95% pewności? Bo te za 2 k to podobno 100%. Tez słyszałam o takich przypadkach, ale nie wiem, czy nie sa naciągane
Ja nie wiem jeszcze, napewno tak po prostu nie robie tego za 2k bo dla mnie to w ciul kasy, jak będą wskazania to zrobię. Nad testem pappa sie zastanawiam jeszcze, przedyskutuje z lekarzem. A tak wiesz na serio to nic nie da Ci 100% pewności ;)

Ja robiłam USG i badanie krwi(NFZ) A dzisiaj idę jeszcze prywatnie na USG (ten na NFZ w 3 min wszystko pomierzył). Wynik z krwi żeby był miarodajny musi być porównany z wynikiem USG. Wyniki będę mieć gdzieś za tydzień max. Do tego pappa daje też informacje o stanie łożyska, czy jest wydolne itp. to tak w skrócie[emoji3] wiadomo że nie każdego stać. W Poznaniu 250 USG i 200 krew mniej więcej więc ładna sumka się uzbiera ....

Nie wiem czy czytacie blog Bakusiowo, tam autorka bloga też robiła NIFTY, niby wszsytko super i ogólnie bardzo poleca ale pomyliły się z płcią, chyba za drugim razem wyszło poprawnie :)

reklama
Do góry