reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Kochana 5/6 tydzień to moment pierwszego skoku rozwojowego, a to, co opisujesz to jego objawy. Jedyne co można z tym zrobić to... przeczekać. Jeśli zaś chodzi o karmienie przez kapturki i poranione brodawki - czy ktoś kontrolował wędzidełko podjęzykowe dziecka?
Nie. Nikt nie kontrolował właśnie. Chciałam małego oduczyc bo brodawki są już wygojone ale niestety nie da rady bo teraz nie umie chwycić piersi. Będę szła w środę na szczepienie to poproszę aby pediatra to skontrolowal. Powiedz Aniu czy karmienie przez kapturki może zmniejszyć laktacje ?
Myślisz, że nie ma sensu pobudzać laktacji laktatorem po lub między kamieniami ? Bardzo Ci dziękuję za odpowiedź Kochana [emoji8]

reklama
Ja się skłaniam ku temu że moja córka będzie miała 2 chrzestne... Ale wszystko będzie w restauracji bo do tej pory chrzciny czy komunie robiliśmy w domu ale słuchanie ile to się nastali przy garach ile to się narobili to nie mam ochoty więcej słuchać, owszem teściowa mi mówi żeby na święta zrobić a ja twardo że nie, no chyba że ma ochotę wszystko sama zrobić bo ja palcem nie tkne, tak jej powiedziałam, to milczy od tamtej pory...
A można dwie panie?

Moje dziecko wdalo sie w mamusie - chodzi spac po 22 :(
Moja wina :( juz nie mam dla siebie nawet godzinki wieczorem, tzn. ja chodze spac ok.24, ale po 22 jestem zmeczona i na nic nie mam sily

Ostatnia edycja:
Niestety może, ale jeśli dziecko robi kupy i siusiu, to nie masz się na razie czym martwić. Dobrze byłoby opracować plan schodzenia z kapturków. Tutaj masz listę doradców laktacyjnych - warto umówić się na wizytę :) Link do: DORADCY wg miast
Dziękuję jeszcze raz Kochana[emoji4] Skorzystam z Twojej rady i umowie się z jakimś doradcą. Oby się udało...

U nas caly czaa ropieja oczy. Od urodzenia. Dwa razy mial wymaz. Raz pneumokoki wyszly, a pozniej gronkowiec i pozniej po kolejnych antybiotykach juz nie robilismy wymazu. My bralismy floxamic, chibroxin, tobrex i tobrex masc i jeszcze jedne krople, ale nie pamietam nazwy, a teraz juz od kilku dni nic nie bierzemy. Jutro idziemy do innego okulisty na konsultacje i zobaczymy, co on na to... dam znac
A to w szpitalu go zaraził? Skąd u takiego maleństwa takie swinstwa

reklama
Do góry