Mi powiedzieli podczas rejestracji, że w moim wieku ( rocznikowo 24 ) i jeśli w mojej i narzeczonego rodzinie nie ma przypadków takich chorób to nie ma sensu, wystarczy USGMam rozumiec, ze żadna z was nie idzie nawet na te badania z krwi, które dają 95% pewności? Bo te za 2 k to podobno 100%. Tez słyszałam o takich przypadkach, ale nie wiem, czy nie sa naciągane
reklama
U mnie podobnie, samo USG 320+ jeśli dobrze pamiętam pappa 250@Kara88 u mojego gin od usg prenatalnych 330zł usg+ 250 test pappa [emoji849]
jurczux
Fanka BB :)
Mój prowadzący pierwszą ciążę w lux med wysyłał tylko na podstawowe USG w 12, 20, 32 i 37. Nie wiem, może byłam młodsza i mniej świadoma ale wcale się nie stresowałam i stwierdziłam że skoro lekarz tak wysyła to musi być wszystko dobrze [emoji4]@dorzynka wow fajne takie zmiany w życiu! Czasem bardzo potrzebne a jak do tego miłe niespodzianki to tym lepiej
@jurkovska też mam takie myśli głupie często bo wiem z autopsji że to możliwe... A usg dopiero w w przyszły piątek
Mój na lux med nie ma usg w gabinecie i nie wiem jak często będzie mnie wysyłał, mam nadzieję że częściej niż 3 podstawowe [emoji849] na następnej wizycie zapytam bo teraz zapomniałam
Mnie dziś okropnie bolą plecy, jakby odcinek lędźwiowy zrósł się w jedno :/ do tego jeszcze mnie kręci jelitówka a do wieczora sama z małą jestem
Teraz już świruje bardziej. Na szczęście jutro USG a za tydzień idę wypróbować nowego lekarza [emoji4]
Kattee
Jej wy też dzisiaj takie nie do życia jesteście? Wstałam o 9 i czuję się taka zmęczona że szok, i wszystko mnie denerwuje. Normalnie jak bym pmsa miała
Ja to ciągle nie do życia jestem tylko bym spała. Niedługo mąż wraca z pracy i córka ze szkoły, a ja nawet nie mam jeszcze pomysłu na obiad
@jurkovska to ty w końcu nie poszłaś na L4 jeszcze?
@dory ja tak samo jak dziewczyny planuje tylko USG
Aleeksandraa
Zaangażowana w BB
W 1 ciąży robiłam tylko USG za 250 zl
Teraz robię USG + PAPPa, darmowe jakiś program darmowych badań prenatalnych na Śląsku. Nie wiem czy jest ogólnopolski, na Śląsku napewno free.
Teraz robię USG + PAPPa, darmowe jakiś program darmowych badań prenatalnych na Śląsku. Nie wiem czy jest ogólnopolski, na Śląsku napewno free.
Klauduśka23
Jej jakie ceny
Ja za USG u swojego lekarza w Poznaniu zapłacę 150zł, a o krew nawet nie pytałam...
Ja za USG u swojego lekarza w Poznaniu zapłacę 150zł, a o krew nawet nie pytałam...
justyndziuk
Jeju zazdroszczę wam tego spania mi się włączyła bezsenność i cały czas chodzę wykończona, bo w dzień nie mam za bardzo kiedy się położyć.. a jak już się położę to nie umiem zasnąć ;/ w nocy w ogóle nie śpię.. [emoji849][emoji24]
A taka piękna pogoda! [emoji295]️
Tez idę tylko na usg jeszcze miesiąc [emoji177]
A taka piękna pogoda! [emoji295]️
Tez idę tylko na usg jeszcze miesiąc [emoji177]
reklama
A ja jade do Poznania na prenatalne i USG+krew 320zl[emoji848]Ja robiłam USG i badanie krwi(NFZ) A dzisiaj idę jeszcze prywatnie na USG (ten na NFZ w 3 min wszystko pomierzył). Wynik z krwi żeby był miarodajny musi być porównany z wynikiem USG. Wyniki będę mieć gdzieś za tydzień max. Do tego pappa daje też informacje o stanie łożyska, czy jest wydolne itp. to tak w skrócie[emoji3] wiadomo że nie każdego stać. W Poznaniu 250 USG i 200 krew mniej więcej więc ładna sumka się uzbiera ....