reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2019

Mamuśki z nudnościami, ja na moje zgagi i nudości (całe szczęście bez wymiotne) odkryłam super imirozy specyfik Link do: Kornthai Co-Gin Instant Ginger Powder | Napój imbirowy | Sklep Scrummy jest intensywna i rozgrzewająca, a to co u nas w polsce dostępne imbirowe to jakaś słabizna, nawet jak korzeń sobie wrzątkiem zalewałam słabo pomagało :(

Jeszcze 9 dni jejku oszaleje do wizyty, a z tym obumarciem bez objawowym to pocieszam się tym co mówi @Kara88 , 12 tydz więc i szanse na poronienie już coraz mniejszcze całe szczęście :)

Lada moment będziemy czuć ruchy dzieciaczków to będzie łatwiej :)

reklama
Jej wy też dzisiaj takie nie do życia jesteście? Wstałam o 9 i czuję się taka zmęczona że szok, i wszystko mnie denerwuje. Normalnie jak bym pmsa miała [emoji23]

Jej wy też dzisiaj takie nie do życia jesteście? Wstałam o 9 i czuję się taka zmęczona że szok, i wszystko mnie denerwuje. Normalnie jak bym pmsa miała [emoji23]

Ja tak samo, pogoda przepiękna a ja ledwo siedzę zaraz jakieś zapałki na powieki założę a do 18 musze tu wysiedzieć ;) Jakbym całą noc balowała

Ja dziś miałam wkuuu.... w pracy z rana. Ale ze nie moge sie denerwować to mam w nosie :x to tylko praca a jak nie ta to inna.

Cześć dziewczyny [emoji3]
Ja dziś byłam na badaniach, a teraz leżę i tez nie mam siły na nic :/ musiałabym w Donu posprzątać ale nie chce mi się [emoji85][emoji85] u nas dziś tak piękna pogoda, że aż miło [emoji5] ja już się nie mogę doczkac prenatalnych.. A to dopiero w przyszłym tygodniu w czwartek :p

@dorzynka wow fajne takie zmiany w życiu! Czasem bardzo potrzebne :) a jak do tego miłe niespodzianki to tym lepiej :)

@jurkovska też mam takie myśli głupie często :( bo wiem z autopsji że to możliwe... A usg dopiero w w przyszły piątek

Mój na lux med nie ma usg w gabinecie i nie wiem jak często będzie mnie wysyłał, mam nadzieję że częściej niż 3 podstawowe [emoji849] na następnej wizycie zapytam bo teraz zapomniałam

Mnie dziś okropnie bolą plecy, jakby odcinek lędźwiowy zrósł się w jedno :/ do tego jeszcze mnie kręci jelitówka a do wieczora sama z małą jestem

Dziewczyny, prenatalne się zbliżają, a ja nie wiem, czy nam robić tylko te badania z krwi normalne (za około 100 zł), czy te dodatkowe badania za ok. 2 k? Mowie o tych, które wylapuja niby wszystkie choroby. Jakie wy podjelyscie decyzje w tej kwestii?

@dory ja robi tylko USG, praktycznie nie jestem obciążona więc wszystko powinno być git, jeżeli coś wyjdzie nie tak robię test z krwi.

@marii19 to ja tak samo w przyszły czwartek USG :) u mnie w lux med też nie mają w gabinetach ultrasonografu, trzeba sie zapisywać oddzielnie, szkoda bo szybciej by i sprawniej to szło jakby robili od ręki :D

reklama
Ja nie robie krwi. Tylko usg. Generalnie moja siostre tak nastraszyli ze z krwi zle wyniki i w ogole pol ciąży biedna sie martwila ze mlody ma Downa i co? Fałszywy alarm. Mi taki stres nie potrzebnym dziecka i tak nie usunę, bo jak moglabym zabic własne dziecko?

Do góry