reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2019

Mam rozumiec, ze żadna z was nie idzie nawet na te badania z krwi, które dają 95% pewności? Bo te za 2 k to podobno 100%. Tez słyszałam o takich przypadkach, ale nie wiem, czy nie sa naciągane
Mi powiedzieli podczas rejestracji, że w moim wieku ( rocznikowo 24 ) i jeśli w mojej i narzeczonego rodzinie nie ma przypadków takich chorób to nie ma sensu, wystarczy USG

reklama
@dorzynka wow fajne takie zmiany w życiu! Czasem bardzo potrzebne :) a jak do tego miłe niespodzianki to tym lepiej :)

@jurkovska też mam takie myśli głupie często :( bo wiem z autopsji że to możliwe... A usg dopiero w w przyszły piątek

Mój na lux med nie ma usg w gabinecie i nie wiem jak często będzie mnie wysyłał, mam nadzieję że częściej niż 3 podstawowe [emoji849] na następnej wizycie zapytam bo teraz zapomniałam

Mnie dziś okropnie bolą plecy, jakby odcinek lędźwiowy zrósł się w jedno :/ do tego jeszcze mnie kręci jelitówka a do wieczora sama z małą jestem
Mój prowadzący pierwszą ciążę w lux med wysyłał tylko na podstawowe USG w 12, 20, 32 i 37. Nie wiem, może byłam młodsza i mniej świadoma ale wcale się nie stresowałam i stwierdziłam że skoro lekarz tak wysyła to musi być wszystko dobrze [emoji4]
Teraz już świruje bardziej. Na szczęście jutro USG a za tydzień idę wypróbować nowego lekarza [emoji4]

Jej wy też dzisiaj takie nie do życia jesteście? Wstałam o 9 i czuję się taka zmęczona że szok, i wszystko mnie denerwuje. Normalnie jak bym pmsa miała
emoji23.png

Ja to ciągle nie do życia jestem ;) tylko bym spała. Niedługo mąż wraca z pracy i córka ze szkoły, a ja nawet nie mam jeszcze pomysłu na obiad

@jurkovska to ty w końcu nie poszłaś na L4 jeszcze?

@dory ja tak samo jak dziewczyny planuje tylko USG

W 1 ciąży robiłam tylko USG za 250 zl
Teraz robię USG + PAPPa, darmowe :) jakiś program darmowych badań prenatalnych na Śląsku. Nie wiem czy jest ogólnopolski, na Śląsku napewno free.

Jeju zazdroszczę wam tego spania mi się włączyła bezsenność i cały czas chodzę wykończona, bo w dzień nie mam za bardzo kiedy się położyć.. a jak już się położę to nie umiem zasnąć ;/ w nocy w ogóle nie śpię.. [emoji849][emoji24]
A taka piękna pogoda! [emoji295]️

Tez idę tylko na usg :) jeszcze miesiąc [emoji177]

reklama
Ja robiłam USG i badanie krwi(NFZ) A dzisiaj idę jeszcze prywatnie na USG (ten na NFZ w 3 min wszystko pomierzył). Wynik z krwi żeby był miarodajny musi być porównany z wynikiem USG. Wyniki będę mieć gdzieś za tydzień max. Do tego pappa daje też informacje o stanie łożyska, czy jest wydolne itp. to tak w skrócie[emoji3] wiadomo że nie każdego stać. W Poznaniu 250 USG i 200 krew mniej więcej więc ładna sumka się uzbiera ....
A ja jade do Poznania na prenatalne i USG+krew 320zl[emoji848]

Do góry