reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2019

Mamuśki z nudnościami, ja na moje zgagi i nudości (całe szczęście bez wymiotne) odkryłam super imirozy specyfik Link do: Kornthai Co-Gin Instant Ginger Powder | Napój imbirowy | Sklep Scrummy jest intensywna i rozgrzewająca, a to co u nas w polsce dostępne imbirowe to jakaś słabizna, nawet jak korzeń sobie wrzątkiem zalewałam słabo pomagało :(

Jeszcze 9 dni jejku oszaleje do wizyty, a z tym obumarciem bez objawowym to pocieszam się tym co mówi @Kara88 , 12 tydz więc i szanse na poronienie już coraz mniejszcze całe szczęście :)

Lada moment będziemy czuć ruchy dzieciaczków to będzie łatwiej :)

reklama
Jej wy też dzisiaj takie nie do życia jesteście? Wstałam o 9 i czuję się taka zmęczona że szok, i wszystko mnie denerwuje. Normalnie jak bym pmsa miała [emoji23]

Jej wy też dzisiaj takie nie do życia jesteście? Wstałam o 9 i czuję się taka zmęczona że szok, i wszystko mnie denerwuje. Normalnie jak bym pmsa miała [emoji23]

Ja tak samo, pogoda przepiękna a ja ledwo siedzę zaraz jakieś zapałki na powieki założę a do 18 musze tu wysiedzieć ;) Jakbym całą noc balowała

Ja dziś miałam wkuuu.... w pracy z rana. Ale ze nie moge sie denerwować to mam w nosie :x to tylko praca a jak nie ta to inna.

Cześć dziewczyny [emoji3]
Ja dziś byłam na badaniach, a teraz leżę i tez nie mam siły na nic :/ musiałabym w Donu posprzątać ale nie chce mi się [emoji85][emoji85] u nas dziś tak piękna pogoda, że aż miło [emoji5] ja już się nie mogę doczkac prenatalnych.. A to dopiero w przyszłym tygodniu w czwartek :p

@dorzynka wow fajne takie zmiany w życiu! Czasem bardzo potrzebne :) a jak do tego miłe niespodzianki to tym lepiej :)

@jurkovska też mam takie myśli głupie często :( bo wiem z autopsji że to możliwe... A usg dopiero w w przyszły piątek

Mój na lux med nie ma usg w gabinecie i nie wiem jak często będzie mnie wysyłał, mam nadzieję że częściej niż 3 podstawowe [emoji849] na następnej wizycie zapytam bo teraz zapomniałam

Mnie dziś okropnie bolą plecy, jakby odcinek lędźwiowy zrósł się w jedno :/ do tego jeszcze mnie kręci jelitówka a do wieczora sama z małą jestem

Dziewczyny, prenatalne się zbliżają, a ja nie wiem, czy nam robić tylko te badania z krwi normalne (za około 100 zł), czy te dodatkowe badania za ok. 2 k? Mowie o tych, które wylapuja niby wszystkie choroby. Jakie wy podjelyscie decyzje w tej kwestii?

@dory ja robi tylko USG, praktycznie nie jestem obciążona więc wszystko powinno być git, jeżeli coś wyjdzie nie tak robię test z krwi.

@marii19 to ja tak samo w przyszły czwartek USG :) u mnie w lux med też nie mają w gabinetach ultrasonografu, trzeba sie zapisywać oddzielnie, szkoda bo szybciej by i sprawniej to szło jakby robili od ręki :D

reklama
Ja nie robie krwi. Tylko usg. Generalnie moja siostre tak nastraszyli ze z krwi zle wyniki i w ogole pol ciąży biedna sie martwila ze mlody ma Downa i co? Fałszywy alarm. Mi taki stres nie potrzebnym dziecka i tak nie usunę, bo jak moglabym zabic własne dziecko?

Do góry